Voor de creatie van hun nieuwe mainstage heeft Tomorrowland bijna twee jaar lang een grondig creatief proces doorlopen. Gelukkig beschikt het festival over een indrukwekkend team van vakkundige professionals die dit mogelijk hebben gemaakt.

People of Tomorrow vanuit alle hoeken van de wereld hebben het eerste weekend van Tomorrowland in Boom, België gehaald en zien dit jaar voor het eerst ooit het adembenemende ‘Adscendo’ Mainstage in al zijn glorie. Zoals gebruikelijk bij Tomorrowland en na vele jaren traditie, is de Tomorrowland 2023 Mainstage volledig in eigen huis vervaardigd, van idee tot realisatie. Van de eerste ideeschetsen vertaald naar moodboards en concepttekeningen tot 3D-modellering en grafische assets, het vormgeven van sculpturen en handmatige productie, het befaamde creatieve team achter Tomorrowland heeft de magische stage bedacht, getekend en tot leven gebracht, terwijl het Tomorrowland Atelier alle afzonderlijke elementen heeft gecreëerd, zoals het decor, dat in-house is gebouwd en geïnstalleerd op het iconische festivalterrein in De Schorre.

Adscendo

Het thema van de 17e editie van Tomorrowland is ‘Adscendo’, wat draait om de opkomst van een magnifiek verhaal in de geschiedenis van Tomorrowland’s Great Library. De mainstage is ontworpen als een visuele expressie van dit thema en bestaat uit handgemaakte sculpturen die elk een speciaal element vertegenwoordigen.


Om deze visie tot leven te brengen, heeft Tomorrowland samengewerkt met een team van interne modelleurs en kunstenaars. Dit team heeft conceptuele kunstwerken en schetsen gebruikt als inspiratie voor hun creaties. Elk detail is zorgvuldig overwogen en alleen bereikt door nauwe samenwerking tussen verschillende teams, geleid door het creatieve team.

Het proces van het creëren van de mainstage was zeer complex, maar ook enorm gepassioneerd. Het vereiste aanzienlijk vakmanschap van de betrokken mensen om de handgemaakte sculpturen tot leven te brengen en ze te integreren in het grotere geheel van de mainstage. Het resultaat mag er wezen!

Het eerste weekend is voorbij gevlogen, wie zien wij het tweede weekend van Tomorrowland in Boom?

Lees hier TML22 door de ogen van Festivallovers?