Afgelopen weekend op 25 Januari 2020 vond het Sneeuwbal Winterfestival plaats op Park Transwijk in Utrecht. Het festival staat in het thema van de winter en après-ski. Alle muziekstages zijn overdekt en er zijn genoeg activiteiten op de locatie om je warm te houden. Sneeuwbal festival bewijst dat er helemaal geen zomer nodig is om een geweldig festival te organiseren.

Wat is er allemaal te beleven?

Sneeuwbal Winterfestival is niet zomaar een festival. Op dit feestje kan je namelijk allemaal spannende dingen beleven. Zo hadden ze bijvoorbeeld een slee-baan gemaakt, waar je bent een band af kon glijden. Ook kon je levensgroot Stef Stuntpiloot spelen. Je kon opwarmen bij een kampvuur of zelfs in een van de jacuzzi’s om lekker warm te worden. Glühwein kon je ook bestellen op het winterfestival, waar ik zelf enorm van hou. Glühwein is de beste combinatie van een warm-drankje en alcohol! Ondanks de vele activiteiten en mooie locatie, vond ik wel dat er iets meer aandacht kon worden besteed aan de kwaliteit van de bouwwerken, maar daar kan van geleerd worden. Sneeuwbal Winterfestival heeft veel potentie om te groeien!

Sneeuwbal Winterfestival

De muziek op Sneeuwbal Winterfestival

De muziek op Sneeuwbal was divers en ook erg goed. Je had bijvoorbeeld een tent met techno (ra-ra, waar stond ik de hele dag?), maar je had ook een tent met typische apres-ski muziek, je had een soort funky techno tent (denk aan dj’s zoals: Luuk van Dijk), ook had je een singels tent (plaatjes) en nog veel meer. Het festival was van alle markten thuis en eigenlijk ook zo groot dat ik niet eens alles heb kunnen zien. Dus tip: kom op tijd, 16.30uur aankomen was echt te laat! Ik was enorm blij verrast door hoe goed er gedraaid werd, maar hoe kon het ook anders als ze Enrico Sangiuliano, Joyhauser en Klangkuenstler op de line-up hebben staan.

Aankleding en de sfeer

Het publiek van Sneeuwbal was gevraagd om zich te kleden in de allergekste winter outfits, dus dat betekende: foute skipakken, gekke onesies, mutsen, sjaals en skibrillen! En dat moest ook wel, want het op het festival was niet erg warm, aangezien het buiten 2 graden was. De mensen op Sneeuwbal waren enorm vrolijk en heerlijk aan het dansen. Het voelde een beetje alsof ik op skivakantie was en na een lange dag skiën in de apres-ski tent was beland. Iedereen stond heerlijk vrolijk met een biertje in zijn/haar hand los te gaan op de muziek. Wat ik wel merkte, het publiek was wat ouder, maar dat vind ik persoonlijk nooit erg. Hoe ouder, hoe gekker (dat zeggen ze toch?)!