Met nog een paar dagen te gaan in 2019 is het haast onmogelijk om deze week geen festival te bezoeken. Aan keuze geen gebrek, zo ook op 3e kerstdag. Wij kiezen voor Wonderland Winter Festival, techno special. Dit festival is van de organisatie van onder andere Verknipt.

Wonderland Winter Festival

Op naar Amsterdam, naar een voor mij onbekende locatie: Casco Amsterdam. Aan de buitenkant van Casco heb je nog geen idee wat je binnen te wachten staat. De rij gaat vlot, bij de kluisjes ook en binnen no-time staan we in een soort voorruimte om de hal binnen te gaan. In deze ruimte staan strandstoeltjes en kan even je “ontsnappen” aan het festival. Hier bevinden zich ook de toiletten en een mega spiegel om even alles te checken voordat je de hal binnenstapt.
De hal is groot, maar overzichtelijk. Aan beide kanten zijn bars te vinden, waar je snel je drankje kan halen. Daarnaast kan je ook een waaier scoren, wat soms nodig kan zijn aangezien de temperatuur binnen aardig stijgt. Ook is er een verwarmde rokersruimte met lange tafels naast de hal te vinden.

Wonderland

Wonderland Winter Festival was voor mij nog een onbekend festival. Maar naar ze te volgen op Instagram, Facebook en het bekijken van de aftermovies wist ik al een beetje wat ons te wachten stond. Alice in wonderland taferelen, veel props, lichtgevende versieringen, en veel verklede karakters paradeerde rond door het festivalpubliek.
Maar ook de lichtshow liet niks te wensen over. Laserlichten, rookkanonen, vuur en een groot screen achter de dj’s zorgde voor mooie visuals.

Line-up

Met dj’s als Cynthia Spiering, Ghost in the machine en Paula Temple weet je dat het knallen wordt. Het geluid is goed en alle visuals bij elkaar maken de ervaring compleet. De dj’s bouwen mijn inziens niet naar elkaar op maar draaien lekker hun eigen sets. DYEN was voor mij een onbekende dj maar heeft mij positief verrast. Harde beats, goede drops zorgen ervoor dat het publiek de kerstkilo’s eraf dansen. Daarna is het de buurt aan NoneOfTheAbove & D.Carbone en AND, zij trekken het goed door naar de afsluiter van de avond: Paula Temple.

Als haar naam in beeld verschijnt hoor je het publiek al uit hun dak gaan. Niks rustig opbouwen, ze knalt meteen alles erin. Wat mij betreft had geen ander deze nacht moeten afsluiten.

En dan zit 2019 er bijna op. De vele mooie feestjes en de mensen die ik heb mogen ontmoeten hierop laten mij uitkijken naar de feestjes in 2020. En hoe kan je het beste 2020 beginnen? Juist, op Awakening NYE!

Alle liefs en tot 2020..
Melissa

Wonderland Winter Festival