Al een aantal jaar is het een traditie om de verjaardag van onze koning te vieren op Supersized Kingsday Festival op het terrein van Aquabest in Eindhoven. Ieder jaar weet de organisatie zichzelf weer te overtreffen en ook dit jaar was Supersized Kingsday weer het grootste en gezelligste festival op Koningsdag.

Wij hebben het geluk dat we dichtbij het festivalterrein wonen en dus konden we op de fiets naar het festival toe. De dag begon met een heerlijk zonnetje en dat zorgde meteen voor een goede sfeer. Eenmaal aangekomen bij de ingang, waren we eigenlijk binnen een paar minuten binnen en konden we onze spullen in de kluisjes opbergen, die we voorafgaand aan het festival hadden gekocht. De organisatie had dit goed voor elkaar en ik houd er van als dit allemaal soepel verloopt. Binnen 15 minuten stonden we al bij de eerste stage!

Supersized Kingsday Festival 2023

We begonnen de dag op de Raw Stage, waar we arriveerden om 14:00 uur stipt, precies op tijd voor een van de betere Raw DJ’s van dit moment: The Purge! Dit was echt een heerlijke binnenkomer en vooral toen zijn nieuwe nummer met Adjuzt werd gedraaid, Summer Secrets, kon je merken dat de sfeer er goed in zit. Dit nummer zorgt er ook wel voor dat je zin krijgt in de zomer, genieten!

Raw Classic Stage

Hierna was er een goed moment om het hele terrein eens te verkennen. We wilden graag over dé brug, dus besloten we via die weg het festivalterrein over te steken. Het is maar goed dat de brug er is, anders ben je zo 15 minuten onderweg om van de ene naar de andere kant van het terrein te lopen. Ieder jaar verbaast het me weer hoe groot dit festival eigenlijk is!

We besloten om een kijkje te gaan nemen bij de Raw Classic Stage. Dit is naar mijn mening echt een opkomend genre, en wat heb ik hier staan genieten van de oude raw kicks, maar ook van de mensen en de sfeer die er hing! Ik denk dat je nergens zo’n goede sfeer hebt, als bij deze stage. En zeg nou eerlijk, wat wil je nou nog meer buiten goede muziek en een koud biertje drinken in het zonnetje?

We kregen na een tijd een beetje honger en besloten om wat te gaan eten. Er was een groot aanbod aan eten, ik kan me niet voorstellen dat je hier niets kan vinden wat je lust! We hebben op de bankjes gezeten die er stonden en genoten van onze tosti.

Vervolgens liepen we verder naar de Uptempo Stage, waar het ook erg druk was! Hier kon je echt even helemaal los gaan op de harde platen van Lunakorpz. De toiletten aan deze kant van het terrein leken erg druk, maar toch viel het uiteindelijk wel mee hoe lang we moesten wachten tot we aan de beurt waren.

De Hardstyle tent

We vervolgden ons rondje naar de Hardstyle tent, waar Adaro moest draaien. Bij binnenkomst werd meteen, naar mijn mening, een van zijn beste nummers gedraaid: Touch a Star. Iedereen in de tent leek het nummer ook te kennen en dat komt de sfeer altijd ten goede. Ook draaide Adaro het nummer Take it Back van Delete, wat ik niet alleen een super goed nummer vind, maar me ook even kippenvel bezorgde, omdat deze DJ vorig jaar is overleden.

Na weer een tijdje terug te zijn geweest op de Raw Stage, vonden we het een goed idee om een kijkje te nemen in de Hardcore tent, die altijd in de bossen te vinden is. Deadly Guns & Dither wisten ook hier het hele publiek mee te krijgen in hun muziek! Wat me op viel, was dat het op de meeste plekken niet mega druk was, wat ik echt een pluspunt vind. Overal was voldoende ruimte om helemaal uit je plaat te kunnen gaan, en dat is genieten!

Buiten de stages met hardere stijlen, was er ook van alles te doen op het festival! Zo konden echte talenten hun stem laten horen bij de karaoke, de professionele beerpongers hun kwaliteiten laten zien bij beerpong XL en de krachtpatsers hun kracht tonen bij het slaan met een hele zware hamer! Voor iedereen wat te doen dus!

Geweldige energie

Het laatste uur heb ik weer doorgebracht op de Raw, waar het fenomenale trio Adjuzt, Luminate en Element het feestje mochten afsluiten. En hoe! Dit was voor mij de beste set van de dag, de energie die deze mannen hadden op het podium was geweldig. Dit laatste uur leek dan ook voorbij te vliegen en helaas was het dus hierna alweer afgelopen. Wat gaat zo’n dag toch altijd snel en ik baalde echt enorm dat het er al weer op zat!

Het was tijd om naar onze kluisjes te gaan en onze weg naar de uitgang te vervolgen. Ook dit verliep allemaal heel soepel! De organisatie doet er goed aan om drie verschillende in- en uitgangen te hebben, waardoor de mensen verdeeld over de uitgangen naar buiten kunnen.

Ik heb een fantastische dag gehad en genoten van de eerste tot de laatste minuut. Ik ben er volgend jaar zeker weten weer bij, en dan hoop ik dat ze er weer net zo’n grote, gezellige en fantastische editie van maken als dit jaar!

Festival report lezen?