Op zaterdag 5 augustus 2023 beleefde ik mijn tweede keer bij het 90’s Spice Music Festival in het sfeervolle Burgas, Bulgarije. Dit nostalgische evenement, al voor de vijfde keer georganiseerd, trok een enthousiaste menigte 90’s fans. Langs de kust van de Zwarte Zee kwamen we samen tijdens een zwoele zomeravond vol muzikale hoogtepunten, waaronder optredens van Snap, Kate Ryan, Nana en Culture Beat. Een onvergetelijke reis terug in de tijd die de ongedwongen sfeer van de jaren ’90 perfect ving.

Positieve herinneringen en hoge verwachtingen

Ongeveer twee jaar terug ontdekte ik het Nineties festival Spice Music en tot mijn verbazing vond ik het echt te gek. Nu was het hoogste tijd om dat geweldige festival opnieuw mee te maken. Vooral keek ik uit naar de optredens van mijn jeugdhelden, ‘Culture Beat’ en ‘Snap’. Ik herinner me nog dat ik hun muziek luisterde via cassettebandjes en mijn allereerste ‘compact discs’. Voor de generatie van 16-28 jarigen, dat was nog vóór de tijd van Spotify. Een mooie trip down memory lane

Spice Music festival 2023

Bij aankomst op het terrein van Spice Music Festival valt meteen de relaxte en opgewekte sfeer op. Deze sfeer komt ook aan bod in een ander blog van mij, waarin ik de verschillen tussen Bulgaarse en Nederlandse festivals bespreek. Kinderen hebben gratis toegang tot het festival, en drukte zoals je dat soms ziet is hier niet aan de orde. De opwinding komt voort uit het enthousiasme van de Bulgaarse fans uit de jaren ’90. Velen staan al voor 17.45 uur (het festival begint om 18.00 uur) in de rij bij de ingang, vastbesloten om niets te missen. Er heerste een fijne sfeer die je meteen in de festivalvibe brengt.


Unieke Optredens: Culture Beat, Nana en Snap schitteren op het podium

Terwijl ik het concept van het festival goed vind en geniet van de algehele sfeer van de dag – niet alleen voor de artiesten – waren er drie absolute hoogtepunten die eruit sprongen. Culture Beat trok meteen de aandacht door de ongelofelijke energie die ze op het podium brachten. De ervaren zangeres Jacky Sangster was daarbij het middelpunt, haar podiumprésence en vocale talent zijn nog altijd geweldig.

Culture Beat - Spice Music Festival 2023

Na het opzwepende optreden van Culture Beat was het tijd voor een Duitse sensatie. De Ghanees-Duitse Nana stond al voor de tweede keer op het podium van het Spice Music Festival. Zijn spetterende performance omvatte onder andere het wereldberoemde nummer ‘Lonely’, en hij deelde zijn liefde voor Bulgarije, versterkt door het feit dat hij voorafgaand aan zijn optreden twee shopska salades had gegeten. Het publiek reageerde enthousiast, want shopska is de bekendste Bulgaarse salade.

Still got the power: SNAP blijft imponeren na ruim 30 Jaar

Meer dan 30 jaar geleden was een van mijn allereerste gekochte singles van SNAP. Deze wereldberoemde danceact bestaat nu uit Penny Ford en Stoli Michaels. Penny Ford was al sinds het begin – in 1989 – de zangeres. De 59-jarige zangeres was voor mij persoonlijk het muzikale hoogtepunt van het Spice Music Festival 2023. Haar zang en prachtige interactie met de Bulgaarse 90’s fans waren heerlijk om te zien en horen. En laten we niet vergeten dat SNAP een indrukwekkende reeks van dikke hits heeft voortgebracht, geweldige muziek die nog steeds blijft boeien.

Snap - SPice Music Festival 2023

Ultieme Spice Music Festival vibe: 90’s kermis van plezier

Het Spice Music Festival biedt een complete avond vol entertainment, van 18:00 uur tot 2:00 uur! Geniet van heerlijke Bulgaarse gerechten en neem deel aan leuke spelletjes voor alle leeftijden, waarbij je prijzen zoals petten, cocktails en zelfs reiskoffers kunt winnen. Dit moderne jaren ’90 festival is een doorlopende positieve bron van vreugde, dat zie je aan en hoor je van iedereen. Het is een feest der herkenning waar elke bezoeker maandenlang naar uitkijkt. Spice Musis festival is een avond – of weekendlang – vol muziek, plezier en herinneringen!

Spice Music Festival 2023

Smaakvolle Bulgaarse gastronomie op Spice Music Festival

Bij Spice Music Festival gaat de liefde voor eten hand in hand met de muziek. Proef smaakvolle Bulgaarse gerechten, van gevulde paprika met kofte en salade tot stoofpotjes en vers gevangen vis. Een culinair festijn zoals ik nog nooit eerder beleefde in mijn 26 jaar festivalervaring.. Kom genieten en laat je smaakpapillen verrassen!

Gastronomie Spice Music Festival 2023

In 2024 is Spice Music Festival terug met een geweldige line-up

SPice Music Festival 2024 lineup