Soenda Indoor 2019 vond afgelopen 9 november plaats in Central Studios in Utrecht. FestivalLover Melissa Vink ging voor FestivalLovers op pad en vertelt jullie alles over dit mooie feest!

Soenda

Soenda is al jarenlang een bekend buitenfestival in Utrecht. Daarnaast geeft Soenda ook twee keer per jaar een indoor feest. Waar je op het buitenfestival een mix van house en techno tegenkomt tref je op het indoorfestival techno, harde techno. En dat is precies waar ik gek op ben. 

Rond 0u gaan mijn vriendin en ik richting Central studio’s, een oude televisiestudio met 2 zalen. Voor ons is het maar 5 minuten fietsen, maar ook als je niet op de fiets kan komen is het makkelijk te bereiken. Station Utrecht Zuilen is op loopafstand en rondom kan je (veelal) gratis parkeren.

We zijn inmiddels binnen en mijn vriendin heeft snel een kluisje gescoord. Daarna gaan we de grote zaal (java) in en wat meteen opvalt is de mooie lichtshow met lichtbalken en laserlichten dat reikt over de gehele zaal. 
Het is uitverkocht, druk. Dat zie je vooral in de grote zaal. Daarintegen is een drankje zo gehaald want er is genoeg barpersoneel en alles gaat in rap tempo door.

Soenda

Line-up

De kleine zaal (komodo) wordt voor het eerst gehost door Artaphine die ik al langer volg op social media (aanrader!). Dit is voor hun de eerste keer maar daar was niks van te merken. Het geluid was goed en de dj’s zetten goed sets neer met als laatste een B2B tussen SPFDJ en VTSS.

Als we teruglopen naar de grote zaal (java) merk je gelukkig niks van het geluid van de andere zaal. We halen weer een drankje en gaan redelijk vooraan staan waar eigenlijk de meeste ruimte is om goed te dansen.

FJAAK draait zoals ik gewend ben, goed hard, en stelt nooit teleur. Hierdoor komen we er goed in. Na FJAAK is het de beurt aan SHDW & Obscure gevolgd door een van mijn favorieten: Ghost in the machine

Anderhalf uur Ghost in the machine, met in deze zaal ook wederom goed geluid, staat garant voor een goede afsluiting van Soenda Indoor 2019. En dat is ook te zien aan het publiek. Ik heb het idee dat veel blijven tot het einde, net zoals wij. Eenmaal afgelopen loopt iedereen rustig naar de kluisjes en staan we binnen no-time weer buiten. Een rij met taxi’s staat klaar, en wij pakken de fiets naar huis.

VID_20191110_052453

Soenda Indoor 2020

De volgende editie van Soenda is op 22 februari 2020 in een van mijn favoriete venue’s: DeFabrique. Als je zin hebt in een goed georganiseerd feest, goed geluid, harde techno en een supervette industriële locatie. Dan is Soenda vast iets voor jou!

Soenda Indoor 2019