Waar Supersized Kingsday ooit begon als een kleinschalig festival voor 10000 bezoekers, is het nu uitgegroeid tot hét grootste evenement tijdens Koningsdag. Maar liefst 50000 bezoekers hebben het terrein van Aquabest betreden. Met wel 7 verschillende area’s is er voor ieder wat wils, maar ook enorme keuzestress!

Supersized Kingsday Aquabest

Inmiddels is Supersized Kingsday een jaarlijkse traditie geworden en ook dit jaar was ik weer van de partij, net als in 2023! Hoewel we ons aanvankelijk zorgen maakten over het weer, brak rond de middag het zonnetje door, wat zorgde voor een betere sfeer bij iedereen! Wij vertrokken op de fiets richting Aquabest. Eenmaal bij de ingang waren we binnen 10 minuten wel door de drukte heen en stonden we al te dansen op de eerste stage.

Al vroeg in de middag stonden de populaire mannen van Dual Damage klaar op de raw stage en binnen no time was de hele stage gevuld met mensen. Er werd meteen een uur gasgegeven en de toon voor de dag was direct gezet.

Vervolgens zijn we op pad gegaan naar de Uptempo stage, waar je echt even helemaal los kon gaan. Met meer dan 220 bpm, kun je hier echt al je energie kwijt. De stage was, op verzoek, groter dan vorig jaar, en wonderbaarlijk nog steeds helemaal gevuld met mensen. De uptempo op Supersized Kingsday is een populair genre, dat is zeker!

Even terug in de tijd

Hierna was het tijd om een rondje te lopen over het terrein en ieder jaar ben ik weer verbaasd over hoe groot het festival is en dat het ook overal zo druk is. Iedere stage is goed gevuld met mensen en je ziet iedereen genieten. Bij de hardcore classics ga je echt even terug in de tijd naar de underground hardcore, en bij de hardstyle classics ervaar je de fantastische euforische klanken van een aantal jaar geleden.

Er is ook een Dutch-style stage, waar feestmuziek en hardstyle de perfecte combinatie vormen voor het bouwen van een feestje. Iedere stage heeft een eigen ontwerp en de organisatie weet hier ieder jaar weer een prachtplaatje van te maken.

Op diverse plekken was een fotobooth te vinden en dit kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Laten we stellen dat dit erg populair was, want voordat we een foto konden maken moesten we wel even in de rij staan!

Euforische raw style

Na het rondje over het festivalterrein zijn we terug gegaan naar de Raw stage, waar Adjuzt aan de beurt was om te draaien. Hij draaide echt een super leuke set en dat was ook wel te zien aan de sfeer bij de stage. Na Adjuzt was het aan the Purge om dit voort te zetten en ook hij wist het hele publiek mee te krijgen! Na deze setjes merkte je dat het wat drukker werd op de raw stage en besloten wij eens een kijkje te gaan nemen bij de hardstyle tent.

B-front was de DJ op dat moment, en voor hem is dit echt een thuisfeestje natuurlijk. Met zijn fantastische euforische raw style weet hij altijd voor een adembenemende sfeer te zorgen in de tent. Zijn oude klassiekers kwamen voorbij maar ook een aantal nieuwe nummers zorgden voor een geweldige set!

Na B-Front was het tijd om even te chillen en wat eten te halen. Gelukkig was er voldoende plek om te zitten en konden mijn benen heel even rusten. Dit was nodig, want rond 21:00 vervolgde ik de dag naar de set waar ik al de hele dag naar heb uitgekeken: D-sturb vs E-force.

Supersized Kingsday 2024

De set van deze twee DJ’s was voor mij het hoogtepunt van de dag! Het nieuwe album van E-Force doet je echt weer denken aan de oudere raw kicks met screeches, dit je niet vaak meer hoort en op het moment dat D-sturb het nummer Legacy in startte, kon mijn dag niet meer stuk!

Na deze set was het nog maar een uurtje tot het einde van Supersized Kingsday en moest er een keuze gemaakt worden waar de dag werd afgesloten. Het was een lastige keuze, maar uiteindelijk besloten we om lekker buiten te blijven staan en af te sluiten bij Mish. Deze koningin van de raw draaide wederom een super leuke set en heeft er voor gezorgd dat de dag op een geweldige manier werd afgesloten! Ik heb enorm genoten van de 10e editie van Supersized Kingsday en hoop dat ze nog vele jaren door gaan na deze jubileumeditie! Tot volgend jaar!

𝗥𝗘𝗚𝗜𝗦𝗧𝗥𝗘𝗘𝗥 𝗝𝗘 𝗡𝗨 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥𝗦𝗜𝗭𝗘𝗗 𝗞𝗜𝗡𝗚𝗦𝗗𝗔𝗬 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 𝟮𝟬𝟮𝟱