Supersized Kingsday 2019

Rauwe Meesters

SSZKD: Supersized Kingsday

Wilhelmus van Nassouwe ben ik van.. HARDSTYLE bloed! De verjaardag van Koning Willem vier ik dan ook graag in stijl; HARDSTYLE! Ik – Ginny – van Festival Lovers heb de verjaardag van Koning Willem Alexander keihard gevierd op Supersized Kingsday! 🎉 Op de Koning! Hiep hiep hoera, driewerf hoezee en stamp maar met me mee!

Supersized Kingsday wordt vanaf 2014 al gevierd op het Aquabest terrein in Best (bij Eindhoven). Dit is nu al mijn derde keer SSZKD en ik zie het elk jaar groeien. Niet alleen in line-up, aantal stages en aantal artiesten, maar ook in aantal bezoekers. Dit jaar waren er negen (!) verschillende stages en waren er meer dan 60 artiesten van verschillende stijlen bodem aanwezig. Als klap op de vuurpijl waren er ruim 11.5 duizend bezoekers aanwezig op dit event.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…

Dit jaar had ik me voor het eerst laten overhalen om met een privé partybus met een hele groep naar het festival toe te reizen. “Is toch gezellig!”, werd mij op de mouw gespeld. Omdat ik als fitgirl zijnde altijd nuchter ben (en daarom ook altijd bobbina 🙂 ), rij ik normaliter zelf met de auto naar een festival/feestje toe. Dit keer dus niet.. Ik heb het geweten! Om ‘op tijd’ aanwezig te kunnen zijn, werden we met ruim 60 man om 11 uur ‘s ochtends opgehaald. Dat de buschauffeur 30 minuten te laat was, kon onze pret niet bederven; nu konden we immers nog even wat eten halen om een goede bodem te leggen voor een mooi dagje stampen.. 😉 Tijdens de rit knalde er keiharde hardcore/uptempo uit de mega boomboxen die de chauffeur in de bus had geïnstalleerd. En na drie tussenhaltes om nog meer mensen STAAND in de bus te proppen :-O en een zestal rook- en plasstops… waren we EIN-DE-LIJK om 15.00 uur (!) pas op het festivalterrein… Oh shoot, nee! Op de Kiss & Ride.. Dat betekent dat je nog 20-30 minuten moet lopen naar het festivalterrein.. Na een vier uur lange busrit en een halfuur lopen terwijl je nog een hele dag festivallen voor je hebt.. begrijpen jullie wellicht wel dat Ginny NOOIT meer met een partybus naar een festival gaat…! 👎 

Al met al was de pret niet te drukken en liepen we allemaal netjes en volgs in de regen-zon-regen-zon-regen als een grote mierenhoop richting het festivalterrein. Onderweg was er een Jeep DJ te vinden (ik weet zijn naam even niet meer) die voor de nodige wandelaars-entertainment zorgde. Toen we eindelijk binnen waren, renden we gelijk richting de – hoe kan het ook anders – HARDCORE tent! Hier konden we net het eind van de set van Evil Activities meemaken met de klapper ‘Nobody Said it was easy’ . Wat is dat even heerlijk inkomen; ik kon mijn geluk even niet meer op! Vervolgens hebben we heerlijk ‘meegeblaft’ op de knallers van DJ Mad Dog waaronder ‘Dogfight’, ‘911’ en natuurlijk the anthem van Dominator 2017 ‘Maze of Martyr’. Vervolgens draaide onze “DJ Paul, make it f*cking louder!” – Paul Elstak – een gruwelijke mix-set van zijn topnummers. Hierbij mochten uiteraard ‘Ode to the Godfather’ en ‘Kind van de duivel’ niet ontbreken. Tot slot zette onze wit gemaskerde held “Raise your fist” oftewel “When I say anger, you say fist” DJ Angerfist het publiek nog even op zijn kop. De menigte ging zowat door het dak! 💥

Payne ’til I die!

Uiteraard besloot de groep wat te gaan rondlopen en opsplitsen zoals dat gaat. Voor ieder wat wils, en altijd even het terrein verkennen om je favoriete artiesten niet te missen. Ook ik was wederom voor het derde jaar op rij een van de trouwe stampertjes die van de een naar de andere kant van het festivalterrein aan het stuiteren was. Want ook ik wilde mijn favorieten niet missen! Na de hardcore tent ben ik dan ook een van mijn favorieten gaan opzoeken bij de extra RAW stage: DJ Jason Payne! Als een aardbeving kwamen zijn bassen ons tegemoet geknald bij zijn opening. Het lekkerst aan de hardere stijlen vind ik wanneer je je hele borstkas zowat uit je lichaam voelt trillen wanneer de bas begint te dreunen.. Want dit is voor mij ware liefde; my heart beats 180+ BPM! ❤️ Kenners weten waar ik het over heb! 😉 Aan het begin van de set van Jason Payne begon het helaas KEI-HARD te regenen – te zien aan de afbeelding hieronder.. Prachtige foto, minder prachtig als je er recht onder staat te kleumen in de regen. 😰 Ondanks dat ging een groot deel diehards alsnog keihard uit zijn plaat voor de stage; inclusief regenponcho’s, paraplu’s en natte truien-dansjes en zo meer. Wat ik zei: diehards! Ik was met de anderen even minder diehard kleumend onder een boompje gaan staan.. (Ik hoor jullie denken: “watje!”; welja, het zal mijn leeftijd wel zijn.. 😉 ). Vanonder mijn veilige, semi-droge boompje zag ik die gek ineens de muziek stoppen, de mic grijpen en hij riep keihard: “IK DOE MET JULLIE MEE!”. Waarna hij vervolgens een hele drinkfles Spawater over zijn hoofd goot en ‘gewoon’ verder draaide alsof er niets gebeurd was. Wat een held, die Jason! Sanjay, als je dit leest: ik ben en blijf fan van je voor het leven, held! 😍

