Als je in de jaren ’80 van de vorige eeuw geboren bent, is de kans groot dat je opgegroeid bent met muziek van 2 Unlimited, 2 brothers on the 4th floor en the Vengaboys. Deze acts van Nederlandse bodem traden op 8 februari op tijdens Gelderpop 90’s & 00’s in Hart van Holland in Nijkerk en Festivallovers was erbij!

Line-up en stages

Gelderpop garandeert een trip down memory lane in 2 zalen van de Loods van Hart van Holland. In de club draaiden verschillende dj’s sets van 1 tot anderhalf uur. De avond begon met DJ Berry, gevolgd door DJ José, Chico&Jools, Klubbheads vd. Boozywoozy en de knallende afsluiter DJ Jean. Heerlijke dance muziek bij een decor van discoballen en de stage van de DJ’s. De live acts vond je terug bij de Live Stage. DJ Willow draait tussen de verschillende headliners door: Paul Elstak, 2 Brothers on the 4th floor, 2 Unlimited, Vengaboys en DJ Jody Bernal.

Gelderpop 2 Brothers on the 4th floor

Een toer door de locatie

We beginnen de avond met een klein rondje door de locatie. Bij de entree zijn kluisjes beschikbaar en loop je of vanzelfsprekend door naar de zaal waar de Club stage is, of door naar een soort tussenzaal waar Dixi toiletten, muntverkoop en de snacks verkocht werden. Aangekleed met tafels en banken, was hier ook voldoende ruimte om even bij te komen van het dansen. Deze zaal doorlopend, kom je bij de Live stage uit. Zowel links als rechts kon je de bar vinden en bij de Club stage zat deze achterin de zaal. In die ruimte vond je ook de ‘gewone’ toiletten die de hele avond heerlijk bijgehouden werden qua schoonmaak en voldoende toiletpapier. 

Tijd om te dansen!

Bij de Club begon de avond met een legere zaal; DJ Paul Elstak trok de bezoekers direct door naar de Live stage. Zo ook wij, waardoor we het eerste half uur van zijn set meedansten met happy hardcore tracks. Als reporter wil je wel zoveel mogelijk acts meekrijgen, dus we liepen weer naar de Club stage. Het publiek breidde zich bij DJ José langzaamaan uit en hij kreeg iedereen zeker aan het dansen. Opgevolgd door Chico&Jools kwam er iets meer pit in de tent en zo ging elke volgende DJ-set een stapje harder of sneller. Deze zaal beviel ons iets beter omdat het er iets koeler was en alle tracks ontzettend dansbaar waren.

Club stage bij Gelderpop

Bij de Live acts sta je toch veel mee te zingen met de hele zaal. Ook dat is een hele beleving en gebeurde bij elke live act, maar ook bij DJ Willow. Met elk bezoek aan de Live zaal vonden we telkens een beter plekje, waardoor we bij de Vengaboys helemaal goed stonden qua muziek, licht en actie. Eerlijk is eerlijk: toen ik zag dat de Vengaboys in de line-up stonden, wilde ik daar zéker bij zijn. Gelukkig dacht mijn dansmaatje van vanavond daar hetzelfde over. En ja: we’re going to Ibiza! Elke live act trad ongeveer een half uur op, de DJ’s vaker of langer. Een hele toffe opzet, waardoor je veel variatie en kwaliteit in je line-up en avond hebt.

Gelderpop 2 Unlimited

Pauzeren met eten en mensen kijken

Zoals gezegd was er ook gelegenheid om te eten. Bij de Patates friteskraam haalden we allebei een puntzak friet, maar kon je ook snacks zoals een kroket, kipcorn, frikadel of hamburger halen, met of zonder broodje. De tweede kraam verkocht onder meer hotdogs. Even bijkomen op de bankjes is heel fijn. Vanuit deze ruimte kon je overigens ook bij de rookruimte terecht.

Een pauze is tegelijkertijd ook een goed moment om het publiek te bestuderen. We kregen het gevoel dat het voor veel bezoekers een van de weinige avondjes uit die ze op het moment nog beleven was. Een doorsnee publiek van 30-, 40- en 50-jarigen, maar ook een groep jongeren die waarschijnlijk nog niet geboren waren toen de artiesten de jaren ’90 als hoogtijdagen hadden. Iedereen is leuk en blij: een avondje uit, artiesten en liedjes van ‘vroegâh’ die je nooit vergeet en gelijk mee kan zingen als je ze hoort.

Dans jij in juli ook tijdens Gelderpop?

Gelderpop 90’s 00’s staat garant voor een heerlijke avond uit. Zo tegen 1 uur ronden we zelf af nadat we met DJ Jody Bernal de Macarena hebben gedanst. Stoppen op het hoogtepunt, toch? Het feest gaat nog een uurtje door. Wil jij ook een heerlijk georganiseerd Gelderpop feest meemaken? Op 4 juli is Gelderpop outdoor in Zeumeren. De line-up is iets meer van deze tijd met Kensington, Alain Clark, Suzan & Freek en de Snollebollekes. Kaarten kun je vanaf half februari kopen via de website van Gelderpop.