Wish Outdoor 2019 – voor ieder wat wils

Zaterdag 6 juli 2019. Op het moment dat we de auto in stappen, regent het dat het giet. Op naar Wish Outdoor 2019, mijn eerste keer Wish Outdoor en dat terwijl het heel dichtbij is voor mij. We hopen dat er genoeg overdekte podia en plekken om te schuilen zijn.

Gelukje op de parkeerplaats

We komen aan bij P1, wat de parkeerplaats voor campinggasten blijkt te zijn, op zo’n 150 meter lopen van het festivalterrein. Maar omdat we al wat later op de dag zijn en het met bakken uit de hemel komt, mogen we van de medewerker de auto hier neer zetten.

Super attent als je helemaal aangekleed en opgemaakt klaar bent voor een festivaldag en nu dus niet als een verzopen katje aan komt.

Wish Outdoor 2019 – zaterdag 6 juli

Bij de ticketcontrole zit ook een uiterst vriendelijke mevrouw, die zorgt dat we snel het terrein op kunnen. Wat me als eerste opvalt, is hoe ruim de opzet van het festivalterrein is, hoeveel token kassa’s er zijn en… hoeveel blauwe poncho’s er rond lopen.

De ruime opzet geeft het gevoel dat het niet een chaos aan mensen is en de hoeveelheid kassa’s geeft weer hoe goed er in gespeeld is op de hoeveelheid bezoekers van dit festival (er worden zo’n 60.000 bezoekers verwacht dit hele weekend).

Eerst maar een rondje sightseeing over het terrein. Er waren 7 grotere stages met allemaal een eigen genre. Onder andere de Qmusic foute stage, waar wat je gezien (of gemist) hebt bij de Qmusic foute party dunnetjes over wordt gedaan. Jeugdsentiment voor mij, met Chipz en Toybox. We staan even te genieten van de hits van toen.

Bij Electricity hoor ik housedeuntjes, wat ik normaal enorm kan waarderen. Maar met dit regenachtige weer voel ik er toch even wat minder. We verplaatsen ons naar de zomerse deuntjes van La Fuente.

De stage die het meest opvallend is qua uitrusting is Dedicated. Een kleurrijke stage met een enorme aap als achtergrond, met lichtshows die ik niet vaak eerder gezien heb. Niet overdekt, maar vol met mensen in blauwe poncho’s, die al hakkend geen last lijken te hebben van de regen. Dedicated to hardcore en hardstyle, die beukend uit de speakers komt.

We vervolgen onze weg naar The Grand Theater, de mainstage op Wish Outdoor. De opzet van deze overkapping heeft wat weg van een vliegtuig hangar. Zo groot dat er ook makkelijk een vliegtuig in zou passen! Als wij aankomen staat niemand minder dan Kraantje pappie op het podium.

Hier is tussen de shows door 10 minuten nodig om de stage om te toveren voor de volgende artiest. Ze lossen dit goed op door tussentijds een DJ muziek te laten draaien van verschillende stijlen.

De beste zaterdag show vond ik die van Lucas and Steve. Het podium is tof met hun eigen draai set en ze kondigen zichzelf al staande op de tafel aan. De schermen geven toffe features weer en het licht is ook super goed. Hier heb ik echt een uur enorm staan genieten.

Wish Outdoor 2019 – zondag 7 juli

Op zondag 7 juli, de laatste dag van Wish Outdoor 2019, is het weer zoveel beter. Het zonnetje schijnt en met 23 graden is het perfect festival weer. Helaas is parkeren vandaag minder makkelijk, P1 is geen optie, mevrouw wijst ons de weg naar een andere parkeerplaats. Eenmaal daar blijkt dat dit ook niet de plek is die we hebben gereserveerd.

De parkeerplaatsen duidelijker aangegeven is een verbeterpunt voor Wish. Het is er druk en auto’s die ook op de verkeerde parkeerplaats staan proberen te draaien, wat knap lastig is op de kleine wegen.

We besluiten toch maar €10 euro te betalen om hier bewaakt te parkeren. We moeten nu een stuk verder lopen, maar gezien het weer en de sfeer van de veelal wandelende en fietsende festivalgangers, is dit geen drama.

Eenmaal bij het terrein, zit dezelfde vriendelijke mevrouw als zaterdags bij de ticketcontrole. Ditmaal vraagt ze of we een 18+ bandje willen. Dat werd ons gisteren niet gevraagd, dus ik ben wat verbaasd.

Als we het terrein op komen begrijp ik de vraag: vandaag mogen minderjarigen mee naar het festival. Een kaartje voor de allerjongsten tot en met 12 jaar kost 5 euro. Ik moet even wennen aan het ‘bring your kid to the festival’ concept, maar ik zie de kinderen hun ogen uit kijken.

Wat een ervaring moet dit voor ze zijn! De meeste kleinere kinderen dragen koptelefoons voor de harde decibels, goede voorzorgsmaatregelen dus. En al die stralende gezichtjes: het heeft wel wat. Met het grote reuzenrad in het midden van het terrein heeft het ook wel wat weg van een grote kermis.

Eén van de top punten op dit festival is de hoeveelheid eetgelegenheden en diversiteit. Er zijn diverse punten waar je eten kunt halen, zelfs een ingerichte foodhal. Pizza, tosti’s, frites, burgers en zelfs een foodtruck met carpaccio. Het ziet er goed uit en ruikt bovendien heerlijk.

Op zondag ben ik eigenlijk alleen bij The Grand Theater geweest, omdat ik stiekem kwam voor Davina Michelle. Wat een enorm goed optreden geeft ze, ze zingt live nog beter! Ze neemt het publiek volledig mee. Ook laat ze op Wish voor het eerst haar nieuwe single horen.

Later op de middag staat Guus Meeuwis op dit podium en zoals je van hem gewend bent bij Grootst met een zachte G, weet hij ook bij Wish het voornamelijk Brabantse publiek mee te slepen. Het is overvol bij de stage, de zijflanken van The Grand Theater staan vol zingende en met armen zwaaiende mensen. Een mooi gezicht!

Conclusie Wish Outdoor 2019: tot in 2020?

Ik heb enorm genoten van mijn eerste Wish Outdoor ervaring, het is een goed opgezet festival. Voor ieder wat wils, een goede sfeer, leuke mensen, eetgelegenheden en een super behulpzame crew.

Ik ga zeker overwegen om volgend jaar op de zondag mijn dochter mee te nemen, zodat zij haar eerste festival ervaring kan op doen op dit top feestje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial