Op vrijdag 17 november stonden we om 05:00 uur ‘s ochtends opnieuw voor de spiegel, overweldigd door kledingstress. Wat moeten we aantrekken voor de nachteditie van Soenda Indoor Utrecht? Soenda Indoor werd op vrijdagnacht en zaterdag by day gehouden. De vorige editie was een groot succes!

Richting station Eindhoven

Tegen 20:00 uur ‘s avonds word ik bekeken door een groep mannen in pak op station Eindhoven. Ze hebben een drukke werkweek achter de rug en gaan rustig het weekend tegemoet. Ze zullen zich vast hebben afgevraagd waar die kleine blonde dame in netpanty met reflecterende kleding naartoe gaat. Het contrast is op dat moment enorm, maar gelukkig weet ik dat ik op Soenda Indoor zeker niet de enige ben in een netpanty.

Na het uitstappen op station Utrecht Zuilen is het een wandeling van ongeveer 15 minuten naar de Werkspoorkathedraal, de locatie waar vanavond alles gaat gebeuren. Nadat de beveiliger heeft gevraagd of ik vreemde spullen heb en ik volmondig JA zeg, blijken een microfoon, vriendenboekjes, 50 stickers en een Dora-tas niet onder de vreemde spullen te vallen. We mogen doorlopen en het feest kan beginnen.De Werkspoorkathedraal

De Werkspoorkathedraal is voor mij nog onbekend, maar de sfeer is geweldig. Door het hoge dak en de industriële uitstraling heeft het echt een “Berlin” energie. De ramen in het dak geven de grote zaal een ruimtelijk gevoel. Mijn kledingkeuze blijkt goed ingeschat, en de netpanty’s zijn inderdaad goed vertegenwoordigd. Naarmate we verder naar voren lopen, wordt het drukker, maar het is nergens te vol.

Niet alleen de kleding verbindt iedereen, maar ook de muziek brengt alle bezoekers samen. Vera Grace begint haar set en meteen knalt het dak eraf, wat veelbelovend is voor de rest van de avond. Na een korte wandeling komen we bij een soort “terrasje” waar we veel nieuwe mensen ontmoeten. Het is tijd om het vriendenboekje tevoorschijn te halen en onze nieuwe vrienden voor altijd vast te leggen op papier en te versieren met stickers.

Na een interview met onze microfoon ontdekken we een tweede zaal. Hier is het druk, de techno is rustiger en de sfeer is geweldig. Maar aangezien we kwamen om te dansen, keren we terug naar de grote zaal. Het licht en geluid verrassen ons opnieuw; de lichtpanelen zakken naar beneden en creëren een geweldige sfeer in de zaal.

Vriendenboekje Soenda Indoor

De rest van de avond brengen we daar door, dansend op de muziek van Rebekah B2B Cynthia Spiering, AnD en Charlie Sparks. We leren geweldige mensen kennen uit alle provincies en leeftijdsgroepen. Gelukkig hebben we iedereen genoteerd in het vriendenboekje en kunnen we met een grote glimlach terugdenken aan deze bijzondere ontmoetingen.

Soenda Indoor was voor mij een succes. Ons doel om de zaal te veranderen in een speeltuin en mensen een onvergetelijke avond te bezorgen, is bereikt. We hebben mensen laten lachen, en nu, op donderdag, heb ik nog steeds contact met een aantal nieuwe gezichten en plannen we ons volgende feestje. Ons doel is absoluut geslaagd!

De volgende Soenda Indoor editie is in DeFabrique Evenementenlocatie op zaterdag 17 februari 2024.

Soenda Festival staat alweer gepland op zaterdag 25 mei 2024 Recreatiegebied Ruigenhoekse polder. Zien we jou daar?