We Present Connect – Awakenings & Timewarp connect

We present connect

We Present Connect!
21 september was het dan eindelijk zo ver… 
We zijn onderweg naar “We present connect”, een mooie samenwerking tussen de grote techno-organisaties: Awakenings en Timewarp. 
Op de feesten van Awakenings zijn we al een paar keer geweest maar Timewarp wordt de eerste keer.

We reizen met gezonde spanning deze avond naar Düsseldorf.
Duitsland klinkt altijd een beetje ver maar vanaf Nijmegen en Arnhem is het net zover als naar Amsterdam of Rotterdam.
We present Connect wordt gehouden in de grote “messe” hallen van Düsseldorf.
Parkeren kan gratis vlak voor de ingang.
We lopen door de kaartcontrole en komen gelijk in het middengebied uit. Links en rechts zijn twee grote zalen en in het midden is een ruimte waar gerookt kan worden en waar de lockers staan.
Er staan grote dj’s op het programma zoals Adam Beyer, Nina Kraviz, Pan Pot, Sven Väth, enz enz.
Met de kennis van de feesten van Awakenings moet dit wel een klapper gaan worden.

Het eerste binnenfeest na een mooi festivalseizoen

Eenmaal binnen valt ons op dat de aankleding aan de minimalistische kant is. Iets wat wel hoort bij de technofeesten maar omdat we nu in een beursgebouw staan voelt het toch wel wat kaal aan. Voor ons was dit ook het eerste binnenfeest na het buiten festivalseizoen. We zijn dan toch ook wel een beetje verwend met de fantastische aankleding die wij bij de feesten in Nederland vaak kennen. 
De lichtshows in de verschillende zalen zijn wel fantastisch. Het feest begint om 22:00 uur ‘s avonds en eindigt om 10:00 uur ‘s ochtends. Wij hebben bijna het hele programma afgewerkt en zijn van zaal naar zaal gelopen.
De ruimtes zijn overzichtelijk en makkelijk te vinden. Ook waren zijn er voldoende en genoeg gratis Dixie‘s te vinden.
Zoals wel vaker in Duitsland werken ze hier met een bonnensysteem en “pfand” voor de drinkbekers. Het systeem werkt eigenlijk erg goed en er liggen nauwelijks bekers op de grond. Dat danst lekker door. Aan het einde van de mooie nacht is het helaas wel moeilijk om de bonnen in te leveren en moet je langs drie verschillende plekken om uiteindelijk je geld terug te krijgen. 

Grote DJ namen

Zoals al gezegd is de namenlijst van de dj’s indrukwekkend. Het is dus ook moeilijk keuzes maken. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te zien. Ondanks dat het geluid en de kwaliteit van de muziek super was vonden wij het een klein beetje jammer dat er wat weinig variatie tussen de 4 verschillende zalen was.
Soms heb je gewoon even behoefte aan iets andere muziek.
De lichtshow was in iedere ruimte anders en heeft onze positief verrast maar is niet helemaal te vergelijken met de niet te overtreffen setting in de Gashouder.

Voor ons waren de meest spectaculaire sets van: Joseph Capriati en Boris Brejcha met wederom, net zoals bij Free Your Mind in Arnhem Amélie Lens als afsluiter. Ook deze keer was haar set aan het einde van de lange nacht geen kaarsje wat langzaam uitdoofde maar één en al vuurwerk.
Over het algemeen mogen van mij de dj’s op dit soort grote feesten wel iets gedurfde sets neerzetten.
De meeste van de tracks waren redelijk bekend maar uiteindelijk beste dj’s zijn fantastisch in elkaar te draaien en hebben wij voor 100 % procent genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial