Hoewel de temperaturen de buitenfestivals niet meer toelaten zijn er steeds meer festivals die de festivalbezoeker de kans geven om ook in de winter los te gaan. Een van deze festivals is: Waailand Feestival, voorheen ‘Sensation Waailand’. Dit jaar werd alweer de veertiende editie georganiseerd die in het teken stond van feestmuziek.

EERSTE INDRUK

Ik kwam binnen rond half negen en de tent was al goed gevuld met roze en blauw geklede feestgangers. Iedereen had zich aan de dresscode gehouden. De heren waren in het blauw en dames in het roze. Let the battle begin! In het midden van de tent stond een grote ‘boksring’ waar de artiesten op gingen treden. Zoals wij al hadden gehoord zou de officiële opening om half tien zijn, dit zou een hele happening worden. Gelukkig hoefde we niet lang in de rij te staan voor de muntjes en de drankjes. Ze hadden ook nog eens rosé bier, mijn lievelingsdrankje op festivals, +1!

DE OFFICIËLE OPENING

Zoals bij de meeste festivals de eindshow het grote hoogtepunt van de dag is, was dit hier de opening. Om half tien stonden we voor de boksring en begon er een opening met muziek, een geweldige lichtshow, vuurwerk en uiteraard goede artiesten. Jeroen Post werd aangekondigd, hij zou de avond gaan presenteren. De eerste artiesten waren ‘’Mosterd na de maaltijd’’, ‘’De Alpenzusjes’’ en zanger Kafke, waar ik zelf als Brabander groot fan van ben. Deze drie ingrediënten zijn het perfecte recept voor een goei fiske!  En zoals Kafke zou zeggen, de zaal die stond te springen. Tijdens deze artiesten was ondanks dat de tenten dicht waren, een poncho geen overbodige luxe vanwege de bierdouche die uit de lucht kwam vallen.

GEHEIME LINE UP

Wat ook uniek is aan Waailand, is dat de line-up van tevoren nooit bekend wordt gemaakt, pas op het moment zelf. Ik wist dat het een combi zou zijn van feestmuziek, hardstyle en dance maar het blijft elk jaar weer een vraag welke artiesten de organisatie weer op heeft weten te trommelen. Wat ik wel wist, was dat Willem de Wijs zou komen draaien. Naast dat hij elke zomer Hof van Holland in Chersonissos op z’n kop zet, maakt hij er als huis DJ van Waailand ook ieder jaar weer een mooi feestje van! Verder kwam Frans Bauer die ook helemaal in het blauw was de tent op z’n kop zetten. Persoonlijk ben ik ook echt fan van urban muziek en daarom mocht The Partysquad ook zeker niet ontbreken deze avond met hun oldskool nummertjes.

AL MET AL

Al met al was Waailand een absolute aanrader als je van feestmuziek, hardstyle en dancemuziek houdt en niet bang bent om een biertje te koppen. Er waren genoeg toiletten en ook als je iets wilde eten of drinken waren er voldoende faciliteiten. Graag zie ik jullie volgend jaar bij de vijftiende editie van Waailand feestival!