Verwonderd!!!

Verwonderd Techno

Van testen naar techno

Eindelijk na een lange tijd van ´opgesloten zitten´was het dan zover. Vrijdag 18 maart 2022 vond het eerste festival van Brabant plaats en wij waren erbij! Er was nog maar één regel. Je moest door middel van een QR code kunnen aantonen dat je negatief getest was op covid-19. Een knallend Techno feest werd beloofd door de organisatie Verwonderd en het was het meer dan waard om je daarvoor even te laten ´testen´. Een line-up met talentvolle, geweldige artiesten in een intieme setting in het goed bereikbare Effenaar in Eindhoven stond de bezoekers te wachten.

Verwonderd

Afspraakjes

Om er zeker van te zijn dat ik negatief getest toegang zou krijgen tot Verwonderd, maar ook om door middel van dezelfde test tot een ander evenement toegelaten te worden binnen dezelfde 24 uur, plande ik mijn afspraken in bij de daarvoor bestemde testlocaties. En niet 1 maar wel 2! Gewoon om maar zeker te zijn dat ik binnen zou kunnen komen op het evenement. Testen was echter niet de enige reden dat ik afspraken in plande. Nee ik had ook nog een afspraakje met een geweldige DJ. Een fantastisch leuke jonge vrouw wiens verhaal ik binnenkort met jullie zal delen in een reeks ´artiestenverhalen. Het was het maken van een afspraakje meer dan waard!

Dikke complimenten

Iets voor aanvangstijd meldde ik me bij de ingang van de Effenaar. Dolgelukkig met mijn persoonlijke QR code die evenals mijn identiteitsbewijs netjes volgens de regels werd gecontroleerd door de beveiliging. Niet veel later na mijn aankomst arriveerde mijn afspraak. Keurig op tijd, vrolijk en goedlachs. Ze had er duidelijk zin… DJ Vera Vera!! We verplaatsten ons naar een comfortabele bank in het naast gelegen Effenaar-cafe en het was geen enkel punt dat we daarvoor het pand even moesten verlaten om een tijdje later weer zonder verdere controles terug te keren in het gebouw. Dikke complimenten voor de beveiliging, toen al!!

Een knaller van een Technofeest

Voorafgaand aan het evenement was er al prettig contact geweest met de organisatie en ik had er dan ook het volste vertrouwen in dat ze hun beloftes zouden nakomen dat het spectaculair zou worden. En ja, het werd een knaller!! Bij binnenkomst waren DJ Kvin & Axsol de zaal al aan het opwarmen met hun heerlijke performance, waarna Vera volgde met een te gekke set en konden we genieten van het jonge talent dat ondanks Covid-19 zich niet liet tegenhouden zichzelf te blijven verbeteren als artiest op het gebied van Techno muziek. Helaas hebben we de daaropvolgende show niet volledig kunnen meemaken. En als ik terugkijk in de beelden van anderen hoe Kiki Solvej haar publiek wist mee te slepen hebben we toch echt een bizar gave performance van mijn Duitse landgenote, bekend van haar snoeiharde EP ´Deutsche Rave Mädchen´, gemist. Ok, vooruit… een klein goedmakertje was het berichtje dat ze me later stuurde toen ik nog nagenietend van het evenement al weer op weg naar huis was.

Meer afspraakjes

Maar wat was nu eigenlijk de reden dat ik de show niet helemaal had gezien? Of liever gezegd wie?! Niemand minder dan DJ´s Kvin en Axsol! Ook zij schoven bij ons aan op het inmiddels bekende bankje in het cafe van de Effenaar. Een zeer spontaan en openhartig gesprek met allebei de artiesten volgde. Twee jonge talenten bij gelegenheid samenwerken en allebei hun eerste ervaringen als DJ in dezelfde kringen hebben liggen als DJ Vera Vera.
Binnenkort lees je ook over hen meer in de eerder genoemde reeks met artiestenverhalen. Van vlammend succes naar vuur zonder vlammen.
Gezamenlijk liepen we weer terug naar de zaal waar op dat moment Alignment zijn publiek wist op te zwepen op de keiharde beats en fantastische show. Nou ja.. keihard viel nog enigszins mee. Een meting leerde ons dat het geluidsniveau zich nog netjes rond de 100 dB bevond en ook Farrago wist aansluitend een heel verrassende productie te maken. Een vlammend succes!! Helaas bleef het daarbij. Wat moet het een teleurstelling zijn om alles voor te bereiden, en op het moment dat je bijna op kunt komen om jouw show en muziek te delen met het verwachtingsvolle publiek, er hele andere tonen klinken. Te weten die van het brandalarm. Airod… hopelijk tot snel!!

Nog meer dikke complimenten!!

Onduidelijkheid over wat er nu precies aan de hand was nam de overhand van het ravende publiek. De muziek klonk nog zacht en vertwijfeld werd er hier en daar nog gedanst. Maar wat een domper als dan het licht aan gaat en iedereen naar buiten begeleid moet worden. Ik kan niet anders zeggen, dan dikke vette complimenten voor de organisatie en beveiliging. Alles werd in goede banen geleid. Geen paniek en het ietwat gedesillusioneerde publiek stond een tijdje later buiten. De een dronken, niet wetend wat hij deed. De andere een beetje stilletjes en bibberend van de kou, wensend dat hij bij de warme jas kon die nog binnen in het gehuurde kluisje lag. En anderen zingend en dansend; het echte festivalgevoel. Niet kapot te krijgen! Zelfs één van de cameramannen die me eerder al beloofd had beeldmateriaal toe te sturen voor dit report was niet te stoppen en stond gefocust zijn shoots te maken bij het lamplicht van de straatlantaarns in plaats van in te moeten spelen op de geweldige lichtshows die we eerder al hadden gezien in de zaal.

Absoluut Verwonderd!

Op het moment dat de organisatie liet weten dat het wachten in de kou voorbij was en iedereen huiswaarts mocht realiseerden wij ons dat er toch echt, helaas wat vervroegd, een eind was gekomen aan dit super te gekke feest! Ik had mijn rave-hart weer voelen kloppen en was verrast en verwonderd. De muziek was in 1 woord ´amazing´! Het festivalgevoel meer dan aanwezig en ik verheugde me toen al op dit moment. Het delen van mijn ervaring met jullie, het terugzien van de beelden. het luisteren naar de herinnering van verwondering. Techno?! Rave!! Het ging er harder aan toe dan de covid-maatregelen die we de afgelopen jaren voorgeschoteld kregen. Laten we maar snel vergeten dat we 2 jaar stil hebben moeten zitten. Dans, zing en spring het er maar uit. We are back en hoe!! Enne… binnenkort komt Verwonderd al weer met een nieuw feestje. Hoe gaaf is dat!! Verwonderd komt met een King’s Night op 26 April. Later meer! Kijk jij net als ons ook al uit naar het volgende fantastische event van Verwonderd? Check dan binnenkort nog eens onze site voor het laatste festivalnieuws en alle verhalen!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial