Winterpark Festival: een te gekke party-mix voor iedereen die van festivals houdt, gek is op apres-ski, het sfeertje van carnaval nog even herbeleeft, en door het aanbod aan diverse genres en artiesten goed voor iedereen die helemaal los wil gaan met muziek (en oke, ook het nodige alcohol). Editie Winterpark Festival 2021 liet helaas even op zich wachten door alle covid-19 maatregelen. Maar het was het wachten meer dan waard om zonder ook maar te hoeven testen of beperkende maatregelen helemaal stuk te gaan tijdens het zonovergoten winterfeestje in Aquapark Best.

Van gas d´r op bij de kamelenrace naar vlammen op de ´Raushaus´stage

Nog nagenietend en een beetje moe van het vorige feestje stonden we op deze zonovergoten dag opnieuw voor de keuze: rustig aan genieten of vol overgave jezelf in het festival gevoel storten. Wat denken jullie zelf? Als de organisator na zoveel tijd van stilzitten zo´n fantastisch evenement neerzet dan kun je toch niet anders dan jezelf laten meeslepen in het sfeertje en dans je met wildvreemden op de maat van de muziek.

Festivals 2022

Na een uurtje rijden kwamen we aan in de omgeving van het festivalterrein. Borden wezen ons duidelijk de route naar de artiesteningang en de verkeersregelaars hadden het maar getroffen met dit mooie weer alle bezoekers de weg te wijzen naar de ruim voorhanden zijnde parkeerplaatsen. Nadat onze parkeerticket was gescand konden we moeiteloos doorrijden tot het einde van de weg. En jawel, vrijwel recht voor de artiesteningang werden we wederom vriendelijk een parkeerplek op geloodst door de crew. Bij het toesturen van de tickets hadden we al de aanwijzing ontvangen dat de ingang zich bevond bij de grote gele badeend. Tja, duidelijker kon het echt niet. Die badeend viel niet bepaald over het hoofd te zien.

Nadat we waren ingecheckt en onze polsbandjes hadden om gekregen liepen we naar het festivalterrein. Tijd voor een eerste check van de ´Gele Piste´. En misschien dat niet iedere feestganger het zo heeft ervaren, maar afgezien van het feit dat de rij voor de toiletten in de avonduren langer waren dan in de middag was die voorziening helemaal ok. Zowel in de middag maar ook na afloop van het festival was er voldoende toiletpapier voorhanden en kon je er voor kiezen netjes hygienisch de handen te wassen of gewoon zo het terrein van de ´Gele Piste` te verlaten.

Winterpark 2022

Op naar jawel de bar! Keuze was er genoeg, of je nu een bak koffie wilde scoren, jezelf een oppepper wilde geven met redbull of lekker genieten van een cocktail. Aan iedereen was gedacht. Zo ook met de voorzieningen op het gebied van voedsel. Vooraf kon je via de Winterpark-app op je telefoon al heel handig munten kopen en was gesleep met pinpassen of cash helemaal niet nodig. Na ons drankje was het tijd voor een foto en liepen we zo de `Mainstage´ in. De line-up stond eveneens in de Winterpark-app. Dus voor wie niet eerst het hele programma uit het hoofd wilde leren kon op die manier al mooi plannen waar hij moest zijn om te genieten van zijn favoriete artiest en muziek.

Na lekker in het festivalgevoel gedoken te zijn met Team TNT en nog een stukje optreden van Sjaak te hebben meegepakt was het voor ons tijd om de zon op te zoeken. Nou ja… voor heel even dan. Want de tour ging van de ´Mainstage` naar het ´Raushaus´ waar we een muzikale ontmoeting hadden met Ransom. Binnenkort zullen we jullie hun verhaal delen in de eerder aangekondigde ´artiestenverhalen-reeks´. Natuurlijk moet je van het muziekgenre houden maar dat het een feestje was daar in de tent staat vast. Het dak eraf nee, dat zat er einde festival nog steeds op. Maar voetjes van de vloer en handjes in de lucht?! Dat zeker.

Festivallovers

Na een break om wat aantekeningen uit te werken en beeldmateriaal te posten op social media liepen we langs de kamelenrace waar het publiek zich gezellig uitleefde met spelen en trof ik de te gekke band aan ´Leuk da ge d´r band´. Zij stonden aan het begin van hun optreden op het festivalterrein, en als ik het zo begreep van mijn gezelschap maakten ook zij het feestje ´Winterpark Festival´compleet.

Sorry voor alle festivallovers die graag report hadden gehad over het optreden van Jody Bernal of video´s van de hossende menigte in de overvolle Wunderbar´ tijdens feestje van ´Papa Lauda´. Maar ik was simpelweg niet meer weg te slaan uit het `Raushaus´. Een hapje eten, meeten met een stel vrienden bij de bezoekersingang en aansluiten bij de inmiddels lange wachtrijen om een drankje te kunnen scoren was dan ook het laatste stukje van mijn tour.

[yotuwp type=”videos” id=”N-fcusGIOxw” ]

Stamp maar lekker door…

Weet je hoe lekker het is om na lange tijd van stilletjes afwachten weer los te kunnen gaan. Ik ontmoette festivallovers van jong tot oud. Maar het meest bijzondere was toch wel de man van zeker dubbel mijn leeftijd die me apetrots vertelde hoe hij het naar zijn zin had. Helemaal los te gaan op de muziek en toen vertelde dat hij met zijn kleindochter op stap was. Echt… nu ben ik zelf moeder van 4 kinderen en een bonuskindje. Maar als ik toch die leeftijd mag halen en dan nog zo genieten met mijn kinderen op een festival: voetjes van de vloer op 150 bpm en oordoppen in om jezelf te beschermen tegen de dik 100 Decibel, daar teken ik voor!

Welkom in het Raushaus: daar waar we genoten van de keigave muziek, het wat hardere genre gemixt met wat meer partygehalte en voor de vlammende shows van Dj Zany, Outsiders, Deepack en een afsluiter om u tegen te zeggen van Mental Theo. Dj Daani bedankt dat je ons meesleepte in je geweldige performance en bedankt ook binnenkort voor het verhaal in de ´artiestenverhalen´-reeks. Je bent een topper!

Winterpark Festival Winterpark

Alle hulde voor de organisatie door First Vision van het Winterpark Festival. Het prettige en vlotte contact en een evenement waar ik met veel plezier op terugkijk evenals de andere 8000 festivallovers, maken dat ik alleen maar een grijns van oor tot oor krijg als ik de beelden terugzie.

Geen testen voor toegang, geen limiet op genieten, en vooral alleen maar knallen.

Winterpark Festival is voor mij een te gekke ervaring geweest; een crazy partymix!!

Dank aan de organisatie, de artiesten, de medewerkers en zeker ook de mede Festivallovers: bedankt voor deze belevenis!

Winterpark