Tomorrowland of Mysteryland

Tomorrowland of Mysteryland

Ga je dit jaar naar Tomorrowland of Mysteryland? Nou de kaarten voor Tomorrowland 2017 zijn al uitverkocht. Dat maakt de keuze al een stuk makkelijker. Voor Mysteryland zijn er nog volop kaarten verkrijgbaar want de kaartverkoop start op 28 Februari om 12:00. Dan weet je dat!

Maar hoe moet dat dan volgend jaar? Dan rijst weer de vraag: ‘Tomorrowland of Mysteryland?’ Welke van de twee mag je écht niet missen? We hebben de twee tycoons vergeleken voor je. Om de keuze makkelijker te maken geven we steeds 3 redenen om wél of niet te gaan. Here we go!

Tomorrowland vs Mysteryland?

Tomorrowland wordt gehouden in het Belgische Boom. Een klein plaatsje waar de plaatselijke bevolking eenmaal per jaar uit de slaap wordt gehouden door meer dan 250 DJ’s. De plaatselijke buurtsuper draait een mega omzet, er staat een mega rij om naar binnen te kunnen. De Vietnamese loempiaverkoper op de parkeerplaats profiteert hier dankbaar van.

Tomorrowland bestaat sinds 2005 en is een product van ID&T. Het is ontstaan uit de wens om een nog groter meerdaags festival neer te zetten als internationale grote dochter naast Mysteryland. Dat is gelukt. En hoe!

Alleen al het feit dat Armin van Buuren echt ieder jaar aanwezig is, zelfs direct na de geboorte van zijn zoontje in 2013 (toen werd hij met helicopter ingevlogen!) geeft aan dat dit een festival is om serieus te nemen. Het festivalterrein van Tomorrowland is enorm in alles. De aankleding en het aanbod in horeca, de camping ‘Dreamville’, ontelbare attracties, kunstzinnige uitingen en prachtige podia fuseren tot een gigantische speeltuin waarin meer dan 250 DJ’s en bezoekers uit meer dan 50 landen samen dansen en sjansen. Tomorrowland 2016 had meer dan 180 duizend bezoekers en hou je vast, in 2017 zijn dit er 360 duizend. Tomorrowland is het enige festival ter wereld verdeeld over 6 dagen en twee weekenden. Het is de enige in zijn kaliber en daarmee een absolute must voor iedere festival lover. Je komt er gewoonweg niet onderuit.

Tomorrowland of Mysteryland

3 redenen om naar Tomorrowland te gaan

1.     DJ’s, heel veel en veel uiteenlopende stijlen

2.     Het grootste en bizarste festivalterrein ooit waarop je je nooit verveelt

3.     Super préshow voor campinggasten

3 redenen om niet naar Tomorrowland te gaan

1.     Best ver weg en redelijk prijzig

2.     De camping is erg primitief (inclusief in de rij staan voor stromend water)

3.     Zeer moeilijk om kaarten te bemachtigen voor al je vrienden

Mysteryland versus Tomorrowland

De eerste Mysteryland was in 1993 als spirituele moeder van alle festivals. Inmiddels 24 jaar verder is zij nog steeds koploper op het gebied van sja alles eigenlijk. De beste DJ’s, de nieuwste acts en kunstvormen, excentrieke attracties en meestal heerlijk weer. Op Mysteryland krijg je waar voor je geld.

Mysteryland vindt plaats op het voormalig Floriade terrein in Haarlemmermeer. In het Haarlemmerbos zeg maar. Het kleurrijke terrein telt 16 area’s met stijlen van techno, drum ’n bass tot hip hop, van house en trance tot disco. Dansend van stage naar stage kom je optredens en kunstvormen tegen. De podia en achtergronden van Mysteryland zijn van het hoogste niveau state of the art stage design, ongekend!

Tomorrowland of Mysteryland

3 redenen om naar Mysteryland te gaan

1.     De moeder van festivals is nu eenmaal niet na te maken qua sfeer

2.     Dichtbij en waar voor je geld

3.     Sinds 3 jaar ook een weekendfestival

3 redenen om niet naar Mysteryland te gaan

1.     File gevoelig!

2.     Soms moet je ver lopen tussen podia

3.      Ik deed al heel erg mijn best voor de bovenste 2 redenen

Tomorrowland of Mysteryland

Tomorrowland of Mysteryland, welke??

Dit jaar Mysteryland en in 2018 Tomorrowland. Gewoonweg omdat de kaarten voor Tomorrowland al zijn uitverkocht en je toch wel naar Mysteryland toe wilt. Probeer volgend kaarten te verkrijgen voor Tomorrowland en lukt het weer niet dan ga je vrolijk weer naar Mysteryland. Hoe je het ook wendt of keert, beide festivals zijn geweldig en onmisbaar. Tormorrowland of Mysteryland? Mijn persoonlijke mening? Eenmaal moet je Tomorrowland hebben meegemaakt, dat is een must, maar eenmaal is wel voldoende. Mysteryland echter, ieder jaar ben ik erbij!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial