Sneeuwbal Winterfestival is bijna het enige festival in Nederland dat in januari buiten wordt georganiseerd. Geen stress, de tenten waren gelukkig allemaal verwarmd. Door de verschillende artiesten en toffe sfeer danste je je vanzelf warm.

How to get there 

Het festival werd georganiseerd bij Park Transwijk in Utrecht. Het festival was perfect te bereiken met het ov. Kwam je met de auto? Dan moest je nog een klein stukje met de tram. Bij binnenkomst was er een probleem met de kluisjes maar gelukkig werd dat door de crew goed opgelost.

Dresscode op Sneeuwbal Winterfestival 

Foute skikleding, en dat was te zien. Bijna iedereen had een skipak aan, een foute muts op of een skibril op z’n hoofd. Super om te zien. Zo veel verschillende, foute outfits. Niks was te gek.

Stages en artiesten

Weg smelten bij één van de in totaal 7 verschillende area’s. Van Techno naar House en van HardTechno naar Apre Ski. Grote namen zoals DIØN, La Fuente, Juliet Fox, Deep Dimension, Deepend, VNTM, Otto Wunderbar waren aanwezig. De tenten waren goed verwarmd. Stages waren hoog zodat het publiek de artiesten goed kon zien. Je kon je dus heerlijk warm beuken! De aankleding van de stages viel vooral op door alle lasers en lichten. Het leukste is dat bij elke stage de sfeer en gezelligheid er vanaf spatte. Het ene moment stond je snoeihard te beuken in de Techno tent en het andere moment stond je met je biertje in de Apré Ski los te gaan op Mama Laudaaa.

Food – drinks and more

Er waren veel verschillende eet tentjes aanwezig. Onder andere uiteraard een frietkraam maar je kon ook kiezen voor een Surinaamse hap. Voor ieder wat wils. De food tenten en bars waren buiten. Er waren voldoende bars aanwezig waardoor je niet lang hoefde te wachten op je drankje. Tevens waren er zit gelegenheden waardoor je rustig je eten kon opeten of even kon bijkomen van al het dansen. Bij het kampvuur kon je ondertussen even opwarmen. Er waren twee toilet gelegenheden op het terrein. De hottubs op het terrein waren erg populair. Want ja, wanneer zie je dat nou op een festival terrein.

Op naar volgend jaar! De nieuwe datum van Sneeuwbal Winterfestival is alweer bekend gemaakt en is op zaterdag 27 januari 2024 bij het Park Transwijk.

Report 2019

Report 2020

Extra report 2020