De coronapandemie is zo goed als voorbij en dat betekent dat we weer volop festivals in Nederland kunnen bezoeken. Ieder zomer worden er vele verschillende soorten festivals georganiseerd. Heerlijk dansen op de dansvloer in het trendy jurkje van deze zomer. Deze zomer heb ik vele festivals mogen bezoeken, sommige waren leuk voor een dagje en anderen waren fantastisch voor een weekend. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen van deze zomer? Lees snel verder en wie weet bestel jij snel je kaarten voor het volgende festivalseizoen.

1. Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een razend populair festival, wat binnen een korte tijd uitverkocht is. Het is een muziek- en motorcrossfestival wat plaatsvindt in het dorpje Lichtenvoorde. Voordat ik een bezoek had gebracht aan dit prachtige festival, was ik van mening dat het meer een feest voor de boeren was. Wanneer ik eenmaal een stap op het festivalterrein had gezet, wist ik dat het tof feestje ging worden. Het festivalterrein is opgedeeld in vele verschillende gebieden, zodat er voor iedereen een leuk gebied aanwezig is. Daarnaast zijn er over het festivalterrein vele hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ik ben hier op een zaterdag naar toe geweest en heb het enorm leuk gehad. Het is razend populair en enorm snel uitverkocht, maar wie weet kan jij nog ergens een kaartje tevoorschijn toveren!

 2. Lowlands

Lowlands is het festival waar je moet zijn geweest. Het festivalterrein bevindt zich in Biddinghuizen en ligt dus centraal voor vele Nederlanders. Natuurlijk wil er niemand bobben en is het festival zo leuk, dat twee dagen geen enkel probleem is. Bij dit festival heb ik ervoor gekozen om te overnachten op de camping. Het is geen hotel, maar de ervaringen op de camping zijn fantastisch. Niemand is meer op haar of zijn mooist naar een aantal drankjes en een kort nachtje en dat maakt de beleving fantastisch. In de avond lekker op de after party een drankje drinken en de volgende ochtend op zoek naar eten, want op een lege maag kan natuurlijk niet worden gedronken.

3. Freshtival

Op Freshtival is niks te gek. Het festival duurt drie dagen lang, maar helaas heb ik maar één dagje kunnen genieten van het festival. Het is een toffe ervaring met vele gave artiesten. Nadat ik de liedjes van Antoon uit mijn lijf heb meegeschreeuwd, knipperde ik met mijn ogen en was Snelle alweer aan het optreden. Mochten deze artiesten niet jouw voorkeur hebben? Dan zijn er vast genoeg andere artiesten waar jij je dansje op kunt doen. Het festival heeft in drie dagen tijd namelijk meer dan 200 artiesten op de planning staan. Nadat ik het festival één dag had meegemaakt, wist ik meteen dat ik volgend jaar het hele weekend aanwezig wilde zijn. Het was een ervaring om nooit te vergeten en dit wil ik graag nog een keer beleven.

4. Amsterdam Dance Event (ADE)

ADE is een elektronisch muziekfestival wat ieder jaar opnieuw plaatsvindt in Amsterdam. Het festival duurt vijf dagen en trekt enorm veel bezoekers. Gegarandeerd dat één van jouw vrienden met jou mee wil naar één van deze toffe festivals. Het festival vindt eind oktober plaats, als je een beetje geluk hebt, valt het perfect in jouw herfstvakantie. Martin Garrix is de populairste dj van de wereld. Ik vind het een prachtige artiest en kan er uren naar luisteren. Op het Amsterdam Dance Event heb ik dan ook enorm genoten van zijn optreden. De muziek alleen is al perfect, maar tijdens het ADE zag ik een prachtige show eromheen waar ik intens van genoten heb.

5. Paaspop

Paaspop is anders dan alle andere festivals in Nederland. Dit is namelijk het eerste festival van het jaar, waarin het festivalseizoen officieel wordt geopend. Eindelijk is het tijd om mijn nieuwste festivaloutfit van dit jaar te gaan showen. Daarnaast moet de tent weer van zolder worden gehaald en kunnen de ritsen worden getest. Het festival vindt plaats tijdens Pasen, waardoor ik alle familieverplichtingen over kan slaan en de tijd van mijn leven mag gaan hebben. Het is de hoogste tijd om jouw dansmoves te laten zien op Paaspop.

Blijf op de hoogte van de beste festivals in Nederland via onze festival agenda!