Soenda indoor – DeFabrique

Foto’s van shots_by_anne

In november 2019 mocht ik voor Festivallovers naar Soenda indoor. En afgelopen weekend stond dit event wederom op het programma. En dit keer in mijn favoriete locatie, namelijk DeFabrique

Al 101 jaar, ja je leest het goed, 101 jaar bestaat DeFabrique. Nadat dit een arbeidersfabriek is geweest aan het Amsterdam Rijnkanaal is dit nu al jarenlang een evenementenlocatie. Alle oude hallen en silo’s zijn behouden gebleven waardoor deze locatie een echte authentieke industriële look heeft.

Stages

Soenda is uitverkocht, maar door de grote van de locatie is de drukte goed verdeeld over de diverse hallen. De bekende stage namen van Soenda (festival) zijn ook hier weer aanwezig. Java, Komodo, Roti, Timor, Lombok en Solor, het is kiezen geblazen. Gelukkig staat alles goed aangegeven, want door alle hallen kan het soms best even zoeken zijn. Zo is de talentstage Solor verborgen als secretstage in een silo. Hieronder kan je een kijkje nemen hoe dat eruit zag.

Line-up

De line-up is groots te noemen. En daarom dus ook verstandig om goed te kijken wat je wilt zien. De mainstage kan best druk zijn, dus wees op tijd. Met namen zoals De Sluwe Vos, Benny Rodrigues in B2B met de excentrieke David Vunk en Ansome belooft het een topdag te gaan worden. Maar ook Pablo Discobar Soundsystem is van de partij en hosten de stage Lombok, wat afgelopen jaar op Soenda festival ook het geval was.
999999999 knalt door het plafond op Java stage, mede door het goede geluid. Maar ook Perc and Randomer, die ik vaak met anderen heb horen draaien, geven separaat een goede set weg. Op de talentstage horen we Berden, wat een verrassing! Voor mij een naam om in de gaten te houden. Soenda gaat mijn inziens altijd goed om met nieuwe talenten. En om ze nu een aparte te stage te geven kan gevaarlijk zijn, maar het pakt goed uit. De silo is namelijk hartstikke vol. Dit moet vast een goed gevoel geven aan de opkomende dj’s.

Wil je tussen de sets door even chillen is er genoeg te vinden. Heerlijke loungegedeeltes met psychedelische lichten maken dat je even helemaal kan verdwijnen in de muziek.
Overal kan je een bar vinden, en wat fijn, je kan gewoon met je pinpas betalen. Dus geen rijen bij de muntjes dit keer. Ook zijn er tussen de hallen diverse foodtrucks te vinden. Voor iedereen wel wat wils, wel allemaal gezond verantwoord.
Het chillen geeft je ook even de kans om het publiek te scannen. Wat mij opvalt zijn de vele jonge mensen. Het lijkt of ze elkaar allemaal opzoeken, want een bepaalde stage haalt de leeftijd flink naar beneden. Gelukkig ben ik met mijn begin 30 geen vreemde eend, want op alle andere stages liggen de leeftijden flink uiteen. Het toont voor mij alleen maar aan dat Soenda een festival is voor alle leeftijden.

Al een aantal jaar ga ik naar de Soenda feestjes. En zowel indoor als de buitenfestivals stellen mij nooit teleur. Wil jij naar een goed georganiseerd feest, met goede dj’s, en een te gekke venue hou dan Soenda goed in de gaten. Block 23 mei maar alvast in je agenda, want dan staat het Soenda festival op het programma.

Ik zie jullie daar!
Liefs,
Melissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial