Twee passies combineren

Ik ben Dion en ik blog namens het barpersoneel op festivals. In mijn blogs zul je mijn ervaringen als bartender van Bas-Events kunnen lezen. Maar om te beginnen waarom ik ben begonnen met het werken op festivals achter de bar. Nou, ik wilde een leuk bijbaantje om mijn kaartjes van festivals te kunnen betalen. Echter toen kwam ik de Facebookpagina van Bas-Events tegen. Toen bedacht ik me, waarom zou ik mijn liefde voor festivals en horeca niet combineren om een zakcentje bij te verdienen.

Het werkt zo

Ongeveer 2 weken van te voren krijgen we de planning, zodat we weten van hoe laat tot hoe laat we moeten werken. Op 19 mei was het dan zover, we mochten werken op de Foute Cross.Om 8 uur ‘s ochtends mochten we vertrekken vanuit het mooie Maastricht, best een eind want we moesten nog helemaal naar Lopik én onze shift zou om 10:30 beginnen. Uiteindelijk na een lange autorit, kwamen we om 9:45 aan in Lopik. Waarna we naar onze bar werden gebracht. We stonden in de Nozem Bar, een gezellige bar bij alle heerlijke (en originele) foodtrucks!

Als je eenmaal bij de bar aangekomen bent, begin je de bar klaar te maken voor verkoop! Meestal duurt dit ongeveer 20 minuutjes als je met een paar personen bent. Maar onze dienst begon om 10:30 en iedereen begon toen pas langzaam op te staan, waardoor het in het begin nog wat rustig was. Daarnaast waren er tot 22:00 uur races bezig, waardoor het redelijk rustig was gedurende de dag.

We kregen vanaf 19:00 uur een paar personen extra in onze bar, uiteindelijk bleek dat we dit hard nodig hadden. Toen de races bijna afgelopen waren zo rond een uur of 21:30 uur begon het toch wel druk te worden. Als het druk is, zorgen we achter de bar dat iedereen een vaste taak heeft. In de uitgifte heeft iedereen een eigen stuk bar, waar ze bestellingen aannemen en zorgen dat de mensen hun bestelling krijgen. Als het druk is, moeten we wel even flink doorlopen.

In eerste instantie zouden we om 22:30 klaar zijn, echter zijn de eindtijden bij werken op festivals een richtlijn. Doordat het druk werd rond een uur of 22:00 moesten we iets langer doorwerken en waren we uiteindelijk om 23:15 klaar!

Al met al een ontzettend leuke sfeer, voor het barpersoneel een heel rustig dagje om te werken!

Liefs Dion en binnenkort weer verslag over werken op een festival.