Soenda Festival – Doe mij een midweekje

Soenda Festival 2022

Na twee jaar frustratie en een een hele mooie indoor editie van Soenda Festival, was eindelijk het outdoor event daar. Soenda Festival valt lekker vroeg in het jaar en nog ver voor het pinksterweekend. Het was super mooi weer dus het geluk kon niet op! Vijf stages die variëren van tenten tot openlucht, met grote dj namen maar ook dj’s buiten de mainstream. Alhoewel ik al veel festivals heb bezocht, is Soenda er nooit van gekomen. Ik was heel blij dat ik hier keihard mocht beuken, bounchen en rond dwarrelen.

Één missie
Vanaf station Utrecht Overvecht werden we met de pendelbus voor de deur van Soenda Festival afgezet. Bij binnenkomst liep je gelijk naar het hol van de leeuw, de grote indoor beuk tent. Hier werden de echte klappers gespeeld door onder andere Tommy Four Seven, Rebekah en Attention Deficit Order. Wij hadden een missie, we wilde graag Parfait zien draaien. Zij begon om 15:00 uur bij Solor stage. Deze stage was op een klein eilandje in een intieme ronde overdekte koepel. Helemaal vooraan videobelde ik een vriend, die haar set heel graag wilde zien maar er niet bij kon zijn. Samen met hem en mijn andere ravemaatjes ben ik helemaal los gegaan! 

Soenda Festival

Op vakantie
Met de Woov app waar Soenda gebruik van maakt, had ik een timetable samengesteld. Via de kaart kun je zien wie waar draait. Dit was ook wel nodig want het terrein is groot. Ondanks dat grote terrein, voelt Soenda heel erg knus. Het terrein is niet standaard met weilanden en grote bassale tenten. Elke stage had een eigen en andere vibe. Het festival is gebouwd tussen verschillende plassen. Bijna elke stage stond op een ander eiland en werd verbonden door bruggen. Dit geeft wel het gevoel alsof je van eiland naar eiland gaat. Dit is trouwens ook waarom Soenda, Soenda heet. Geïnspireerd op alle JAVA eilanden. Het viel mij op dat er op dit festival veel gebruik werd gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Daarnaast was er WATEUR, veel WATEUR.

Wateurrr?! Of liever Desperados?
Drink jij alleen water op een festival of houd je ook wel van een alcoholisch drankje? Er was ieder geval voor ieder wat wils. Bij de Bar Le Duc tent, kwam letterlijk WATEUR uit de muren. Er werden hier wat meer groovie nummertjes gedraaid. Er hingen planten aan het plafond en je had er natuurlijk een bar waar je WATEUR kon bestellen. Daarnaast was er ook een hele grote Desperados tent. Hier kwam jammer genoeg geen Desperados uit de muren (misschien een puntje voor volgend jaar haha) maar dit was een grote stage waar ook lekker werd gedraaid door onder andere VNTM en Max Cooper.

                Soenda Festival 2022                

Meer dan muziek
Naast dat Soenda bestaat uit goede techno muziek was er heel veel te beleven op het festival. Trippen in de space bioscoop tot opwarmen in een hottub. Van tafeltennis tot relaxen in de hangmatten aan het water. Daarnaast was er een Lipton Ice Tea stage van twee verdiepingen hoog. Ik heb hier samen met onbekende bekenden de zonsondergang gekeken en bedacht hoe mooi het leven wel niet is. 

Spontane contacten moet je niet onderschatten
Op zo’n festival dwarrel ik altijd lekker rond. Ik ben op Soenda Festival super veel bekende tegen gekomen! Misschien ook wel omdat Soenda Festival gewoon super populair is. Daarnaast heb ik ook weer nieuwe vrienden gemaakt. Nog leuker! Samen met Anetha sloten wij de dag af bij de mainstage. Wat een afsluiter was dit. Bouncend beuken, het publiek ging echt helemaal los. Dit was voor mij echt de verrassing van de dag! Soenda, je was het wachten waard, tot volgend jaar!  Misschien kunnen we dan gaan voor een midweekje? Die-hard tickets Soenda Festival 2023 vanaf morgen hier beschikbaar!

Soenda Festival
Soenda Festival 2022 by Night

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial