Wish Outdoor verwelkomde over het weekend 60.000 festivalgangers. Na 2 jaar was het eindelijk weer tijd om naar Wish Outdoor te gaan op het festivalterrein in Beek en Donk. Het festival duurt 3 dagen en er is ook een camping “Nightsky City” waar de festivalbezoekers kunnen overnachten voor een ultieme Wish weekend experience! Voor mij is Wish Outdoor Festival echt een “ons kent ons” feestje. Iedereen uit de omliggende dorpjes komt bij elkaar om een mooi feestje ervan te maken. Dit was deze editie zeker niet anders. Door de verschillende stages en muziekstijlen is er voor iedere festivalliefhebber wel wat wils.

Heerlijk met het zonnetje op onze bol

Het eerste weekend van juli was heerlijk zonnig. Beek en Donk is voor mij in de buurt, dus op de zaterdagmiddag pakte ik samen met mijn lieve vriendin Sanne de fiets (misschien heb je ons voorbij zien komen op de Instagram Story van @_festivallovers). Tijdens de fietstocht van ongeveer 30 minuten, heerlijk met het zonnetje op onze bol, konden we lekker bijkletsen en alvast in de festivalsferen komen. Eenmaal aangekomen in Beek en Donk was er in de
straat voor het festivalterrein al een echte sfeer. De buurtbewoners hadden partytenten voor hun huizen staan met leuke muziek om al de festivalgangers die door de straat kwamen veel plezier te wensen en natuurlijk zelf hun eigen feestje er van te maken.

Wandelend over het festivalterrein voelde alsof je op een prachtige zomerse boulevard aan het lopen was. In het midden van het terrein, ook wel “Central Square”, waren hangmatten, een stukje zand met zitzakken, lekkere eettentjes en genoeg andere chillplekken. Ook viel direct het reuzenrad op, wat het plaatje compleet maakte. Er waren veel verschillende stages, dus het eerste wat ons te doen stond was het terrein te gaan verkennen.

Wish Outdoor bestond maar liefst uit 10 stages en ons avontuur begon bij de Smèrrig stage. Zelf ben ik al vaker bij een feestje geweest van Smèrrig en vind ik het hilarisch. Het heet niet voor niets Smèrrig, dus de aankleding bestond voornamelijk uit 18+ gerelateerde afbeeldingen (om het maar netjes te zeggen ). Biertje in de hand en dansen op deze “smèrrige” muziek was dan ook heerlijk om de dag te beginnen. Ook bij de Villa Ananas stage hingen er tropische sferen. Met je voeten in het zand en de zon hoog aan de hemel leek het net of je aan het dansen was op Curaçao! Naast dat er veel DJ’s kwamen draaien op de zaterdag van Wish Outdoor, waren er ook live artiesten die hun muziek kwamen laten horen. Bij de stage “The Grand Theater” kwamen namen zoals Maan, Bilal Wahib en De Jeugd van Tegenwoordig die daar de tent afbraken.

[ux_gallery ids=”75472,75473,75474,75476,75470,75468,75466,75467,75471,75464″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Foto’s van Wish Outdoor zelf over het hele weekend genomen.

Tijd voor de mainstage!

Bij ieder festival met meerdere stages ben ik natuurlijk het meest benieuwd naar de mainstage. Je ziet dan hoeveel werk er in zo’n festival is gestopt en dat was dan ook van deze mainstage af te lezen. De stage bestond uit een enorme draak met aan beide zijkanten en achter de DJ-booth schermen waar verschillende visuals op te zien waren. Ook de ogen van de draak waren geprojecteerd door schermen, dit gaf zo’n ontzettend gaaf effect! Ook had ik het geluk dat de zaterdag op de mainstage volgeboekt was met hardstyle DJ’s, mijn favoriet! Van namen zoals D-Block & S-te-Fan, Gunz for Hire, Warface en Rebelion word ik al direct heel blij. Wat voor mij een grote verrassing was, was dat Jones draaide op de mainstage. De early hardstyle die deze man draait maakte zoveel sfeer! Alleen maar nummers die iedereen kende van jong tot oud en dit doet het erg goed op zo’n allround feestje als Wish.

Naast de mainstage was er ook een tent voor de hardere stijlen aanwezig “The Machine”. Hier kwamen namen zoals Deluzion, Killshot en Rooler. De sets van Deluzion en Killshot heb ik bijgewoond en bestonden uit goede nummers. Helaas waren er enkele nadelen aan deze tent: het was ontzettend heet als je een stap onder de tent zette en de muziekkwaliteit was niet super. Ook door deze hitte had ik verwacht dat er watertappunten zouden zijn, dit was helaas niet zo. Na onszelf gehydrateerd te hebben, hadden we er voor gekozen om na de set van Killshot (helaas geen Rooler…) terug te vertrekken naar de mainstage om daar te genieten van de zon en van de set van Gunz for Hire. En of dat dat een goede keus was! Gunz for Hire maakte het publiek blij met hun bekendste nummers. Hierna lieten Act of Rage & Vertile hun rauwe sound horen. Ook Warface had de note ontvangen om zijn meest bekende nummers te draaien en maakte er een fantastische set van.

Met als klapper op de vuurpijl

De zaterdag van Wish duurde tot 01.00 uur. In het laatste uurtje stonden nog Rebelion Overdose en de Closing op de planning. Dit was de eerste keer voor Rebelion om de Overdose set op een buitenstage te draaien. Met de zon die al even onder was gegaan, maakten de visuals op de schermen, lasers en lampen er nog een vettere show van! De set van Rebelion was een perfecte afsluiter met een tandje hardere muziek. Daarna letterlijk als de klapper op de vuurpijl de Closing Ceremony. Wat een prachtige vuurwerkshow! Wish had alles uit de kast getrokken om deze show een perfect einde te geven en dat was zeker gelukt.

Wish was voor mij een perfecte combinatie van verschillende muziekstijlen. Zo kun je er met een gevarieerde vriendengroep naar toe en de dag of het hele weekend van je leven hebben! Over de aankleding van het festival was erg goed nagedacht en zo kon je in elk hoekje van het terrein wel iets leuks vinden. Volgend jaar hoop ik alleen op iets meer toiletten, want nu stonden er lange rijen bij de wc’s. Op vrijdag en zaterdag is de leeftijd 18+, maar op de zondag is het mogelijk om met de gezin naar Wish te gaan, want dan zijn alle leeftijden welkom. Ik zou zeggen: een beter weekend kun je niet wish’en!

Tot op het volgende feestje! Veel Liefs, Demi

[ux_gallery ids=”75478,75477,75479,75481″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Foto’s door Demi zelf genomen.