Als echte festivallover trok ik op een zaterdag (vroeg) naar Tomorrowland in Boom. Bij de liveset van (dj)John Newman riep MC Stretch: “One love!” Het was fantastisch om met gelijkgestemden samen te zijn en te genieten van de ultieme festivalervaring in België. Kijk om je heen, maak contact met anderen en deel het plezier op Tomorrowland! 🎉 #Tomorrowland #FestivalLovers #Belgium #OneLove

We kwamen vroeg aan in Boom en haalden onze accreditatie op. Via verschillende controlepunten werden we naar onze parkeerplek bij gate 2 geleid, waar artiesten en pers binnenkwamen. De media village was een oase van rust en we voelden meteen dat iets geweldigs op ons wachtte. Na snel iets te drinken, begaven we ons vol enthousiasme naar de betoverende terreinen van Tomorrowland.

Wel 16 unieke stages op Tomorrowland 

We moesten door een aantal controlepunten voordat we het terrein op mochten. Het kostte ons ruim 2,5 uur om alle 16 stages te verkennen. Alleen de Moosebar hebben we overgeslagen, omdat we op dat moment geen zin hadden in après-ski muziek.De Freedom Stage maakte grote indruk op ons, met zijn coole clubvibe en verschillende balkons voor uitzicht op de dansvloer. Hier hebben we genoten van de unieke, 3 uur durende liveset van Boris Brejcha. Helaas konden we niet de volle 3 uur blijven luisteren, omdat er nog zoveel andere artiesten en sets op het programma stonden. Eén daarvan was John Newman, een singer-songwriter die ook als dj bekend is. Wat een talent! Hij zong live en draaide tegelijkertijd, en zorgde voor een geweldige sfeer op de Mainstage.

Tomorrowland Adscendo Mainstage

Tomorrowland’s 17e editie draaide om het thema ‘Adscendo’, waarbij een magnifiek verhaal zich ontvouwde in de geschiedenis van de Great Library. De adembenemende Adscendo Mainstage, met met de hand gemaakte sculpturen die speciale elementen vertegenwoordigden, was een visuele expressie van dit thema, met liefde en toewijding ontworpen door het Tomorrowland-team tijdens een tweejarig project. De dansers voegden nog meer vuurwerk toe aan de al indrukwekkende sfeer. 

Ondanks de regen liet het enthousiaste publiek zich niet tegenhouden en dansten we vol plezier in de regen op een geweldige set van de Good Boys, uit Londen. Na John was het de beurt aan Tale of Us, die het tempo opvoerden en zorgden voor stevige beats op de geweldige Mainstage. We moesten wel op de tijd letten, want de set van de grondleggers van Trancemuziek, Above and Beyond, wachtte op ons bij de Crystal Garden stage. 

Afsluiten met trance

Bij de Crystal Garden begon de dansvloer misschien wat leeg, maar dat veranderde snel. De set startte krachtig met nieuwe nummers, waarna stevige klassiekers het publiek meenamen. Het hoogtepunt was het nummer “Sun & Moon”, waarbij enkele fans het podium betraden en gezamenlijk de beat weer lieten klinken. Een kippenvelmoment dat niet alleen ons raakte. Nog een half uurtje en de dag was voorbij – een prachtige afsluiting van een onvergetelijke dag.

Eindbeoordeling: Tomorrowland 2023

Wow, Tomorrowland was gewoonweg geweldig! De aankleding was een dikke 9, de sfeer een perfecte 10 en het weer kreeg een 8 – ondanks die twee stevige regenbuien. Gelukkig brak de zon door en verwarmde ons. De crew verdient absoluut een 10+, ze waren super behulpzaam en vriendelijk!

Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar, Tomorrowland! Dit festival heeft mijn hart gestolen en ik ben er helemaal verliefd op geworden.