Sneeuwbal Winter Festival

Sneeuwbal Winter Festival

Januari, een maand waarin we denken dat er weinig te beleven valt. Het gewone leven komt weer op gang en ‘Blue Monday’ hebben we weer overleefd. Het festivalseizoen lijkt nog ver weg. Maar dan is daar ‘Sneeuwbal Winter Festival’. Een gezellig festival in winterse sferen, om de winterdip te verzachten.

Sneeuwbal Winter Festival

Park Transwijk, Utrecht, is op 26 januari omgebouwd tot een klein aprés-ski oord. Hier wordt dit Sneeuwbal Winter Festival gehouden.
Het terrein staat vol met blokhutjes waar typische winterse versnaperingen te verkrijgen zijn. Snert, warme chocomel, bratwurst en niet geheel onbelangrijk: Gluhwein, Flugels en Schrobbelèrs. En vermaak in overvloed. Hottubs, ski-pistes, après-ski hutten, en kneuterige spelletjes als curling. Voor elk wat wils. Een heerlijke sfeer. Net alsof je op wintersport bent maar dan mét lekkere muziek.

De sfeer zit er dan gelijk goed in begrijp je.

Het blijft natuurlijk Januari, koud. Mensen hadden hun meest hysterische skipakken uit de kast getrokken en waren goed gemutst. Er stonden 5 overdekte area’s die goed verwarmd waren, misschien iets té warm in je skipak met de fijne technosets die er in overvloed gedraaid werden. Maar gelukkig zijn daar kluisjes voor op het terrein. Meerdere lagen aantrekken is wel handig.

Ik was lekker aan het tent-hoppen tussen de 5 area’s. “De woeste helling”, “De behaaglijke hut” en “De dolle iglo”.
Afgewisseld door af en toe even op te warmen bij één van de kampvuren onder het genot van wat Gluhwein met een dopje op de neus. Uiteindelijk bleef ik plakken op “De ruige Piste” waar wij hebben genoten van de sets van o.a. Reinier Zonneveld en ROD.

De stages waren prachtig opgebouwd en het licht en geluid waren al iets op zich om van te genieten. Het terrein was ook erg leuk aangekleed (met o.a. nepsneeuw) waardoor het heel knus oogde en was. De sfeer was al met al heel gemoedelijk wat deze festivallover erg blij maakt.

Sneeuwbal Winterfestival was voor mij een mooie aftrap van het festivalseizoen van 2019. De muziek was heerlijk, de sfeer was top en het hele idee en opstelling van dit winterfestival vind ik geweldig. Prima overwinteren zo! Ik ben al helemaal in de stemming voor de rest van het seizoen!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial