Snoeiharde techno bij Unpolished

Reaktor Unpolished

Op 3 maart 2018 vond maar liefst de zesde editie plaats van Unpolished, wat georganiseerd wordt door Reaktor. Dit feest staat bekend om de snoeiharde techno en de opmerkelijke beelden die getoond worden op de beeldschermen die achter de dj geprojecteerd worden. Ik, Iris Huijkman, reporter voor Festival Lovers, was afgelopen maart voor het eerst naar dit geweldige duistere feestje geweest en dit was mijn ervaring.

Reaktor

Je moet haast wel een keer van Reaktor gehoord hebben. Dit feestje is namelijk heel anders dan de gebruikelijke vrolijke techno feestjes en festivals. Reaktor staat namelijk bekend om zijn duistere thema en sfeer. In de zaal is weinig licht, behalve van een beeldscherm die de meest rare beelden laat zien (zoals hieronder weergegeven), deze beelden veranderen op de maat van de muziek. Tijdens het dansen worden deze merkwaardige beelden op de beeldschermen achter de dj laten zien, zodat jij tijdens het dansen helemaal meegenomen wordt in de muziek. De dj’s die er draaien, staan ook bekend om hun ruwe stijl en passen daarom perfect in het concept. Op 2 en 3 maart organiseerde Reaktor de zesde editie van Unpolished, in de Warehouse Elementenstraat, vlakbij Thuishaven.

Reaktor Unpolished

Eerste indruk

De locatie in de Elementenstraat is de perfecte locatie voor een binnenfeestje. Het is er klein en er bevinden zich geen ramen in de ruimte, daarom paste deze locatie goed bij een feestje met een duister thema, zoals Reaktor. Op de locatie bevinden zich twee stages en een groot rokershok, dus je kon je vrienden gemakkelijk terugvinden. De locatie was niet te warm. Bij binnenkomst hoorde je gelijk de harde muziek, ook al stond je toen nog op een aantal meters afstand van de stage. Je gehoorbescherming kon je maar beter niet thuislaten deze avond. Bij elke locker-balie, foodstand of bar stonden mensen van de organisatie, ze waren geschminkt met zwarte geometrische strepen op hun gezicht. Dit detail maakte het feest helemaal af en bovendien kon je hierdoor ook makkelijk zien wie je kon helpen als je een vraag had.

Reaktor Unpolished

Eindoordeel

Het feestje draaide keiharde techno en dat was geweldig. Voordat ik erheen ging, dacht ik dat harde muziek iets was waar je van moet houden, maar Reaktor maakt er zo’n geweldige beleving van, dat je er automatisch van gaat houden. Tijdens Unpolished werd er nog even een setje gedraaid dat ergens wel op hardcore leek, wat zorgde voor een interessante afwisseling. De beelden die achter de DJ op een scherm werden gedraaid, waren duister en namen je helemaal mee in de muziek. Het paste zeer goed bij het ‘thema’. Vanuit het rokershok had je zicht op de stage, dus je hoefde geen enkel moment van de sets te missen. Unpolished vind maar 1 x per jaar plaats, dus ga erheen wanneer je de kans hebt! De feesten van Reaktor zijn zo een vette ervaring, daar moet je wel een keer heen zijn geweest in je leven!

De foto’s zijn afkomstig van de organisatie zelf, je kan ze terugvinden op officiële Facebookpagina van Reaktor! Wij verlenen geen rechten over deze foto’s.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial