Na Awakenings Easter Festival kon ik echt niet wachten op Awakenings Summer Festival, zeker omdat we dit jaar voor het eerst konden kamperen. Het beste van beide werelden, kamperen en techno, voor mij een droomcombinatie. Awakenings staat bekend om grote en kwalitatieve techno feesten. Elk jaar weet het festival zichzelf weer te overtreffen. Wat waren voor mij de hoogtepunten van Awakenings Summer Festival? Ik vertel het jullie in dit verslag!

Dit jaar was het festival op een nieuw terrein. Ik heb een aantal mensen gehoord die op de automatische piloot naar Spaarnwoude zijn gereden en er vervolgens achter kwamen dat het dit jaar in Hilvarenbeek was. Niet meer dan logisch, want Awakenings is voor veel mensen al 25 jaar vaste prik. Dit jaar vieren zij hun 25 jarig jubileum. Gefeliciteerd Awakenings! Met een extra dag en een camping, verstevigt, Awakenings hun positie als het grootste technofestival ter wereld.

Op handen en voeten gedragen

Vrijdag begon ik de dag rustig en was ik rond 19:00 uur op de camping. Ik kwam in mijn eentje met de trein en nam de pendelbus naar het festivalterrein. Van tevoren wist ik niet of dit een goed idee was, maar alles verliep vlekkeloos. Ik was goed voorbereid en had een bolderkarretje mee waar ik mijn spullen in had gelegd, ik haalde hier veel sterke mannen mee in, die zware spullen tilden. Mijn bolderkar werd zo de pendelbus in gedragen door de medewerkers van Awakenings. De heenreis ging echt top!

[ux_gallery ids=”76165″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Take it easy

Ik had een Relax Resort ticket. De naam zegt het eigenlijk al, op dit gedeelte van de camping is het relaxed en stil. Ik vind dit persoonlijk erg prettig omdat ik mijn nachtrust goed kan gebruiken tijdens zo’n weekend. Mijn vrienden hadden een Grand Camping ticket. Het idee was om hen telkens op te zoeken. Als ik rust nodig had, kon ik mij terug kon trekken op het resort. Eenmaal in de rij van de Relax Resort camping kwam ik andere vrienden uit de buurt tegen. Super leuk! Ik heb mijn tentje naast hen geïnstalleerd.

Surprise

Het was mooi weer. Ik heb me snel even omgekleed en we zijn het festivalterrein opgegaan. Het nieuwe terrein in Hilvarenbeek biedt veel mogelijkheden. Er is van alles wat, strand, bos, open terrein. Daarnaast waren de stages ook erg verschillend, van rauwe tenten met veel visuals tot een open stage aan het meer. Veel variatie en elke keer werd je weer verrast. Ook de mainstage zag er erg mooi uit. Wat ik erg leuk vond, is dat je hier ook een tribune had, zodat je lekker kon zitten om de show te bekijken. Al heb ik eigenlijk weinig gezeten dit weekend.

[ux_gallery ids=”76162″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Hoogtepunten

Ik vind het heerlijk om helemaal los te gaan bij de sets, het liefst vooraan. Ik heb op vrijdag en zaterdag iets rustiger aangedaan. Zondag was voor mij de dag dat ik helemaal los kon gaan. Het weer was die dag perfect, niet te warm en niet te koud. En de sets waren nog harder. In totaal had Awakenings Summer Festival meer dan 130 acts. Iedereen maakt op zijn eigen route weer andere hoogtepunten mee. Maar ik deel graag in het kort wat hoogtepunten van setjes en ervaringen met jullie:

Vrijdag 

 • Vrienden uit de buurt tegenkomen op de camping 
 • Voor het eerst het festivalterrein oplopen en je ogen uitkijken naar alle verschillende stages 
 • De sets van AnD, Regal & Perc in tent X 
 • De eindshow van Charlotte de Witte met vuurwerk 
 • Doorgaan naar de after op de camping, dansen op het strand met onbekende bekenden. 
 • Mijn tent teruggevonden (hier had ik wat moeite mee haha)                                                                                                                                            

[ux_gallery ids=”76167″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Zaterdag

 • De dag beginnen met een ochtendduik bij het strandje op de camping (dit was echt een vibe) 
 • Rondje in de zweefmolen van 25 meter hoog met uitzicht over het festival 
 • Dansen in de techno tenten bij Rebekah, Cera Khin (wat een harde sets waren dit en wat een visuals en lichten) 
 • Het optreden van straatartiest Dario Rossi die techno maakt met potten en pannen
 • De avond afsluiten met Nina Kraviz & Reinier Zonneveld inclusief vuurwerkshow
 • De after op de camping met Chris Stussy aan het water 

[ux_gallery ids=”76170″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Zondag

 • Mijn ochtend beginnen met totaal vreemde mensen naast mijn tent (wel gelachen)
 • Dansen bij KiNK – openlucht stage aan het water 
 • Beuken in de tenten bij Tommy Four Seven, Ellen Alien, Shlomo en 999999999 (pohhh, dit waren me toch shows, met visuals waar je u tegen zegt) 
 • Afgesloten met Amelie Lens met vuurwerkshow 
 • Op de after van de camping doorgaan met Shlomo.

[ux_gallery ids=”76168″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Meer dan kamperen

Het fijne aan kamperen op een festival, is dat je zo bij je tentje bent. Je neemt nog een drankje en je kan weer door. Op de camping waren heel veel mogelijkheden. Er was een bioscoop, een wellness met massages en een make over booth. Je kon de hele nacht drinken en eten bestellen. Daarnaast waren er twee stages op de camping. Eentje op een strand aan het water en de ander in een tent met silent disco. Ik had zelf nog nooit een silent disco meegemaakt. Ik was van tevoren wat sceptisch, maar wat heb ik mijn kop eraf gebeukt bij Farrago en Shlomo. Op het eind stond het zweet op mijn voorhoofd. Ik heb me hier tot in de vroege uurtjes goed vermaakt.

De terugweg naar Leiden zonder lijden

Zondagochtend strompelde ik naar mijn tentje. Met een paar uur slaap stond ik alweer op om mijn tentje weer te mogen opruimen. De reis terug viel me zwaar, maar de medewerkers van Awakenings hielpen me erdoorheen. Ze zorgden dat mijn bolderkar weer in de bus werd neergezet en ik stapte zo uit voor het station van Tilburg. De terugweg naar Leiden was geen lijdensweg.

Dankjewel Awakenings, voor een prachtig mooi weekend waarin het beest in ons in Beekse Bergen werd losgelaten. Ik heb gemiddeld per dag 40.000 stappen gezet. Het is nog net geen vierdaagse want jammer genoeg duurde het er maar drie. Volgend jaar weer een schepje erbovenop? Wil je niet wachten tot volgend jaar maar heb je zin om Awakenings weer te bezoeken? Yes! Awakenings kondigt namelijk het ADE 2022 programma aan! Lees hier hun persbericht.

[yotuwp type=”videos” id=”Y5EW1DSGF7Y” ]