Vier de zomer met Spoorpark Live 2023! Dit tweedaagse festival liet Tilburg en omstreken weer op hun grondvesten schudden. In de zinderende hitte werd een line-up waar je u tegen zegt gepresenteerd. Grote namen, terugkomers, nieuwkomers, ontdekkingen verdeeld over twee podia. Een indrukwekkend groot podium en een kleiner intiem podium. Ben je even uitgezongen en gesprongen? Er is ook een aangename diversiteit in foods en drinks. Nieuwsgierig naar de editie van 2023? Lees vooral verder!

[ux_image id=”79344″]

Wat voor een festival is Spoorpark Live 2023?

Even een opfrissing want wat voor een festival is Spoorpark Live 2023? Dit is een echt stadfestival in het Spoorpark van Tilburg. Vier de zomer met de beste bands, een silent disco en lekker eten en drinken. Een kort overzicht:

 • In het stadspark Tilburg op loopafstand van het station
 • Twee dagen lang, weekendtickets en losse dagen tickets beschikbaar
 • Voor jong en oud
 • 2 podia en een silent disco in de uitkijktoren
 • Overdag en in de avond
 • Foods en drinks
 • Goede diverse line-up

Het is prima te lopen vanaf het station maar je zou daar ook een ov-fiets kunnen huren. Het is lekker buiten in een park. Het festival zorgt voor wat schaduw plekken en gratis tapwater. Let wel op dat bij hoge temperaturen het echt wel flink warm is daar. Van mij, en van vele andere bezoekers, hadden er net wat meer schaduwplekken mogen zijn. Maar dat het zo warm en zonnig zou worden had niemand gedacht.

Spoorpark Live 2023 heeft lockers beschikbaar en werkt volgens een munstensysteem. Er zijn toiletten en diverse eet- en drinkgelegenheden. Het publiek is divers. van oud tot jong. Van echte fans die al uren voor aan het podium bivakkeren tot families die lekker op de trappen achterin met een kleedje in chillmodus zijn. Het leuke aan het park is namelijk dat er achterin verhogingen zijn waar je lekker (in de volle zon) kan zitten en zo goed zicht hebt op het hoofdpodium. Om die reden zag je naast vriendengroepen en festivalgangers ook veel gezinnen en mensen die wat minder goed ter been zijn en zo toch lekker konden genieten van het festivalgevoel.

Groen, groener, groenst

Spoorpark Live 2023 is al een groen festival door de locatie maar ze werken ook met een recycle systeem van bekers. Veel mensen zullen dit inmiddels wel kennen. Ik ben voorstander van dit systeem. Je levert elke keer je beker in voor een nieuw drankje, of voor een recycle munt. Het terrein is echt aanzienlijk schoner en mensen gaan bewuster om met hun beker. Daarbij mag je een waterfles meenemen en die vullen, ook iets wat hergebruik bevordert.

Daarnaast doet Spoorpark Live 2023 mee met de actie: Trees for All. Bij het kopen van je ticket heb je de kans om je aankoop te verduurzamen met een kleine donatie. De donaties gaan 100% naar Trees for All. Deze organisatie bevecht de ontbossing in Bolivia.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79346,79355,79350,79345,79347,79358″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_image id=”79387″]

Podia Spoorpark Live 2023

Wat echt wel spreekt voor Spoorpark Live 2023 is de line-up en muziek! Wat een knallers van namen staan er dit jaar. Zo zijn er bandjes die terugkomen zoals Direct en Son Mieux. Helaas hebben ze met de bus uit Den Haag niet ook Goldband mee retour genomen. Maar dat mag de pret niet drukken. Krezip kwam ook weer terug en verder waren het allemaal verse namen!

Verdeeld over twee podia, het kleinere Blossom en de grotere Sunflower stage worden om en om gevuld met diverse acts. Het grote podium is ruim, hoog en heeft soms wel eens een tof effect als in vuurkanonnen. Vanaf de trappen achterin het park kan je goed kijken, maar je kan ook lekker vooraan in de mensenmassa staan. Helaas was er dit jaar een cocktailhuisje met twee verdiepingen pal in het midden achteraan voor het podium geplaatst. Zo was het weidse uitzicht van het jaar ervoor iets minder weids. En dat was wel jammer. Verder was er lekker veel ruimte om een goed feestje te bouwen.

Het kleine podium van Blossom is misschien wel meer favoriet bij mij. Op de één of andere manier ontstaat hier vaak iets magisch. Je staat op ooghoogte met de artiest, er staan geen boxen en personen tussen jou en de artiest. Het zorgt voor een intieme en persoonlijke sfeer wat goed werkt bij bandjes. Zeker bij Prins S en de geit was het een geweldige sfeer.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79394,79389,79382,79375,79373″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_image id=”79371″]

De muziek

Wat een namen op Spoorpark Live 2023! Mijn eerste optreden was die van Kraantje Pappie. En met hem is het altijd een feestje. Deze entertainer weet wat het publiek wil, zelfs in de brandende hitte. Ik vond het wel jammer dat veel nummers afgekort werden en toen het laatste nummer ingezet werd, mijn favoriet ‘Welkom in de feesttent’, vond ik het een beetje als een nies die niet komt. Het nummer duurde kort en werd niet afgemaakt. Verder was het publiek tevreden en blij na dit feestje in de middag.

Voor mij waren op zaterdag echt de twee vrouwen de knallers. S10 en Froukje, wat een prachtige meiden zijn dit toch. Prachtig qua stem, verhaal, muziek en uitstraling. S10 heeft een stem vol melancholie maar verdrinkt niet in het verdriet. Ze weet een beat te vinden die past bij die melancholische klanken en zo krijgt ze vervolgens het hele veld aan het springen op mijn nieuwe favoriet: De leven. Wat een nummer wauw. Froukje had ik al eens mogen zien en weer weet ze een geweldige show neer te zetten op Spoorpark Live 2023.

Bandjes

We werden ook getrakteerd op toffe bandjes bij Spoorpark Live 2023. The Vices is een persoonlijke favoriet en ook dit optreden was weer heerlijk genieten. Dewolff & Dawn Brothers was een aangename verrassing. Ik ben zeker bekend met Dewolff, heb al menig optreden gezien en heb denk ik elke plaat in de kast. Maar op hun eigen label Elektrosaurus zijn andere artiesten en dan ontstaat er dus een toffe samenwerking zoals deze. Wat een heerlijke jonge oude zielen die soul brengen met zoveel bezieling dat het niet uitmaakt dat je de nummers niet kent. Het raakt je in de kern van je lichaam en geest en dat is precies wat nodig is bij die muziek.

Direct is steevast goed en als afsluiter met vuurwerk geheel passend. Krezip had misschien wel het meeste diehard publiek staan. Iedereen houdt van Krezip en geef ze eens ongelijk. We zijn allemaal met ze opgegroeid en ze komen ook nog eens uit Tilburg en omstreken. Zoveel toppers op Spoorpark Live 2023! Joost wist ook het publiek te vermaken, maart wist me niet zo te raken als op Pinkpop 2022. Maar dat was daar ook een heel uniek moment en dat moet je niet na blijven streven. Voor mij onbekende namen als Fleur, Nusantara beat en Kymara waren aangename verrassingen.

En wie heb ik dan niet genoemd voor de nieuwsgierige mensen die er niet bij waren:

 • Son Mieux (wat een feest weer!)
 • Fiep
 • Banji
 • Claude
 • Jungle by Night
 • Bente
 • Elephant

Een leuk en divers aanbod! De silent disco op de Kempertoren heb ik overgeslagen dus welke muziek je daar kan horen…? Geen idee! Dat moet je zelf komen ontdekken.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79374,79391,79386,79377,79364,79351″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_image id=”79376″]

Hoe was Spoorpark Live 2023?

Het was heet op diverse levels! De bandjes en muziek waren echt top. De aankleding was wat soberder ten opzichte van vorig jaar en dat is altijd een beetje jammer. Ik had dit jaar gehoopt op iets meer. Wat kraampjes waar je glitters kan krijgen, een hip brillenkoord kan scoren en wat merchandise van bands en festival. En ik vind het altijd leuk als er tussen de optredens door nog een soort van festivalvermaak is. Dat er andere dingen gebeuren als kunst en cultuur. Toch is het daardoor niet minder, het zou alleen leuk extra zijn voor de gehele festival beleving van Spoorpark Live 2023.

De vormgeving vind ik echt heel leuk, overal de vrolijke vlaggen en elementen uit de huisstijl die bij Spoorpark Live 2023 horen. Ook de social media kanalen worden echt uitmuntend verzorgd en bijgehouden. Toffe foto’s en teasers zorgen ervoor dat je nog meer zin krijgt in het festival. Ik althans wel.

Het aanbod in food en drinks was prima. Ook wel iets minder dan vorig jaar. Ik was bijvoorbeeld weer voor mij geliefde Karma kebab gegaan, ook op Best Kept Secret 2023 gegeten. Maar deze was voor de helft minder gevuld en het brood was keihard en droog. Later zag ik ook dat alles klaar stond in de volle zon, er was gewoonweg geen ruimte om het in de schaduw op te bergen. Ook waren de drankjes lauw en leek het personeel het niet helemaal te kunnen bijhouden. Allemaal niet erg en het zorgde niet voor minder plezier. De muziek van Spoorpark Live 2023 smaakte zo goed dat daar geen eten of drinken tegenop kan ;).

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79354,79353,79357,79356,79359,79365″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_image id=”79370″]

Spoorpark Live 2023

Wat een feestje was Spoorpark Live 2023 weer! Voornamelijk sterk in alle muziek en de toegankelijke locatie. Ook is de prijs schappelijk voor alle grote namen die je krijgt. Stiekem hoop ik nog steeds dat er volgend jaar wat meer kraampjes zijn en wat extra vermaak buiten de optredens om. En ook wat extra schaduwplekken op de trappen zou top zijn! En dat cocktailhuis mag iets opzij, zodat er weer vrij zicht is op het hoofdpodium. Maar dat zijn allemaal randzaken en kleine wensen die de toffe optredens niet mogen ondersneeuwen.

Spoorpark Live 2023 wordt met veel enthousiasme en liefde gebracht en ik ben benieuwd naar de editie van volgend jaar.

Wil je hier ook bij zijn? Check dan de site! Er komen vanzelf early birds tickets voor de 2024 editie en die zijn leuk geprijsd.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79384,79379,79348,79360,79380,79392″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_image id=”79381″]