Soenda is al jaar en dag één van de grotere festivals in Utrecht. Waar je soms zou kunnen denken dat je er niet meer verrast kan worden, bewijst Soenda dit toch elke keer te doen. Zo vond afgelopen november Soenda indoor plaats in de Werkspoorkathedraal van Utrecht, een locatie die al jaren op het lijstje van de organisatoren stond. Lovende recensies volgde. Dit weekend mochten we naar Soenda Indoor Festival in DeFabrique.

Afgelopen zaterdag stond Soenda Indoor Festival op het programma. Deze editie was wederom weer stijf uitverkocht. En dit keer de locatie die welbekend is, DeFabrique. Lopend door DeFabrique lijkt het haast wel alsof deze gemaakt is voor Soenda. Alles sluit perfect aan bij het “Soenda-gevoel”. Industrieel en groots. Groots in zowel het aantal zalen, als in de grootste line-up van dj’s van deze dag. Want met 6 zalen en meer dan 30 dj’s is de keuze immens. De zalen hebben de bekende Soenda namen. Van Java tot Komodo, of toch lekker naar Roti? Solor mag je ook zeker niet overslaan, dit is namelijk de talentstage waar menig nu bekende naam zijn of haar voetsporen heeft staan. DeFabrique is zoals de naam het al zegt, een oude fabriek. Kleine gangen en trappen leiden je door de fabriek. Zo ook naar Solor. Eenmaal door de kleine deur word je verrast door de loods en door de talenten.

Soenda Indoor Festival
Soenda Indoor Festival 2023 door fotograaf Jordy Brada

Relaxen in de chill zone area

Vanuit Solor heb je de mogelijkheid om naar buiten te lopen. Er zijn een paar plekken waar dit mogelijk is. Om alles in goede banen te leiden zijn er looproutes gemaakt. Zo is alles makkelijk bereikbaar, zo ook de foodhall. Met voor een ieder wat wils is de keuze echt reuze. Je eten opeten bij de leuke foodtrucks, of even relaxen in de chill area, de fijne zitzakken liggen daar al klaar om even de voeten wat rust te geven. Eenmaal uitgerust kunnen we weer door!

Raven op Soenda Indoor
Soenda Indoor Festival 2023 door fotograaf Jordy Brada

Lombok, Roti, Komodo, Timor en Java

Als de voeten weer zijn opgeladen is het door naar de zalen. Disko Disko Soundsystem in Lombok, Tjade in Roti, Aligment in Komodo, of DION in Timor, het is echt genieten geblazen. De grootste zaal is Java. In Java staan dan ook de grootste namen. En met sets van 2 uur lang gaat het helemaal los. Het geluid, maar vooral de lichtshow maken het helemaal af en geven nog meer recht aan de mooie locatie. Klangkuenstler is de een van de namen die zeker niet mocht ontbreken. Maar daarna is het de beurt aan de afsluiter van vanavond: Paula Temple! Dit was afsluiten in stijl, Soenda stijl.

Soenda 2023
Door fotograaf Jordy Brada

Soenda after

Soenda indoor zit erop. Maar voor wie nog niet klaar is valt er nog door te feesten in club BASIS in het centrum van Utrecht voor de officiële after party.

Soenda is niet alleen een indoor festival, maar ook outdoor. Dus markeer zaterdag 20 mei met dikke stift in je agenda en houd de sociale media goed in de gaten voor de bekendmaking van de line-up. Er zijn nog tickets verkrijgbaar! Wie zie ik op Soenda Festival?