Verknipt bestaat 10 jaar en mocht om die reden afgelopen weekend 10 kaarsjes uitblazen. Kaarsen waren niet aanwezig maar, wel heel veel lichten, lasers en vuurwerk. Daarbovenop kwam een monster line up voor iedereen die van hard techno beuken houd. Namen als Dion, Dyen, Trym en Nico Moreno. Maar ik was ook benieuwd naar de setjes van Powlowski en Charlie Sparks.

Verknipt is lekker centraal, lekker knus

Het feest werd gehouden in de central studios in Utrecht, lekker centraal dus! Bij binnenkomst stond er een rij maar die ging snel. Van te voren had ik een grote locker besteld. Dit scheelt weer tijd als je naar het festival gaat (TIP). Er waren twee grote zalen met een podium. Bij zaal 1 had je een groot balkon met uitzicht op de hele zaal en de dj’s. Hier kon je zitten aan tafels. Dit was echt heel nice! De andere zaal was aangrenzend aan een soort kleine binnentuin waar je kon roken. Hier waren grote tenten opgezet tegen de regen.  

Verknipt Techno

Berlijns beuken en nieuwe rave maten op Verknipt

De twee verschillende zalen waren in principe identiek aan elkaar. In beide zalen was het keihard beuken maar in zaal 1 kwam er soms ook een soort industriële berlijnse vibe tussendoor. Dit was dé perfecte mix. De vibe op het feest was echt heel goed! Ik vind het lastig te omschrijven hoe dit precies komt. Maar zelfs barmedewekers gingen los achter de bar. Er was echt een saamhorigheid, ik heb mensen gesproken uit Utrecht, Zeeland, uit Enschede, ze kwamen overal vandaan.

Verknipt

Killersets

De line up bestond uit verschillende bekende techno dj’s maar ook opkomend talent. De sets die er voor mij uitsprongen waren van Dion, Nico Moreno, Dyen, Trym en AnD. Nico begon zijn set echt super hard samen met Joel Beukers en aanhang. AnD sloot af. Dit dj duo had ik nog nooit gezien en daarom was dit voor mij wel echt een nieuwe verrassing. Ik stond helemaal vooraan bij al deze sets en ik heb echt mijn kop eraf gedanst. 

Ik vond het ook heel nice om de setjes van Charlie Sparks en Powlowski te zien. Maar zij stonden op hetzelfde moment als de sets van mijn favoriete dj’s, Dyen en TRYM. Dan moet je keuzes maken. Ik wilde het opsplitsen en van beide de helft meemaken maar, als je eenmaal in zo’n set opgaat wil je eigenlijk niet weg. Daarnaast loop ik nooit zo snel omdat ik onderweg weer in gesprek raak met random personen (ook wel nieuwe ravematen) Toch heb ik van beide nog een beetje mee kunnen pakken! 

Verknipt 10 years

Kers op de verjaardagstaart

Verknipt heeft altijd gekke visuals en héél véél lasers. Dit keer was er als kers op de taart, ook heel veel vuurwerk. Wat een knallen waren dit! Ik schrok er gewoon van maar, het was echt super vet haha. Ik vond Verknipt 10 Years zo fucking gruwelijk. Je hebt echt wat gemist als je er niet bij was. De locatie was top, de mensen waren top, de dj’s draaide zo lekker en ik kon niet stoppen met dansen. Ik heb echt keihard lopen snoeien. Was jij er niet bij? Dan zou ik heel snel kaarten halen voor Verknipt Kingsday want dat wordt ook een klappertje. 

Foto’s Verknipt.