Solar Weekend Festival, een festival wat voor mij niet meer weg te denken is in mijn agenda en dat komt voornamelijk door de camping. Niet alleen het festival is geweldig aangekleed en is er ieder jaar weer een super goede line-up. Maar ook de camping is één groot feest. Dit jaar was er een techno stage, een 72-uurs tent en een 3FM stage op de camping, voor ieder wat wils!

Lekker met de meiden

Voor mij was dit pas de tweede keer dat ik naar Solar Weekend Festival ging. Vorig jaar was ik eindelijk een keer niet op vakantie en zijn we met 8 meiden een weekend naar Solar festival toe geweest. In 2018 zijn we van vrijdag tot maandag gegaan maar omdat dit zo goed beviel hadden we dit jaar besloten om vanaf donderdag te gaan. En dit keer met 9 meiden:)

De camping

Donderdag zou de camping om 14:00 uur open gaan maar hadden wij besloten om rond deze tijd aan te rijden zodat we er tussen 15:00 en 16:00 uur konden zijn. Uiteindelijk liep de heenreis iets anders dan verwacht en kwamen we rond 17:00 uur aan op de camping. Gelukkig was de donderdag parkeerplaats dicht bij de camping en stonden we binnen 10 minuutjes binnen. Het was even zoeken naar een plaatsje maar toen we deze gevonden hadden konden we snel onze tent op zetten en alles uitpakken.

Camping Solar Weekend Festival

Silent Disco

Sinds vorig jaar Solar ben ik helemaal fan geworden van silent disco’s. Dit komt doordat er elk jaar in de 72-uurs tent elke avond een silent disco plaatsvindt. Er staan dan 3 Dj’s op  het podium en er zijn dus ook 3 kanalen die je op je koptelefoon aan kunt zetten. Elke nacht start de disco om 02:00 uur en duurt het tot 05:00 uur. Al om half 2 staan er grote rijen voor de tent omdat echt iedereen op de camping deze tent in wil. Ook de muziekstijlen hadden ze dit jaar lekker verdeeld, zo was er donderdag voornamelijk techno muziek voor de liefhebbers. De donderdag heb ik zelf uiteindelijk vrij rustig gehouden omdat we het hele weekend nog door moesten en ben ik netjes op tijd gaan slapen.

Silent Disco

Kamping Kitsch Club

Vrijdag ochtend hebben we even lekker in het zonnetje gechilld en hebben we onze tent verplaatst. Aan het einde van de middag kwamen ook de rest van onze vriendinnen aan en hebben we heel onze campingplek omgetoverd tot een feesttent. Deze dag was ook het thema ‘’Camping Kitsch Club’’ in  de 72-uurs tent en verkleden was verplicht. Het was echt hilarisch om te zien hoe sommige mensen zich hadden uitgesloofd. Bijna iedereen had panter kleding aan en stond lekker fout los te gaan. Om 02:00 uur zijn we uiteraard weer naar de silent disco gegaan waar onder andere de smèrrig diskjochies kwamen draaien.

Kamping Kitsch Club

Het Solar Weekend Festival zelf

Helaas had ik vrijdag op zaterdagnacht niet heel erg veel geslapen maar gelukkig begon wel zaterdag eindelijk hét festival. Het was echt perfect weer, niet te warm en niet te koud en er stond zowel zaterdag als zondag echt een goede line up op de planning. Wat ik erg leuk vindt aan Solar is dat ze echt heel veel verschillende muziekstijlen in een relatief kleinschalig festival weten te stoppen. Zo komt er op de mainstage echt van alles zoals Urban, Hardstyle, House, Rock maar ook Popmuziek. Buiten de mainstage is er een Urban stage, een House stage, een Techno Stage, een Hardstyle stage en een feesttent. Er waren super veel plekken waar je ook lekker kon chillen en in een hangmat kon liggen of op een zitzak. Al met al was het festival zelf echt voorzien van alles.

Buiten de goeie muziek waren ook de andere faciliteiten goed geregeld. Zo waren er voldoende toiletten op het festivalterrein maar ook op de camping aanwezig en waren er echt eettentjes in overvloed. Op de camping was er een supermarkt die 24/7 open was en er waren ook meerdere kraampjes die van ’s morgens vroeg tot midden in de nacht open waren. Op het festival zelf waren er ook veel eetkraampjes waar je ook als vegetariër lekker kon eten.

Solar Weekend Festival was een ge-wel-dig feestje

Al met al was Solar Weekend Festival 2019 weer geweldig, en dat hebben we natuurlijk zondag nacht afgesloten in de silent disco op de camping in de 72-uurs tent. Het opruimen van de spullen en het wegkomen op het festivalterrein ging maandagochtend snel en soepel zonder lange files, dus dat was ook top! Ik zou dan ook iedereen adviseren om volgend jaar een weekendje Solar mee te pakken en dan ook zeker campingtickets te kopen. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

Naast deze blog heb ik ook 2 vlogs gemaakt om je de sfeer van Solar Weekend Festival te laten voelen alsof je er zelf bij bent geweest. Deze kun je hieronder bekijken! Of op mijn Youtube kanaal.