Voor een techno liefhebber is Verknipt Festival de place to be (of als je juist kennis wil maken met techno)! Toen de timetable bekend werd gemaakt viel mijn oog direct op de Hangar en Ponton stage waar namen zoals Cynthia Spiering, Shlømo, Trym, DIØN, KRTM, Charlie Sparks en DYEN b2b Nico Moreno stonden. Ik was heel erg benieuwd naar de DYEN b2b Nico Moreno want daar zouden sowieso alleen maar bommen gegooid worden.

Het is ideaal om naar Verknipt te gaan als wilt genieten van verschillende soorten techno: er is eigenlijk voor ieder wat wils. Op de Lake stage werden de heerlijkste techhouse plaatjes gedraaid door o.a. Chris Stussy, Franky Rizardo en Benny Rodrigues. Ook waren er verder nog drie andere stages.

Het zonnetje scheen

Mijn wekker ging al vroeg want we vertrokken met de partybus vanuit Tilburg met maar liefst 50 mensen naar Utrecht. Dat is gegarandeerd feest met al die Brabantse gezelligheid! Eenmaal aangekomen in Utrecht bij het terrein van Verknipt Festival was het 10 minuutjes lopen naar de ingang. Rond 15:15 uur kwamen we aan bij de ingang en werd de rij steeds langer. De ingang was erg klein waardoor we lang in de rij hebben gestaan maar gelukkig scheen het zonnetje dus konden we een beetje bijkleuren terwijl we aan het wachten waren. Het werd opgegeven moment wel erg heet en na ongeveer 45 minuten in de rij te hebben gestaan waren we blij om eindelijk binnen te zijn.

Ready to party

Toen we binnen waren was alles zo gepiept. Kluisjes konden gehaald worden via een QR code of aan de balie, daarna door naar de muntenbalie en rechtstreeks door naar de bar om een drankje te halen. Binnen 15 minuten waren we ready to party! Op rechts zagen we gelijk de Ponton stage waar Dion aan het draaien was en natuurlijk konden we het niet laten om hier even een kijkje te nemen. De sfeer zat er al goed in bij het publiek en iedereen genoot van deze top set. Terwijl we onderweg waren naar de bar zagen we dat de Ponton stage werd afgesloten vanwege de drukte. We wilde Dion graag nog wat langer zien maar helaas. Gelukkig waren er genoeg andere stages waar we naar toe konden.

Vervolgens zijn we door gelopen en was het even zoeken naar de wc. Eenmaal de wc gevonden stond hier een lange rij. Lange rij betekent extra veel tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik vind het altijd zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen op festivals omdat we vaak allemaal dezelfde passie delen schept dit al gelijk een band. Kletsend wachten we dus op onze beurt en vonden we het daarna tijd om een kijkje te gaan nemen bij de Hangar.

[ux_gallery ids=”74982,74983,74984,74985,74986,74987,74988,74989,74990,74991,74992″ style=”none” type=”grid” grid=”6″ col_spacing=”xsmall”]

De Hangar

Terwijl we onderweg naar de Hangar waren zagen we de Garden stage. Dit was een kleine stage in het bos waar lekkere houseplaatjes werden gedraaid. Het was een gezellige stage met kleurrijke vlaggetjes in het bos. Vervolgens zagen we rechts de Lake stage, in het midden een aantal chill-plekken met eettentjes en moesten we links om naar de Hangar te gaan. Het was een aardig stuk lopen naar de Hangar. Eenmaal aangekomen bij de Hangar stonden er om de tent heen overal mensen te dansen. Het was hier enorm druk! Fatima Hajji was aan het draaien dus we wilden hoe dan ook naar binnen. Dansend door de menigte heen wisten we een plekje binnen te bemachtigen. Ik kan je vertellen dat we hebben gebeukt alsof ons leven eraf hing en het zweet droop van onze hoofden af. Tussendoor moesten we soms echt even buiten afkoelen.

De Lake stage

We wilde ook nog even genieten van het zonnetje bij de Lake stage dus daar zijn we toen naar toe gegaan. Tot onze verbazing stonden er verder op bij de Hangar veel bewakers en dranghekken. De Hangar was zo druk dat hier even geen mensen meer naar binnen mochten. Even getwijfeld of we wel weg moesten gaan maar toch er voor gekozen om naar de Lake stage te gaan. Hier hebben we genoten van Luuk van Dijk en Franky Rizardo. Het was hier
heerlijk! Ik stond samen met mijn beste vrienden, in het zonnetje, met een Stëlz in mijn hand dansend onder het genot van de lekkerste plaatjes. Wat wil je nog meer?

Tijd om voorgoed terug te gaan naar de Hangar voor de set van Dyen b2b Nico Moreno en set van Trym. Aangekomen bij de ingang mochten we gelukkig weer naar binnen maar hiervoor moesten we wel in de rij staan. De rij duurde ongeveer 10 minuutjes dus dat was prima te doen. Eenmaal binnen zagen we dat de Hangar wederom weer tot aan de rand toe vol stond (en zelfs daar buiten), het was in ieder geval zeker duidelijk wat de populairste stages waren deze dag! Wat ons betreft had de stage wel wat groter gemogen, maar dit hield ons zeker niet tegen om kei hard te beuken! We hadden een mooie plek rechtsvoor waar we echt helemaal los konden gaan.

[ux_gallery ids=”74993,74994,74995,74996,74997,74998″ style=”none” type=”grid” grid=”5″ col_spacing=”xsmall”]

Standje maximaal

Ik denk dat ik wel kan bekennen dat ik verliefd ben op Trym. Wauw! Ik heb hem nu een aantal keren gezien en hij blijft me verbazen. Ik hoopte stiekem dat Trym met een nieuwe set zou komen aangezien de laatste keren dat ik hem heb gezien vaak dezelfde nummers voorbij hoorde komen. En ja hoor, ik heb zowel bekende als onbekende nummers gehoord. Het was wederom echt een geweldige set waarbij natuurlijk werd afgesloten op standje maximaal.
Trym bleef die BPM’s maar verhogen waarbij zelfs een nummer van Sefa, voor wie hem niet kent dit is een frenchcore dj, gedraaid werd.

Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad op Verknipt Festival. Wat mij betreft mag voor volgend jaar de ingang, Ponton en Hangar stages wel een stuk groter. Ondanks de drukte heb ik een top dag gehad en dit was een festival voor in de boeken. Thank you Verknipt! Voor de echte die hards onder ons zijn er Loyalty tickets te koop voor Verknipt 2023, zie ik jou daar?

Lees ook ons verslag van Verknipt Festival zaterdag door Mark.

Fotografie door Abe Jonker