Solar weekend 2018: Defining Creativity

Donderdag 2 augustus tot en met zondag 5 augustus was het weer tijd voor de veertiende editie van Solar weekend. Met bijna 300.000 bezoekers was alleen de zondag niet volledig uitverkocht  en in combinatie met het lekkere weer, een toffe sfeer en een heerlijke line up is het ook weer een weekend voor in de boeken geworden. Wij, Dion en Maud, deden namens Festival Lovers elke dag verslag vanaf zowel de camping als het festivalterrein. In deze blog lees je hoe wij dit weekend ervaren hebben.

On our way to Solar

Met in totaal acht meiden, twee tenten en nog meer onzin op onze over volle paklijst vertrokken mijn vriendinnen en ik donderdag ochtend 2 augustus richting de Maasplassen bij Roermond. Na een helse tocht, met dank aan onze overvolle bagagebak, kwamen we erg bezweet aan op onze bestemming. De Solar camping is verdeeld in twee gebieden: een gedeelte voor de donderdag gasten en een gedeelte voor de vrijdag gasten. Als donderdag gasten hadden we nog genoeg plekjes om uit te kiezen, hierdoor waren we vrij snel klaar met het opzetten van ons kamp en kon het weekend pas echt beginnen.

Faciliteiten op de camping

De camping faciliteiten waren echt top. Zo had je voldoende wc’s en douches, die ongeveer twee keer per dag schoongemaakt en aangevuld werden. Ook afval werd de hele dag door camping medewerkers weg geprikt waardoor het terrein vrijwel schoon bleef. Naast verschillende barren en een gratis water aanvul punt bevond er zich ook een winkel op het terrein. Hier kon je bijna alles halen: lenzen, zonnebrillen, make-up doekjes, paracetamolletjes, diarree tabletjes en zelfs matjes, slaapzakken of een tent. Qua eten was er voor alle verschillende type katers iets te krijgen: worstenbroodjes, tosti’s, kapsalon, patat en voor de vitamientjes een smoothie kraam.

Feestje op de camping

Op de donderdag en vrijdag was het festivalterrein nog niet geopend. Deze dagen waren exclusief voor de campinggasten. Er waren vier stages waarvan er drie overdag geopend waren tussen 14:00 en 01:15. De feesttent ging om half drie open en daar konden mensen dansen tijdens een silent disco. Kleine nadelen aan de camping: met 30 graden ’s ochtends vroeg je tent uit gebrand worden om je vervolgens niet af te kunnen koelen in het water van de Maasplassen in verband met blauwalg. Maar hee, dat zien we gewoon door de vingers.

Festival open

Zaterdag was de eerste officiële dag op het festivalterrein. Lopen van de ene naar de andere kant van de Maasplassen is niet niks: het was minstens 20 minuten in de brandende zon. Gelukkig waren er twee ferry’s die de campinggasten over de Maasplassen naar het festivalterrein konden brengen. Veel sneller en veel efficiënter. Op zaterdag waren we bij de tweede boot al aan de beurt, op zondag was het helaas echt heel druk en besloten we toch om de tocht lopend te maken, deze viel uiteindelijk ook wel mee.

Festivalterrein & stages

Het thema van dit jaar ‘Imagine: defining creativity’ was in elk aspect van het festival terug te zien. Honderden kunstenaars bouwden dit jaar mee aan de aankleding van het terrein. Een steekspel in badkuipen, de Moulin Rouge als mainstage, een Theater Area en een houten ruïne waar je in en op kon, de bezoeker werd op tal van manieren geprikkeld. Het terrein had met zelfs wat weg van ‘Burning man’ in Afrika en ‘Coachella’ in Amerika.

In totaal had Solar welgeteld veertien verschillende stages met ontzettend veel genres van muziek. Er was voor iedereen wat wils, de hele dag door. Een aantal hoogtepunten qua muziek: Kraantje Pappie op de mainstage zondag en Azaar in de Barong tent. De volgende stages waren aanwezig op het terrein:

 1. De mainstage
 2. House of house
 3. Techno tent
 4. Container Compound
 5. Middendorp
 6. Café Tuesday
 7. Niet Niks
 8. Funky town by Samsung
 9. Fijne Snuiters
 10. Per Expressie
 11. Mrs Mokum
 12. Driehoek
 13. Barong Family
 14. Theater

Naast goede muziek was er ook genoeg ander vermaak aanwezig. Zo kon je van glijbanen af, een achtbaanritje maken in een badkuip en relaxen in de Lipton Ice Tea toren. Ook qua eten was er een erg gevarieerd aanbod: pasta, pizza, soep, schotels, hamburgers, Aziatisch eten, er was voor vrijwel iedereen iets.

 

Sfeer is fijn, creativiteit groot

De sfeer op het festival was zo heerlijk. Iedereen maakte een praatje met elkaar. Je leerde mensen kennen die je normaal niet altijd zou aanspreken. Doordat een groot deel van de bezoekers elkaar op de camping al had leren kennen heerste er een hele fijne sfeer. Al met al is Solar zeker een aanrader voor alle type bezoekers. Er worden veel genres muziek gedraaid en het festival geeft ook echt de nadruk op creativiteit en diversiteit. Iedereen is welkom en niemand oordeelt over elkaar. Hou de socials van Solar zeker in de gaten om erachter te komen wanneer de kaartverkoop begint en wanneer de line up bekend gemaakt word!

Voor een nog duidelijker beeld van Solar kan je hieronder de aftermovie bekijken van Solar weekend 2018:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial