Sinds eind jaren 90 bezoek ik technofestivals, dus ja je mag mij gerust een ervaren technoman noemen. Ik ben een echte dromerige liefhebber. Daarnaast kan ik goed beargumenteren welke techno festivals de moeite waard zijn om te bezoeken. Welke 5 technofestivals in 2020 mag je niet missen? Je leest het allemaal in dit Festival Lovers blog.

1. Lief festival 5 september Utrecht

Op dit oergezellige Utrechtse festival zie je muziekliefhebbers van jong tot oud genieten van de beste techno. Daarnaast is dit ook een perfecte plek om kennis te maken met het technogenre. Waarom vraag je je af? Omdat Lief festival – op Strijkviertel – een diversiteit aan artiesten boekt en het publiek enthousiast en toegankelijk is. Kortom, het is hier altijd gezellig en goed!

lief festival utrecht

2. Awakenings Festival 27 en 28 juni Spaarnwoude

Als je geluk hebt, heb je dit jaar een kaartje kunnen bemachtigen voor Awakenings festival. Waarom is Awakenings zo’n heilige plek? AWFS was 1 van de eersten die het pad koos van wereldtoppers gecombineerd met spectaculaire lichtshows. Inmiddels zijn we 2 decennia verder en behóórt Awakeninings tot 1 van de besten. Welke 5 technofestivals in 2020 mag je niet missen? Deze sowieso niet.

awakenings festival amsterdam
Awakenings 2019 Techno Festival

3. Have A Nice Day festival datum onbekend Achterhoek

Dit festival werd eerder door mij omschreven als een technofestival met woodstock taferelen. Woodstock was een festival met een open minded sfeer in de natuur. Een plek waar iedereen wilde zijn! Op Have A Nice Day, in de Achterhoek, wil je ook zijn. Daarnaast is de sfeer ongedwongen, de muziek én aankleding avontuurlijk. Houd Festival Lovers in de gaten voor updates.

Alleen maar genieten op have a nice day festival

4. Free Your Mind festival 6 juni Arnhem

Als Arnhemmer lijk ik misschien wat chauvinistisch door dit festival aan te bevelen. Niets is minder waar, want dit festival sloeg 5 jaar geleden een gedurfde richting in. Die van vol op de beste en meest verrassende technoacts. Kortom, je ziet op het Stadsblokken terrein, aan de voet van de Rijn, de allerbeste techno artiesten op een rij. Genieten.

Free Your Mind en de rest will follow

5. Soenda Outdoor 23 mei Utrecht

Technofestivals in 2020, dan denk ik aan Soenda. Soenda was in 2017 de verrassing van het festivalseizoen. Dit festival met Indonesische twist programmeert met lef en beschikt over prachtige stages. Alles klopt hier als een zomerdag op Bali; lekker eten, lekkere muziek en mooie mensen die dansen en sfeer maken. Utrechtse gezelligheid, mondiale technotop.

soenda festival

Extra: Welke techno festivals nog meer bezoeken?

Je bent jong en je wilt wat. Welke techno festivals in 2020 kun je dan nog meer bezoeken? Als extra heb ik nog 3 technofestivals voor je, zodat je de zomer even vooruit kan:

DGTL festival amsterdam
DGTL festival
DGTL 10 t/m 12 april Amsterdam

Hét DGTL is inmiddels niet meer weg te denken uit de deephouse en technoscene. Wil je de crème de la crème van deze muziekgenres? Bezoek dan deze Amsterdamse parel.

In Retraite 3 t/m 6 juli Ottersum

Dit pure festival mag je niet missen. Techno, heerlijke mensen, boomhutten en bizar mooie aankleding op 1 festival. Lees meer over dit unieke Kloosterfestival.

in retraite festival techno
In Retraite festival
Dekmantel 29 juli t/m 2 augustus Amsterdam

Als je mij vraagt welke techno festivals je in 2020 moet bezoeken, staat deze ook zeker op de shortlist. Dekmantel heeft een dikke productie, met heerlijke artiesten en een uitgelaten sfeer. Must-visit.

Hopelijk kun je even vooruit en is je vraag welke techno festivals moet ik bezoeken in 2020 beantwoord. Als je nog geen genoeg hebt van het vullen van je techno agenda, houd dan Festival Lovers in de gaten.