Top 3 Festivalseizoen 2019!
Als het buiten regent en koud is, weet je dat de herfst begonnen is. Wat een prachtige zomer hebben we achter de rug! Aan de ene kant vaak genoeg te warm, maar gelukkig ook regelmatig met perfect festivalweer. Droog, zonnig en soms in de tent te warm en soms juist buiten de tent. Met goed gezelschap, een verzorgde omgeving en de beste muziek die ik mij kan wensen, was het festivalseizoen van 2019 eentje om te zoenen. Lees je mee met mijn top 3?

1. Free Your Mind

Ons uitgebreide report van Free Your Mind Festival vind je hier!
Mijn absolute favoriet van dit festivalseizoen: Free Your Mind! Dit festival vindt plaats in Arnhem en dan niet zomaar in Arnhem: een van de mainstages bevindt zich onder de bekende John Frostburg. Als ik ooit naar Junction 2 in Londen ga, denk ik dat ik FYM onder de brug als een opwarmertje ga zien. Niets lekkerder dan harde technobeats onder dat metalen bouwwerk dat na de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouwd is.

Maar dat is niet het enige dat FYM te bieden heeft: grote namen, maar een heerlijk kleinschalig gevoel. 6 stages verspreid op Stadsblokken maken dit als inwoner van Arnhem een geweldig feest in de achtertuin. Boris Brechja maakt het heet in de tent en namen als Joris Voorn, local Luuk van Dijk, Chris Liebing en Rødhåd maken van FYM geen klein festivalletje. En bij mij bonuspunten: een foodtruck met vegan shwarma om nieuwe energie te scoren voor we de avond onder die befaamde brug afsluiten met Amelie Lens.

Boris Brechja in de tent op Free Your Mind
Boris Brechja op Free Your Mind

2. Awakenings Festival

Ons uitgebreide report van Awakenings festival 2019 vind je hier!
Als relatieve newbie on the techno block, was het hoogste tijd voor mij om de trein en shuttlebus te pakken naar Awakenings Festival. Ik koos voor AF op zondag, omdat die line-up mij nét even blijer maakte. Sowieso is het hele weekend volgepakt met geweldige DJ’s. Vooral in mijn vizier zaten ANNA, Alan Fitzpatrick en Pan-Pot. Eerlijk gezegd had ik iets van 11 namen omcirkeld in het blokkenschema, wat haast een hele coördinatie opleverde om van elke DJ iets mee te pakken.

Maar oh, wat was het in Spaarnwoude zonnig, vrolijk en vrij! Ik hopte van podium naar podium, mezelf naar voren dansend en heerlijk genietend van de technobeats. Links en rechts een praatje, maar vooral genieten! Wist je dat je ook (of juist) zonder je eigen feestmaatjes een geweldige tijd kan hebben? Lekker solo je eigen gang gaan, al verdwaalde ik wel meerdere keren onderweg naar het volgende podium… 😉 En die 3 in mijn vizier waren natuurlijk geniaal met als extra bonus Kobosil. Die hou ik goed in de gaten volgend seizoen.

Marlies op Awakenings Festival
Alan Fitzpatrick op Awakenings Festival
Alan Fitzpatrick op Awakenings Festival

3. Drumcode Festival

Ons uitgebreide report van Drumcode Festival 2019 vind je hier!
Technonewbie of niet, dit festivalseizoen sloot ik af met mijn 2e bezoek aan Drumcode Festival. De eerste editie in 2018 was ongelofelijk goed. Kan Drumcode dat overtreffen? Stiekem vond ik het wel heel jammer dat er een tweedaags festival van gemaakt is, omdat alle knetterende namen op 1 dag op 1 NDSM-terrein aantreffen vorig jaar heel magisch maakte. Een zonovergoten dag maakte dansen bij mijn favorieten weer een heerlijke dag. En een fotootje bij de Drumcodeboog overslaan kan natuurlijk niet. Mag ik een applausje voor ANNA en Amelie Lens? Deze chicks maken techno elke keer net iets vetter dan het al is.

ANNA op Drumcode Festival
ANNA op Drumcode Festival
Marlies op Drumcode Festival

En daar sluiten we mijn top 3 festivalseizoen 2019 meer af!
En wauw! Wat een geluk om in Nederland te wonen met zoveel gave festivals. Wat gaat het volgend jaar worden? Ik kan nu al niet wachten tot het weer lichter wordt buiten en de temperatuur oploopt tot een graad of ultieme-techno-dansjes. Eerst duiken we de winter in, waarbij ik straks aftrap met een eerste bezoek aan de technotempel die de Gashouder heet tijdens ADE. In de toekomst ga je mijn reports hier zeker vaker lezen!