Als je mij een half jaar geleden had gevraagd naar LP’s, had ik gezegd: “Ja, wij hebben thuis wel een platenspeler staan. Pa luistert wel eens een plaatje.” Daarnaast wist ik ook wel dat vinyl weer wat meer in opkomst was onder de studenten.

Dit, gecombineerd met de wederopkomst van de 90s (hard)house/techno, was voor Owen en Kasper (2 oud huisgenoten) de reden om de stoute schoenen aan te trekken en deze 2 werelden te combineren. Hieruit werd Vernylen geboren.

17 februari was de 5e editie, voor mij de eerste keer om aanwezig te zijn. Wat ik wist van de platen van mijn vader was dat muziek veel puurder en echter aanvoelt, zo ook tijdens dit feest. De muziek komt veel directer binnen, waardoor je het idee hebt dat je er nog veel meer middenin staat. Het is moeilijk om zo’n ervaring in woorden te omschrijven. De muziek, gecombineerd met een publiek dat compleet uit zijn dak ging en de goede organisatie van het evenement, zorgde voor een onvergetelijke avond. Als je dit zelf wilt meemaken: 25 mei staat de volgende editie op het programma!”