Wilde Weide is een festival van Kultlab. Kultlab organiseert festivals zoals Wildeburg, Into the Woods Festival, ADE Hangover, Lepeltje Lepeltje en Netl Camping Kallumaan. Met deze indrukwekkende festivalportfolio wist ik dat Wilde Weide iets bijzonders zou worden. Dus toen ik hoorde dat ze voor het eerst dit festival zouden organiseren in Kraggenburg, kon ik niet wachten om erbij te zijn.

Aankomst en Eerste Indruk Wilde Weide

Zaterdag 5 juli – Bij aankomst op het festivalterrein werd ik direct verrast door de prachtige omgeving. Eerst even onze persbandjes ophalen, dit was in een oude schuur dichtbij de hoofdingang. Eenmaal binnen werd ik al vrolijk van de festival locatie in Kraggenburg, werkelijk adembenemend, met weidse groene velden en een serene sfeer die perfect paste bij de naam ‘Wilde Weide’. Overal zag je kampeerplekken met tentjes die dichtbij de looproutes richting de podia gingen. De opzet was intiem en gezellig, precies zoals je mag verwachten van een festival georganiseerd door Kultlab.

Sfeer en Decor Wilde Weide

De sfeer op Wilde Weide was direct voelbaar. Het festival ademde dezelfde creatieve en relaxte vibes als de andere evenementen van Kultlab. Overal zag je kleurrijke decoraties, kunstinstallaties en sfeervolle verlichting die het terrein een magische uitstraling gaven. Het was duidelijk dat er veel aandacht was besteed aan de details, iets wat ik altijd waardeer bij een goed festival.

Sfeer foto

Food en meer

Er moet natuurlijk ook gegeten worden want op een lege maag met alleen wat bier, hard seltzers of fris kan je niet dansen. Wij scoorden een heerlijke oerfriet 14 mm met schil en een dikke klodder mayo. Op dat moment was ook onze enige regenbui en een schuilplekje was ook snel gevonden. Pizza, pannenkoeken, roti en hamburgers met een vleugje vega en vegan waren er ook te krijgen. De muntenprijs lag onder de 4 euro wat denk ik wel normaal was.

Een vintage markt was er ook en de kleding die daar hing kwam uit Engeland en kwam via Polen naar Square Eight die op festivals de kleding aan de man bracht. Artikelen zoals tops, bottoms en blouses werden goed verkocht. Ook training sportswear wat mij een beetje campingoutfit idee gaf. Bezoekers hadden veel Neon aan.

Het Programma en de Acts

Het programma van Wilde Weide was een perfecte mix van nieuwe, frisse live-acts en DJ’s. Persoonlijk ben ik meer van de dance, maar ik denk dat de organisatie bewust heeft gekozen voor meer live-acts: 70% live en 30% dance. Van tevoren had ik het blokkenschema al gezien op de website van het festival en in ons eigen artikel op Festival Lovers, dus ik wist dat er veel was om naar uit te kijken, al waren de meeste namen onbekend voor mij.

Een van de hoogtepunten was de energieke performance van Mezerg, de Franse toetsenist die met zijn aanstekelijke energie en dansbare beats het publiek helemaal los kreeg. Ook het optreden van Sophie Straat maakte indruk.

LOVEFOXY bij Strand was ook echt een fijne act, waar iedereen heerlijk op de beats kon dansen. Sowieso was deze locatie een van de fijnste plekken op het knusse festivalterrein: met je blote voeten dansend in het zand de laatste zonnestralen meepakken. Hoe mooi wil je het hebben.

De moshpit bij De Baan was een kolkende massa vlak voor het podium waar mensen tegen elkaar opbotsen en was een spektakel op zich.

Unieke Ervaringen

Wat het festival echt uniek maakte, was de manier waarop het erin slaagde een intieme en verbonden sfeer te creëren. De kleinere podia, zoals Wildlife of Strand, gaven het festival een intieme club feel, maar dan midden in de natuur. Dit zorgde ervoor dat je echt kon genieten van de muziek en de artiesten van dichtbij kon meemaken.

Wilde Weide Festival, een paradijs zo fijn, waar iedereen danst en niemand is klein.

Bamboebossen en struinpaadjes

Ontdekken wat er allemaal te zien was heeft ons zeker een paar uur bezig gehouden want er was zoveel te zien los van alle sluippaadjes tussen de bamboebossen door. Dit had ik nog nooit gezien op een festival en vond dit echt heel vet. Overal licht en leuke thema’s stonden klaar voor je zintuigen die geprikkeld werden. Van een piano area tot een bamboe bibliotheek en telefooncentrale kon je je lol op. Kunst en cultuur was hier echt aanwezig en complimenten hiervoor. Bijna vergeten, maar ergens tussen de bamboe stond een verdwaalde kermis boxbal.

Even terug trekken om lekker je horizon te verbreden kon ook, er was namelijk genoeg water en gras om aan te zitten en je blik op de dansende mensen te werpen. Dromen en genieten was hier dan ook de vanzelfsprekend.

Sunset vibes

Conclusie

Helaas waren wij er maar een avondje maar hier moet je echt een weekend van maken want dit verdient het.

Wilde Weide was een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten. Het was meer dan alleen een festival; het was een viering van creativiteit, muziek en natuur. Als je houdt van festivals die zowel ontspannen als inspirerend zijn, dan is Wilde Weide zeker iets voor jou. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

Dank aan Kultlab voor het creëren van een magische plek waar iedereen zich welkom voelde. Als je de kans krijgt om volgend jaar te gaan, grijp die dan zeker! Voor meer informatie, check de officiële Wilde Weide Festival website en ons uitgebreide artikel op Festival Lovers.

Tot de volgende keer, Wilde Weide! 🌾🎶 #WildeWeide2024 #FestivalLovers #Kultlab #FestivalVibes