Vunzige Deuntjes Festival pakt komende zomer uit met een drietal muzieklegendes uit Jamaica die de line-up sieren. Konshens, Charly Black en Leftside maken op 9 juli hun opwachting in het Amsterdamse Bos voor zo’n 22.500 bezoekers.

Zowel Konshens als Charly Black worden in hun thuisland Jamaica en daarbuiten beschouwd als vaandeldragers in het dance-hall segment, een muziekstroming ontstaan en gevormd op het eiland, die zich kenmerkt door opzwepende ritmes en interactie tussen publiek en artiest of DJ. De muziekstroming heeft sinds enkele jaren ook voet aan wal gekregen in Europa. Hits met miljoenen streams zoals ‘Gyal YouA Party Animal’en‘Bruk Off Yuh Back’ vonden al gauw hun weg naar de dansvloeren aan deze kant van de oceaan.

“We zijn ontzettend trots dat we deze legendes, want dat zijn het, naar Nederland hebben kunnen halen”, aldus Arend Wortmann van Vunzige Deuntjes. “Twee jaar geleden spraken we de ambitie al uit om naast de nationale hiphop, R&B en dancehall-scene ook een internationale headliner een plek te geven op ons festival. Geweldig dat we nu na twee jaarcorona-pauze zo’n rijtje namen hebben weten te strikken. De mannen brengen met hun hits al sinds de begintijd van Vunzige Deuntjes onze dansvloeren in beweging, dus we zijn er erg trots op dat we onze trouwe bezoekers deze artiesten nu live meekunnen laten maken. Onze eerste internationale headliners!

De rest van de line up is al aangekondigd met headliners als Ronnie Flex & The Fam, Bizzey, Antoon, Poke en nog veel meer. Check hier het Facebook event van Vunzige Deuntjes.

Kaarten zijn te koop via www.vunzigedeuntjesfestival.nl.

Hieronder de Recap van 2019. [yotuwp type=”videos” id=”2GkMOs0cRps” ]