Onze zuiderburen zijn gelukkig niet zo ver weg en de keus was dus makkelijk gemaakt om de grens over te steken richting de Lilse Bergen in Lille waar Sunset Festival zou plaatsvinden. Even de coronacheck-app in orde maken door middel van gebruik te maken van de internationale QR-code en off we go!

Alsof we nooit weg waren geweest!

Bij aankomst op Sunset Festival was het nog een soort van onwerkelijk dat we weer in de rij konden staan om onze tickets te laten scannen. Het festival begon om 12.00 uur en zoals vele anderen stonden we al op tijd bij de ingang. Na zo’n lange tijd geen festivals wil je natuurlijk van elk uur gebruik maken! De tickets waren vlot gescand en ook met de coronacheck-app waren geen problemen ondervonden. Bij de eerste stappen op het festival terrein had je al direct zicht op de mainstage en voelden het alsof we nooit weg waren geweest!

Sunset Festival Sunset Festival

Verschillende edities bij Sunset festival

Sunset Festival heeft over 2 weekenden (28+29 augustus en 4+5 september) verschillende edities georganiseerd. The Hard Edition was op 4 september en zoals de naam dat al laat merken, klonk er op deze editie overal hardstyle of hardcore door de speakers. Verder was Sunset volledig cashless en kreeg je in plaats van munten een Cashless Card om daar geld op te zetten en zo eten/drinken te kopen. Ook keek Sunset naar het milieu wat ik een erg pluspunt vind en werkte met Eco tokens die je een ontving bij binnenkomst. Wanneer je een drankje bestelde, moest je deze  Eco token erbij inleveren. Wanneer je je plastic bekertje over had, lever je deze in bij een nieuw drankje anders moest je een Eco token extra betalen en zo wordt het plastic niet overal neergegooid: +1 voor Sustainable Sunset!

Festival Lover Demi Festival Lover Demi

Harde rawstyle

Bij de stage Raw Future begon Level One als eerste te draaien om 13.00 uur (hoe ironisch). Deze DJ trapte af met meteen harde rawstyle. Goede binnenkomer, zoals het hoort en daar was het hele publiek het mee eens. Iedereen voelde de harde beukplaten weer door de grote speakers en de sfeer zat er direct goed in. Ook het duo Deluzion draaide een erg goed setje. Dat iedereen zo’n tijd was weg geweest, was niks van te merken. Om veel nummers die uitgebracht waren in de coronatijd nu eindelijk door door die speakers op een festival te horen, gaf kippenvel van onder tot boven!

Na bijna de hele dag flink gedanst te hebben bij de Raw Future stage waarbij Killshot ook nog een hard setje knalde, was het tijd om naar de mainstage te gaan. Rebelion begon met draaien om 22.15 uur en dat was toch een van de setjes waar ik naar uitkeek deze dag. Niks was minder waar, Rebelion stelt nooit teleur! Het gehele veld stond vol en iedereen ging volledig los op de harde rauwe sound van deze twee mannen. De lasers en lampen van de mainstage gaven ook in het donker ook nog een prachtige lichtshow. Als afsluiter had iedereen toch een tempo sneller nodig en daar was dj Sefa om nog het laatste uur alles te geven! Alle energie uit mijn voeten gedanst, die festival conditie moet ook weer even opgebouwd worden.

Alles voelde weer als van ouds en de dag na Sunset Festival voelde het nog alsof ik gisteren een droom had beleefd. De dag was ontzettend snel gegaan en van elke seconde heb ik genoten. Hopelijk snel tot de volgende en dat we nu weer steeds vaker kunnen gaan. Bedankt Sunset Festival en we blijven jullie volgen op instagram!

Demi haar recap van Sunset Festival: [yotuwp type=”videos” id=”huXXBxVteRk” ]