Nog maar 30 dagen te gaan voordat Tomorrowland terugkeert naar het prachtige decor van De Schorre in Boom, België, voor de speciale 20-jarige jubileumeditie! Dit iconische festival zal 16 verschillende podia bieden voor de People of Tomorrow om te ontdekken. In samenwerking met de Tomorrowland Academy krijgen jonge DJ-talenten de kans om hun vaardigheden te tonen.

Zeven jonge talenten tussen 9 en 17 jaar oud krijgen de kans om op te treden op het Belgische festival, in samenwerking met de Tomorrowland Academy.

Verspreid over de twee festivalweekenden krijgen zeven jonge talenten, van 9 tot 17 jaar oud, de kans om op verschillende podia op te treden, waaronder:

  • DJ Archie, 9 jaar oud (Verenigd Koninkrijk), draait house, garage en drum ‘n’ bass – Atmosphere op 20 juli.
  • DJ Daan, 14 jaar oud (België), draait progressive en commercial – Rise op 19 juli.
  • Dolores, 16 jaar oud (België), draait EDM en allround – The Library op 19 juli.
  • FLOw, 16 jaar oud (België), draait tech house en techno – House of Fortune op 28 juli.
  • Lucca van Damme, 15 jaar oud (Nederland), draait big room, techno en EDM – House of Fortune op 21 juli en Rise op 26 juli.
  • Rumix, 15 jaar oud (België), draait techno – The Rose Garden op 20 juli.
  • W4STD, 17 jaar oud (België), draait Eurodance, techno en house – House of Fortune op 27 juli.

In samenwerking met de Tomorrowland Academy, de DJ- en producerschool van Tomorrowland voor kinderen, jongeren en volwassenen, met unieke locaties in Antwerpen en Hasselt, wil het festival talenten van over de hele wereld inspireren en ondersteunen bij het produceren, uitbrengen, creëren en uitvoeren van muziek. De Academy organiseert het hele jaar door bootcamps voor zowel kinderen als volwassenen, ook tijdens het festival zelf.

Eerder dit jaar lanceerde Tomorrowland ook de Online Tomorrowland DJ & Producing Academy, een nieuw educatief platform voor DJ’s en producers. Dit platform biedt zowel beginners als gevorderden de kans om hun carrière naar een hoger niveau te tillen.

Jong dj talent

Terwijl in 2023 het Rise-podium, genesteld in de groene natuur vol prachtige planten en zomerse sferen, de enige plek was waar jonge tieners met DJ-talent hun eerste stappen in de echte wereld konden zetten, biedt Tomorrowland hen nu de kans om op verschillende podia te spelen, waaronder Atmosphere, Rise, House of Fortune en The Rose Garden. Tijdens de festivaleditie van vorig jaar kreeg DJ Daan al de kans om het Rise-podium te openen – wat een zeer emotioneel moment werd toen de jonge DJ werd verrast door zijn idool Dimitri Vegas, die hem tijdens zijn set op het podium vergezelde.

Tomorrowland

Ter voorbereiding op Tomorrowland 2024 organiseert de Tomorrowland Academy een Start to DJ-Kids Camp van 8 tot 12 juli. Dit kamp biedt kinderen en tieners (8 tot 16 jaar) mentoring door professionele DJ’s tijdens weeklange workshops bij Den Oven, op slechts 200 meter van De Schorre. Na hun bootcamp krijgen de kinderen en tieners de unieke kans om op te treden tijdens het Neighborhood Party van Tomorrowland op 24 juli.

Lees ons report uit 2022: Tomorrowland door de ogen van Festivallovers.

Report 2023 lees hier!

See you soon! Tomorrowland Belgium 2024
​Weekend 1: Friday July 19 – Sunday July 21
​Weekend 2: Friday July 26 – Sunday July 28
​Boom, Belgium
tomorrowland.com