Soenda Indoor Festival – vergeten maar niet vergeten

Soenda indoor 2022

Afgelopen weekend gingen de eerste festivals weer van start. En wat hadden we zin om onze kop eraf te beuken. Ik ging naar Soenda. Een festival wat al een tijdje op mijn lijstje staat want, Soenda festival is na meer dan 10 jaar toch wel een begrip in het Nederlandse Techno festivallandschap. Dit jaar werd het indoor festival georganiseerd in de DE FABRIQUE in Utrecht. Met namen als 9999999999, Job Jobse, Paula Temple, Cynthia Spiering, Tommy Four Seven en Shlomo. Persoonlijk ben ik zelf ook een liefhebber van de hardere beukers zoals als DYEN, KRTM en Ghost in The Machine. En gebeukt dat werd er zeker op Soenda Indoor Festival. 

‘Dit is een test test’
Voor events boven de 500 bezoekers is het nodig om binnen 24 uur je te laten testen. Ik had op vrijdag een test afspraak gemaakt om 14:00 uur. Ik had er niet over nagedacht dat ik om 14:30 uur op het festival zou zijn. Eenmaal in de rij bij Soenda deed mijn QR-code het niet. Blijkbaar was ik net een half uur te laat waardoor mijn test niet meer geldig was. Gelukkig had Soenda indoor Festival een test locatie 10 meter naast de ingang geplaatst. Ik kon me hier gelijk nog een keer laten testen. Dit was echt top geregeld, anders kon ik pas veel later naar binnen.

Soenda 2022 Soenda indoor 2022

foto’s: elevation events

Beuken
Onze favoriete stages waren Timor en Java. Ik begon om 16 uur mijn set bij DYEN bij de Timor stage. Ik moest en zou bij deze set helemaal vooraan staan. Hier werd wat af gebeukt. Mijn waaier was de slet van deze set. Ik heb hierna nog een klein stukje set van KRTM meegepakt en toen wilde we toch wel graag iets van de rest van de locatie zien. We zijn naar 99999999 gegaan bij de Java stage. Dit was de grootste stage waar de lichten net zo hard gingen als het publiek. Ik heb een rondje gedaan bij Job Jobse en we hebben de avond afgesloten met Paula Temple, die knalde het dak er nog net niet af. Het publiek joelde keihard wanneer er een drop viel en dit was een magisch gevoel terwijl de lichten op de muziek danste.

Van Eiland naar Eiland
Wist je dat Soenda een eilandengroep aan de Indische oceaan is? Vandaar dat de namen van de stages ook hier naar refereren. Java, Komodo, Roti, Timor Lombok en Solor. Ik moest zelf echt niet denken aan Roti deze avond maar het menu (ook wel: line up) was wel om je vingers bij af te likken. Ik heb hier even genoten van Job Jobse die een rustigere set draaide dan bij de rave-stages. Rondjes lopen kon genoeg op deze locatie. DE FABRIQUE is een oude fabriek met metalen constructies. Het heeft een industrieel gevoel en dat past echt bij Soenda Indoor Festival.

Soenda 2022 Soenda 2022

foto’s: elevation events

Organisatie
De organisatie was goed. Soms moest je in een rij staan om binnen in een zaal te komen maar hierdoor werd het in de zaal nooit te druk. Bij elke stage was wel een WC en je hoefde hier niet heel lang te wachten. Ik vond het persoonlijk heel handig dat je je drankje op een nummer kon zetten, zodat je de juiste ook weer terug vond als je terug kwam. Het was nergens echt te heet. Er stonden genoeg deuren open. Ook was het heel fijn dat je een keer geen munten hoefde te halen maar zo je drankje kon bestellen.

Vergeten maar niet vergeten
Een beter begin van het festival seizoen kon niet. De muziek, de mensen, de locatie en de organisatie kwamen als een puzzeltje samen. Ondanks alle ellende in de wereld konden we hierbinnen met zijn alle even genieten, vergeten, knuffelen en dansen. Ondanks dat, was er ook aandacht voor de situatie in Oekraïne. Ook al genieten en vergeven we even, we vergeten het niet. Er is dan ook een mooi donatie bedrag opgehaald voor Oekraïne door Soenda festival. Al met al was dit een hele mooie aftrap van het festivalseizoen. Ik kan niet wachten op Soenda Festival Outdoor om onze kop eraf te stampen buiten in het Indische zonnetje. 

Solidarity for Ukraine!

After screaming this out loud for months, we finally did last weekend!! WE DANCED AGAIN!

[yotuwp type=”videos” id=”tDuiFVn1tCs” ]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *