Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een feestje in Antwerpen mogen bezoeken, namelijk Unreal. Deze editie kwam Klangkuenstler 8 uur lang draaien, de hele avond dus. Ik heb ontzettend genoten en neem jullie graag mee naar mijn ervaring!

UNREAL

Unreal is begonnen in Duitsland, in Dortmund en Keulen. Afgelopen Amsterdam Dance Event waren ze ook in Nederland te vinden, hier was namelijk het Free your mind x Unreal evenement. Op 29 april zullen ze weer in Keulen een feest organiseren bij Bootshaus als club en op 26 mei zelfs in Los Angeles met Klangkuenstler. Dit feestje in Antwerpen was dus zeker niet hun eerste, maar ook niet hun laatste feestje!

De voorpret begon al een aantal maanden geleden toen de kaartverkoop startte. Kaartjes kostten €31.50, dat ligt een stuk lager wanneer je het met Nederlandse ticketprijzen vergelijkt. Zodra de kaartjes binnen waren besloot ik er een lang weekend Antwerpen van te maken, het zou tenslotte toch Pasen zijn.

Fast forward naar zaterdag 8 april. Het feestje zou om 23:00 uur beginnen en rond die tijd liepen we die kant op. Het adres stond helaas verkeerd op de website aangegeven dus na enig zoeken hadden we de juiste locatie gevonden. Het zag er vanaf buiten al indrukwekkend uit, je kwam meteen in de feestsfeer.

We waren zo binnen en hoefden bijna niet te wachten, dit was echt heel goed geregeld. Ook de kluisjes en muntjes waren zo gehaald, toen kon het feest echt beginnen.

Hell is coming

Unreal is extravagant

We waren rond 12 uur binnen het feest was toen al in volle gang. We moesten eerst nog een beetje inkomen, maar de sfeer was al heel goed, iedereen was al lekker aan het dansen. Het leuke aan de stage was dat je er ook achter kon staan en er waren zelfs mensen op de zijkant van de stage geklommen. Dit zag er super vet uit, ook als je in het publiek op de grond stond had je steeds wat om naar te kijken. De dresscode was ‘’colourful or black, fetish, extravagant, kinky. But no streetwear’’. Dit was te zien aan het publiek, eigenlijk had iedereen zich wel aan de dresscode gehouden. Ik keek mijn ogen uit, mensen zagen er toch wel anders uit dan wanneer je naar een techno feestje in Nederland gaat. Dat maakt dit soort feestjes ook wel weer leuk, iedereen kan echt zichzelf zijn!

Unreal

Met Klangkuenstler op de foto

Klangkuenstler draaide onwijs goed. Hij maakte er echt een feestje van en dat 8 uur lang onafgebroken! Al met al vond ik het een geslaagde nacht en heb ik tot het allerlaatste moment gedanst. Wat ook tof was, was dat Klangkuenstler aan het einde nog de tijd nam om met allerlei fans op de foto te gaan. Je zou denken dat hij wel moe was na al dat draaien dus extra tof dat hij hier dan de tijd voor nam.

Ik heb zelf een TikTok gemaakt van mijn avond bij Unreal, deze is hier te zien. Het grootste Unreal feest tot nu toe zal op 22 juli plaats gaan vinden, zie ik jullie daar?

Nog 2 feitjes over Unreal: Ze hadden naast ADE natuurlijk ook een stage gehost op Intercell vorige maand en geven deze zomer een festival op de Wereld Erfgoed locatie.