Afgelopen zaterdag, op 13 augustus, kreeg ik de kans namens Festival Lovers aanwezig te zijn bij Blijdorp Festival in Rotterdam. Dit was de tweede keer dat we op het festival waren en ik kan met volle overtuiging zeggen dat Blijdorp Festival een van mijn favorieten blijft! De line up, het decor, het personeel en de mensen – alles maakt Blijdorp Festival het perfecte zomerfestival.

Een welkom in stijlLopend gingen we op pad naar het Roel Langerakpark, die omgetoverd was tot de kleurrijke wildernis die Blijdorp Festival is. Overal waar ik keek, was er aandacht besteed aan het decor. Het was duidelijk dat de organisatoren alles tot in de puntjes hadden uitgedacht. Dat veel andere bezoekers ook onder de indruk waren van het decor bleek alle keren dat we de bloemen van Blijdorp Festival boven de crowd uit zagen komen, telkens op een andere plek.

En zelfs op de mechanische stier, die ook dit jaar weer van de partij was. Na mijn humbling experience van vorig jaar, besloot ik dit jaar slechts te kijken hoe het anderen verging.

Stages in de natuur

De line up van Blijdorp Festival was verdeeld over zes stages. Vlak na binnenkomst loop je langs Live stage, waar je dit jaar kon luisteren naar onder andere Bente en niemand minder dan Goldband. Daar tegenover zat de Yardbird stage met toffe hiphop en R&B. Op het grote terrein vond je verder nog de RTM stage in een overdekte tent met indrukwekkende lichtshow en de main stage Blijdorp. Nog veel leuker vond ik persoonlijk de meer verscholen stages Horserave en Wildernis. DJ’s. Bij Horsegirl – die toepasselijk genoeg draaide op Paardenrave – kon je de grond voelen trillen onder je voeten door iedereen die los ging.

Blijdorp Festival, bedankt!

Aan het einde van deze blog, wil ik een grote shout out geven aan Blijdorp Festival en Festival Lovers. Jullie hebben een onvergetelijk festival gecreëerd dat mijn hart heeft gestolen en mijn voeten heeft laten dansen. Dank je wel voor de herinneringen, de glimlachen en het ongelooflijke feest. Dus, wie is er klaar om volgend jaar weer terug te gaan? Ik weet dat ik dat ben!

Bekijk de Facebook pagina van de organisatie voor meer foto’s! En zie hier report 2022.