Verknipt kondigt vandaag de laatste toevoeging aan hun indrukwekkende imperium aan, Verknipt Records. Het nieuwe platenlabel van de hard techno promoter zal een samenwerking zijn met Be Yourself Music, dat eerder muziek uitbracht voor onder anderen Q-Dance en Thunderdome. De eerste release van Verknipt Records, Luciid’s Bunker Buster, zal op vrijdag 15 maart uitkomen. 

Verknipt heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een van dé publiekstrekkers binnen het Nederlandse en internationale evenementen circuit. Met de lancering van Verknipt Records zet de organisatie een belangrijke stap in het verder verspreiden van het hard techno genre. “Er zijn in het hard techno genre eigenlijk geen platenlabels met een platform zo groot als Verknipt. Door nu deze stap te zetten kunnen we van enorme waarde zijn voor de artiesten die zich bij het label aansluiten”, aldus Mer Hajbarati, die bij Verknipt aan het roer staat. “We werken veel met jong talent, met de start van Verknipt Records kunnen we hier nog meer op inspelen door hun muziek naar een nog groter publiek te brengen.”

Over de samenwerking met Be Yourself Music voegt mede oprichter Dick de Groot toe; “We zien bij Be Yourself Music ook dat hard techno een van de snelst groeiende genres is binnen de elektronische muziek. We hebben zelf een verleden in de hardere stijlen, waardoor deze samenwerking met Verknipt voor ons als een logische stap voelt. Met onze expertise en het geweldige merk dat Verknipt heeft opgebouwd hebben we er het volle vertrouwen in dat Verknipt Records een van dé toonaangevende platenlabels in de industrie zal worden.”

Luciid’s ‘Bunker Buster

Over Verknipt

Verknipt, opererend vanuit Amsterdam, is snel uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste onbetwiste promoters in het hard techno-genre. Middels vele internationale evenementen heeft Verknipt wereldwijd voet aan de grond gekregen. Alleen al in 2024 organiseert Verknipt evenementen in Nederland, Chili, Colombia, Kroatië, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Portugal en Turkije. In totaal komen er in 2024 zo’n 300.000 bezoekers naar Verknipt evenementen, tegenover 155.000 in 2023. Verknipt kondigde in oktober 2023 hun eerste editie in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam aan. Het evenement, dat in juli 2024 plaatsvindt, zal de geschiedenisboeken ingaan als het grootste hard techno evenement tot nu toe.

Over Be Yourself Music

Opererend sinds 2005 is Be Yourself Music uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekindustrie. Door de jaren heen heeft Be Yourself bewezen nieuw talent te spotten en te ontwikkelen en niche muziekgenres bekend te maken bij een groot publiek. Zo werkt en werkte het bedrijf met vele succesvolle artiesten zoals: Bakermat, Brennan Heart, Fedde le Grand, Headhunterz, Tinlicker, Sefa en vele anderen. Daarnaast werkt Be Yourself al jaren samen met gevestigde merken uit de evenementenwereld zoals Q-Dance en Thunderdome voor hun muziekconcepten.