Een tijdje terug hebben we al gezien hoe Thuishaven haar festivalterrein omtoverde, tijdens de Corona-crisis, tot een Drive-Thru, maar deze keer komt Thuishaven met: het Terras! Dit betekent dat we weer lekker mogen genieten van onze favoriete festival locatie, maar dan op een veilige manier.

Reserveren?

Van te voren moest er een kaartje gereserveerd worden. Dit kan voor een tafeltje van 2 of 4 personen. Je betaalde dan 5 euro borg per persoon, voor het geval dat je niet op kwam dagen. De borg kreeg je na het bezoek terug gestort. Het ‘kaartje’ kreeg je via de mail en zo kon je dan naar binnen. Je moest wel zorgen dat je op tijd kwam, want anders verviel je tafeltje. Er waren namelijk ook een aantal tafels beschikbaar voor mensen die niet gereserveerd hadden. Bij binnenkomst mocht je zelf een tafeltje uitkiezen, dus wij raden aan om een beetje vroeg te komen.

Thuishaven met: het Terras!

Wie had gedacht dat Thuishaven met: het Terras zou komen? Zodra de horeca weer open mocht (maar de festivals nog niet), haakte Thuishaven daar gelijk op aan. Er werden overal op het festivalterrein tafeltjes gezet, waar je lekker kon genieten van een drankje en een hapje. Het menu van Thuishaven was zoals altijd: divers, redelijk gezond en met veel keuze uit vega/vegan opties. Alle aparte drankjes die normaal ook op het Thuishaven festival geschonken werden, kon je op het terras ook bestellen. Dit deed je via een QR-code via je telefoon, je kreeg dan een sms-je als je bestelling klaar was om opgehaald te worden.

Het festival gevoel?

Het was een leuke ervaring om weer even terug te zijn op het Thuishaven terrein. Je kreeg gelijk het festival gevoel, zonder echt op een festival geweest te zijn. Kennen jullie dat: de vlinders in je buik die je voor een festival hebt? Het was wel raar om niet gefouilleerd te worden bij binnenkomst, maar in plaats daarvan een paar Corona gerelateerde vragen te beantwoorden. Wij waren overdag gegaan, maar we hebben toen geen DJ gezien. Misschien was hij/zij verstopt? Ook miste we overdag een beetje de acts, die zo herkenbaar zijn voor Thuishaven. In de avond waren deze er wel. Toch raden we het Thuishaven met: het Terras zeker aan! Het is weer lekker even wat anders na al die maanden thuis zitten.

De vlog van Thuishaven

Op het persoonlijke kanaal van een van onze reporters (Iris) kan je ook nog een kleine vlog vinden van Thuishaven met: het Terras. Zeker de moeite waard om na het lezen van dit artikel ook even te checken!