Daar gingen we dan, op de fiets naar Soenda DeFabrique. Een thuiswedstrijd voor ons want het was maar 10 minuten fietsen. We waren iets later gearriveerd dus konden bij de ticketsscan zo doorlopen, kluisjes waren er genoeg dus ook dat was al meteen een groot pluspunt.

Wat ook een pluspunt is, is dat ze hier met eenrichtingsverkeer werken; dat betekent dus dat het nergens echt druk is op de gangen, iedereen doorloopt en je snel bij andere stages kunt zijn. In ons verslag van 2023 lees je ook genoeg positieve punten.

We begonnen bij DIØN, iemand die altijd heerlijk draait met zijn positieve energie en stelt nooit teleur. Vervolgens was onze eerste keer bij Bad Boombox en jeetje wat een feestje was dat. Daarna waren we bij de mainstage Java te vinden, bij de enige echte SNTS, hij draaide wederom ook heerlijk! We sloten onze avond af bij Ketting met zijn live set, man man man wat een energie heeft hij zeg, het was echt ge-wel-dig!

Al met al krijgt deze editie van ons een dikke negen! Soenda is niet alleen een indoor festival, maar ook outdoor. Wie zien wij op 25 mei Soenda Outdoor?!

GESCHIEDENIS VAN SOENDA FESTIVAL

Soenda Festival zag het levenslicht in 2009 en is sindsdien een vaste waarde in de festivalagenda van vele muziekliefhebbers. Het festival is opgericht met de visie om een platform te bieden voor zowel gevestigde namen als opkomend talent in de elektronische muziekscene. Wat begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een festival van formaat, bekend om zijn kwalitatieve line-up en de bijzondere aandacht voor sfeer en aankleding.

Door de jaren heen heeft Soenda Festival zich ontwikkeld en aangepast aan de veranderende smaken en trends binnen de elektronische muziekwereld. Het festival heeft een reputatie opgebouwd voor het cureren van een diverse line-up die de verschillende subgenres van elektronische muziek belicht, van techno tot house en van electro tot experimental.