Wish Outdoor 2018: Een festival voor elke muziekliefhebber

Omdat het leven van een Festival Lover helaas ook niet altijd over rozen gaat, moest ik dit jaar helaas afzeggen voor Wish Outdoor in verband met andere verplichtingen. Gelukkig was er een Festival Lover die wel kon gaan: Elise!

Wish is ieder jaar een feestje

Ik zal me even kort voorstellen: ik ben Elise, 24 jaar jong. Qua muziek ben ik eigenlijk van alle markten thuis, zo ga ik wel eens naar een Urban feestje en ben ik echt een grote fan van Lil Kleine maar ook decibel behoort tot een van mijn favoriete feestjes. Dit maakt het ook dat Wish een van de feestjes is waar ik ieder jaar naar uitkijk en waar veel muziekstijlen samen komen!

De Wish geschiedenis en nu

Ik ga nu voor de 6e keer naar Wish Outdoor maar dit is al de 12e editie. Zo begon het in 2006 als een klein feestje om geld op te halen voor het goede doel. Ze zijn in de loop der jaren van 1 naar 13 stages uitgegroeid en van een paar honderd bezoekers naar 65.000 . Waar het een paar jaar geleden nog echt een dancefestival was, willen ze zichzelf vanaf 2018 echt een popfestival noemen. De mainstage is dit jaar dan ook verruild voor een theater waar maarliefst 9000 bezoekers in kunnen. Hier hebben ze grote namen uitgenodigd en werken ze met LED shows. De grootste buitenstage is een hardstyle stage geworden, een stijl waar steeds meer bezoekers op af komen.

Diversiteit aan topacts

Laat ik eens beginnen met de namen die allemaal te vinden waren in de line up. Chef’special was een van de namen waar ik zelf nooit een kaartje voor zou kopen maar die echt een super optreden weg hebben gegeven. Dat vind ik ook altijd het leuke van een festival waar verschillende acts komen, je hoort muziek die je zelf niet zo maar zou luisteren. Verder waren er acts als: Ronnie Flex, Lucas & Steve, Kriss Kross Amsterdam, Adaro, Bizzey, Headhunters en La Fuente.

Het festival start

Het was ongeveer 28 graden en de lucht was strak blauw, heerlijk! Toen we aankwamen op het festival hadden we dan ook absoluut geen zin om ergens binnen in een tent te gaan staan, en we waren niet de enigste. Nadat we een kort rondje over het festival hadden gelopen zagen we een kleine stage ‘villa ananas’. Hier kon je op een strandje staan in het midden of je kon naar boven op het balkon. Er werd feestmuziek gedraaid en iedereen ging helemaal los!

Na een uurtje flink gedanst te hebben zijn we eens gaan kijken wat er nog meer te doen was behalve muziek. Er bleek genoeg te zijn om je te vermaken: een reuzerad, kermisattracties, bierpong en genoeg eettentjes. We werden door een groepje jongens uitgedaagd om een potje levensgroot bierpong te spelen. En je raad het nooit, maar de dames hebben tot 2 keer toe gewonnen..

Hierna zijn we naar Chef’special gegaan waar het echt ontiegelijk warm in de tent was, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens Mr. Polska op de electric stage kwam Ronnie Flex ook nog even een paar liedjes meezingen en dat zorgde voor een enthousiast publiek.

Uiteindelijk hebben we even een frietje gegeten en hebben we de avond afgesloten op de hardstyle stage waar Headhunters & Gunz for Hire een geweldige show weggaven. Ook de eindshow was een van de mooiste die ik dit seizoen heb gezien. Op weg naar huis maar zelfs de dag erna heb ik nog flink na kunnen genieten van Wish Outdoor, een absolute aanrader, van welke muzieksoort je ook houdt!

Meer weten over Elise? Volg haar dan op Instagram @Elisegrimbergen

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial