Wat was het een mooi paasweekend he? Het weekend was nog mooier als je van de zon kon genieten tijdens Awakenings Easter Festival! Dit jaar bestaat Awakenings 25 jaar en dit jubileum wordt bekroond met maar liefst zes feesten in één week. Naast de vier indoor feesten in de Gashouder in Amsterdam, was daar ook de outdoor editie in Spaarnwoude op zaterdag en zondag. Awakenings festival is groot, heel groot. Met 7 stages en bijna 80.000 bezoekers is dit het grootste outdoor techno festival van de wereld. Elke stage is anders, net zoals elk rondje. Wij gingen op zondag 17 juli. Die dag draaide o.a. Sven Vath, I HATE MODELS, Amelie Lens, SHLOMO, Rebekah, Pan-pot, Speedy J, FJAAK, Secret Cinema en Pan-Pot.

Veel voor oog en oor

De doorgewinterde festivalganger weet wat hij/zij van Awakenings kan verwachten. Ik was met de jongere generatie op stap die dit festival, mede door de lockdown, nog niet eerder hebben meegemaakt. Zij wisten niet wat ze zagen. Bij elke stage zijn er weer andere visuals. Van heel veel lasers en lichten tot lichtgevende panelen die omhoog en omlaag gaan. Maar er was ook een grote ronde tent met een lichtgevende discobal, die in allerlei kleuren veranderende. Deze lichten liepen helemaal door tot op de grond. Dit deed me erg denken aan de Gashouder maar, dan in het klein. Het is lastig om concreet te beschrijven hoe ziek dit eruit zag, je had er eigenlijk gewoon bij moeten zijn om het te zien. Er was een stage met een half open dak maar ook stages waar het dak eraf gebeukt werd. Het oog kreeg veel maar de oren ook. Want als je van techno houdt is er een monsterlijke line up bij Awakenings, voor ieder wel wat wils. Van harde beuk techno tot euforische melodieën.

Onbekend is ook bekend

We namen de pendelbus vanaf Amsterdam Sloterdijk naar het festival. Bij binnenkomst kon je gelijk om de hoek een locker bestellen. Alles liep lekker door en er waren helemaal geen rijen. De hele dag niet. En dat vind ik wel knap voor zo’n groot festival. We hadden erop gerekend om rond 13:00 uur op het festivalterrein te staan. Uiteindelijk loopt het toch altijd wat uit. Mijn vrienden wilden aan het begin een andere dj zien dan ik. We besloten daarom om later weer te meeten. Om 14:00 uur stond ik bij de tent van Shlømo. Ik ben helemaal naar voren gegaan om zijn set mee te maken. Dit doe ik vaker bij DJ’s waarvan ik de muziek echt wil beleven. Je beleeft de set dan veel intenser dan dat je achter in het publiek staat. Deze set was echt super hard, iets waar ik een groot liefhebber van ben. Na Shlømo draaide in dezelfde tent Rebekah. Hier heb ik ook nog even een stukje set van meegepakt. In diezelfde tent heb ik allemaal nieuwe mensen gesproken. We besloten met zijn allen om de rest van het terrein te verkennen. Na een groot rondje en een plaspauze deden we een poging om onze vrienden te zoeken maar, op zo’n festival is eigenlijk iedereen je vriend. Al snel stonden we met een hele grote groep bekenden en onbekenden.

[yotuwp type=”videos” id=”MF7k7dFaZ04″ ]

Zweven met potten en pannen

Naast de hele grote en hoge zweefmolen die je al bijna vanaf station Sloterdijk kon zien, was daar rond 20:00 uur ook Dario Rossi. Dit is een straatartiest die door middel van potten en pannen live techno beats produceert. Hij maakte live muziek en dit was niet normaal. Het publiek ging hier zo goed op en hier was zo’n vibe. Ik was hier echt door verrast. Ik heb deze guy wel eens eerder op filmpjes voorbij zien komen maar het publiek ging op Awakenings zo los hierop. Als ik filmpjes terug kijk, krijg ik gewoon weer kippenvel.

Kwalitatief verbinden & genieten

In dit publiek zag ik Techno opa Johan. Deze man van bijna 90 jaar oud gaat veel house en techno feesten af. “Techno has no age” stond op zijn shirt. Ik ben met hem op de foto geweest, super leuk haha. Techno is ook voor iedereen. Daarna kwam ik ook nog een vriend tegen. Ik had hem al een jaar niet gezien. Hij vertelde dat hij op zaterdag al naar Awakenings Easter Festival is geweest. Hij vond het zo geweldig dat hij besloot om op zondag in zijn eentje te gaan. “Echt zo’n leuke ervaring, ik heb zoveel mensen gesproken. Ik raad dit echt iedereen aan om een keer te doen!”  Inmiddels ging de zon onder en er kwam een klein besef momentje dat dit het leven is wat we hebben gemist de afgelopen twee jaar. De laatste setjes braken aan. Ik sloot de avond af met een mix tussen Dax J en Pan-Pot. Ik ben aangesloten bij de groep die ik niet kende en ben meegegaan met hun partybus. Ook dat is Awakenings. Kwalitatief verbinden met de meest random mensen. Dansen, lachen en genieten. Ik heb genoten. Ik kan niet wachten op deze zomer. Dan organiseert Awakenings voor het eerst een drie-daags Awakenings Festival met camping in Hilvarenbeek. Houd jij van techno? Dan kan je dit niet missen!