Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: Soenda festival! Zelf ben ik al eens bij Soenda indoor geweest en dit was echt wel een van mijn favoriete feestjes. Daarom was ik erg benieuwd wat ik van de outdoor editie zou gaan vinden.

Soenda was de perfecte festivaldag

De hele week hield ik de weersvoorspelling al in de gaten en het beloofde erg veel goeds, er was 20 graden en zon voorspelt. Dit is wat mij betreft het ideale festivalweer. We hadden een partybus geregeld die ons vanuit Deventer naar Utrecht zou brengen, helemaal top. Om 12 uur vertrok de bus en een uurtje later waren we bij de Ruigenhoekse polder aangekomen, de plek waar Soenda Festival zou gaan plaatsvinden.

Soenda Festival is goed georganiseerd

We waren zo door de kaartcontrole en security heen en het feestje kon beginnen. Er waren genoeg plekken om munten te kopen, dit was perfect geregeld. We besloten eerst een rondje over het terrein te maken, er was genoeg te zien! Het viel mij op dat er op veel plekken toiletten waren, net zoals plekken waar je drinken kon kopen. Dit was erg goed geregeld, aangezien het best een groot terrein was met zes verschillende stages. Dan is het erg prettig wanneer je niet hele stukken moet lopen om een drankje te kunnen halen. Het was eerst nog een beetje zoeken waar welke stages waren omdat er geen plattegrond was. Gelukkig waren er borden die aangaven waar de verschillende stages zich bevonden.

Soenda Festival 2023
📷: Stef van Oosterhout

Eerste indruk

Nadat we binnen waren was het tijd om wat eten te scoren bij de vele gevarieerde etenskraampjes. Er was genoeg ruimte om je eten even op een soort pleintje op te kunnen eten. Daarna hebben we het festival verder verkend. Het viel mij op hoe prachtig alles eruitzag, aan veel kleine details waren gedacht. Zo waren er bepaalde stages aan het water, waardoor je een brug moest overlopen. Als je deze brug overliep waren er vette visuals met licht en geluid, supercool.

Soenda Stage Tent
📷: Stef van Oosterhout

Komodo

Na het verkennen van het festival en het eten kon het echte feestje beginnen! We besloten af te trappen bij Nico Moreno, hij draaide bij de Komodo stage. Deze stage bestond uit een grote tent, wat natuurlijk best wel warm was. Dit mocht de pret niet drukken, een beetje warmte hoort toch wel bij de festival beleving haha. Af en toe besloten we ook buiten de tent te gaan staan, heerlijk in het zonnetje. Hier kon je de muziek ook nog perfect horen en ondertussen genieten van de zon. Nico draaide echt een geweldige set, dit was genieten. Ook vond ik de lichten in de tent heel cool, alles klopte gewoon. Na Nico Moreno hebben we nog vol op genoten van Shlømo, ook hij draaide mega goed.

Nog een rondje over het terrein

We besloten nog een rondje over het terrein te maken en bij nog wat stages binnen te kijken. De Solor stage was ook erg leuk, dit was in een soort bunker. Bij toeval kwamen we bij de Bar le Duc tent terecht, dit was niet een echte stage maar dit maakte het niet minder leuk. Juist omdat hier niet zoveel mensen waren, was dit ontzettend leuk om te dansen voor de afwisseling. Je kon voor de dj staan en dit hebben we dan ook gedaan.

Soenda stage
📷: Stef van Oosterhout

Java Stage

De Java stage was echt mijn favoriet. Deze stage was lekker groot en in de buitenlucht, wat ik vooral erg fijn vond. In de avond waren de lichten ook heel cool. Dax J sloot hier af en dit was echt een hele goede set. Er waren heel veel goede dj’s dus ik had wel wat keuzestress maar ben blij dat ik bij Java heb afgesloten!

[ux_gallery ids=”78956,78957,78958,78955″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Soenda Festival: 10/10

Soenda Festival 2023 was een goed voorproefje voor wat ons deze zomer te wachten staat op het gebied van de elektronische muziek. Al met al heb ik onwijs genoten en krijg Soenda Festival van mij een dikke 10. Ik weet zeker dat ik er volgend jaar weer bij ga zijn!