Afgelopen zaterdag mocht ik voor het eerst mijn dansschoenen en te gekke brilletjes uit de kast trekken om op pad te gaan voor Festival Lovers op ADE evenement Unreal X Free Your Mind in de AFAS live. Om vervolgens als reporter rond te stampen op één van de hardste TECHNO feestjes die ik afgelopen jaar bezocht heb. Eén ding is zeker de organisatoren hebben alles op alles gezet om een rammer van een editie neer te zetten met een waanzinnig goede Line-up op een geweldige locatie.

Op naar Amsterdam

Met veel goede zin vertrokken we met z’n tweetjes richting Amsterdam. Na een korte rit van 35 minuten kwamen we om 17:00 aan bij Awakenings in de Ziggodome. Eerst even opwarmen voor we gaan staan knallen in de AFAS. Om 22:00 uur kwam Awakenings ten einde en na een frisse neus en korte wandeling van nog geen 5 minuten stonden we om 23:00 in een rij te wachten om naar binnen te gaan. Het was een gemêleerde mensen massa en uit alle windstreken en verschillende landen stonden groepjes mensen bij elkaar te popelen om naar binnen te gaan. In de rij was de stemming al opperbest en hadden we al snel aansluiting gevonden bij het groepje voor en achter ons.

AFAS LIVE

Voor ons alle 4 was het de eerste keer in de AFAS. We wisten niet goed wat we moesten verwachten van Unreal X Free Your Mind dus met een frisse blik eerst de bar opgezocht en met een biertje in de hand eerst maar even de boel verkennen. Na een korte ronde trok de muziek ons de zaal binnen. Na wat gegraai in m’n tasje direct mijn oordoppen ingedaan want het geweld wat LOKIER produceerde beukte vol door de speakers. Met kippenvel en een glimlach van oor tot oor stuiterde we met z’n viertjes naar linksvoor. Vrijwel direct stuitte we op een trap die leidt naar wat lijkt op een vip gedeelte schuin achter het podium. Leuke bijkomstigheid iedereen kon zich op de verhoogde platforms wanen in het leven als VIP en ook eens ervaren hoe het is om het publiek vanaf de voorkant te zien dansen.

Na iets minder dan 45 minuten werd het podium doorgegeven aan Hadone die ons met een hele diverse set wist te verassen. Na een uurtje beuken op bekende en minder bekende nummers begonnen we toch wat dorst te krijgen dus op naar de bar en even een plekje zoeken om ons gezelschap wat beter te leren kennen en de beentjes even wat rust te gunnen.

Geluid en visuals op Unreal X Free Your Mind

Het geluid was zoals je zou verwachten van een concertzaal heel helder en goed afgestemd. Aan het begin van de avond was het mij net iets te hard. Na een tijdje hadden ze het geluid aangepast omdat niet de hele zaal gevuld was. Zo creerde ze zowel achter in de zaal als op de terrassen achter het podium perfect geluid had zonder te veel bass in je maag. Mocht je wel graag het gevoel willen hebben dat je een vibrator had doorgeslikt, dan kon je voor het podium tot midden in de zaal makkelijk een plekje zoeken om daar al je dansmoves te showen. Met de lazers en de visuals achter het podium kon je heerlijk verdwalen. De beelden en lichten waren heel goed afgestemd op de muziek. Al met al een hele goede set-up en alles was tot in de puntjes uitgewerkt.

LINE-UP Unreal X Free Your Mind

De organisatie heeft een flink blik met grote namen open weten te trekken om alle liefhebbers van een snoeiharde sessie beuken een geweldige avond te kunnen bezorgen. Zo nam Øtta je mee op reis door een hele goede opgebouwde set te draaien, liet Rebekah je de diversiteit van harde techno ervaren en maakte Dyen het af door de hele tent af te breken.