Met Jason Payne en mijn persoonlijke favoriete MC, MC Livid, ging de hele meute, regen of geen regen, helemaal uit zijn tulpenbol!

Rauwe Meesters

Na de gruwelijke klapperset Jason Payne die bijna letterlijk in het water was gevallen, besloten we dat we nog niet genoeg hadden van de RAW beats. En we gingen de ‘mainstage’ zoeken waar we afgelopen jaren elk jaar onze koppen eraf hebben gebonkt bij de afsluitende sets. Dit waren we ook dit jaar weer van plan. 😀 Toen we eenmaal ons plekje hadden gekaapt voor de main, ben ik natuurlijk weer het terrein rond gaan struinen voor een lekker hapje… Als een van de weinige nuchteren op festivals en feestjes moet ik natuurlijk wel zorgen dat de muntjes blijven rollen – en dan bedoel ik natuurlijk niet alleen aan drank en merchandise! Ginny had natuurlijk weer €30,- aan muntjes opgevreten, want ja wie veel hakt, krijgt veel honger! En honger, dat moet uiteraard gestild worden met goed voedsel! 🙂 Aan goed voedsel ontbrak het hier gelukkig niet! Props voor de foodstands op SSZKD; er is elk jaar voor ieder wat wils. Mijn favoriet? Uiteraard de Asian food stand en de kip stand. :p

Onderweg terug naar de ‘Rauwe Meesters’ mainstage (en bij binnenkomst) zag ik overigens het prachtig stuk bouwwerk dwars over het festivalterrein lopen: de loopbrug richting de Uptempo stage. Die was er vorig jaar niet, maar naar mijn mening; absoluut top idee dit! Naast dat het een knap staaltje bouwwerk is, ziet het er ook nog eens heel tof uit! 😀

Na mijn buikje meer dan gevuld te hebben, kon ik weer door. Want wat werd het KOUD tegen de avond en af en toe regende het pijpenstelen, dan brak er weer een flauw zonnetje door. Je kon je er niet op kleden dus.. Bij de eindset van Rebelion probeerde ik mijn laatste beetjes warmte en energie erin te stampen.. Wat was dit toch een heerlijke dag.. Ondanks het wisselvallige weer heb ik keihard genoten van deze prachtige eindshow!

Home Sweet Home

Totdat een malloot – you know who you are! – besloot een fles water in mijn nek te gieten.. Toen had ik het wel een beetje gehad. Gelukkig konden we alweer gauw naar huis. MET dezelfde partybus en dezelfde lange rit.. :'( Dus ik heb, om mezelf moed in te eten, McDonalds gehaald voor de rit. Want: troostvoedsel EN omdat het op zo’n dag kan!


Ik besloot begin van het festival namelijk eens voor de verandering mijn stappenteller aan te zetten. Ik was toch wel eens benieuwd wat ik op zo’n festivaldag nu afloop.. Inmiddels was ik eind van de dag 26 km verder, 3.5 duizend kcal lichter en meer dan 35 duizend stappen rijker. Ziehier mijn route van de dag, haha 😀

Al met al – ondanks het snertweer, de bevroren tenen, natte haren en de ellenlange reistijd, heb ik me prachtig weten te vermaken. Het gezelschap was inderdaad erg belangrijk; mijn hardere stijlen familie heeft me er weer doorheen gekregen! En bovendien had ik mijn cardio er voor deze maand weer op zitten! 🙂 Op naar het volgende stampfeestje! JOEHOE! 🎉🎉🎉

Festival FitLover Ginny

Wil jij ook weten hoe ik mijn fitlifestyle volhoud naast mijn party-hardy life? Volg mij op Instagram @GinnyAbbink – en als je mij ziet op feestjes/festivals, spreek mij vooral aan! Ik ontmoet graag nieuwe mensen!

Mijn volgende feestje voor Festival Lovers wordt overigens Phoenix Festival! Aangezien ik maar anderhalf meter groot ben, kijk je makkelijk over me heen. MAAR ik ben wel een van de weinige goed hakkende Aziaten, dus wellicht zul je mij wel langs zien stuiteren..
Zo niet, dan is hier mijn foto! 😉

Veel liefs 💖,
Ginny Abbink
Blogger/Vlogger @Festival Lovers

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial