Afgelopen weekend was er keuze genoeg wat betreft leuke festivals want tegelijk met Down the Rabbit Hole en Metropolis, was er WOO HAH! X Rolling Loud. De kenners zullen het vast weten dat de naam aangepast is omdat WOO HAH! sinds dit jaar samenwerkt met Amerikaanse hiphop-promotor Rolling Loud. Dit betekent een nieuwe naam, maar ook grote namen op het podium zoals J. Cole, Dave en Jack Harlow.

WOO HAH!

Feesten in stijl

Het eerste wat opvalt op het enorme festivalterrein is het jonge publiek, want de gemiddelde leeftijd ligt rond de 18, en ze brengen heel veel energie! Bij elk optreden wordt er een moshpit gebouwd, en staat iedereen urenlang te springen met als resultaat enorme kuiten waar een gemiddelde voetballer jaloers op zou zijn. Naast keihard feesten, zijn hiphop liefhebbers uiteraard ook goed gekleed. Het overgrote deel van de mannelijke bezoekers draagt iets van Daily Paper of Patagonia, en vrouwen daarentegen voornamelijk tank tops, body chains en fancy zonnebrillen. Kortom, er wordt gefeest in stijl.

De sfeer op het terrein is goed, en ook op het podium doen zowel nationale als internationale artiesten hun stinkende best om een mooie show te geven. De beste Nederlandse show was van de Hagenees Mula B, aka Meester Plusser, aka Moes Montana. Hoewel Mula B niet op een van de main stages staat, treedt hij wel op als de main act. Mula B breekt nog net niet de tent af en bezorgt de fans een onvergetelijke show.

Een minder indrukwekkende show was van Future, die net zo lazy op het podium stond als de Bored Ape NFT die hij aan het promoten was op het scherm achter hem.

[yotuwp type=”videos” id=”mqHSRQrc7X4″ ]

 

Harde bangers en een intieme sfeer

De internationale sterren waar ik echt naar uit keek stelden gelukkig niet teleur! Jack Harlow, Dave en J.Cole waren allemaal geweldig. Jack Harlow trad voor het eerst op in Nederland en was zelf positief verrast door fans in het publiek die zowel zijn oude als nieuwe nummers kenden. Uiteraard waren er ook grote moshpits, en werden fans gek toen Jack van het podium klimde en langs de dranghekken rende.

Santan Dave verraste het publiek door helemaal uit te pakken; hij speelde gitaar, piano en had zelfs zijn moeder meegenomen. Dave was enthousiast om op te treden en dat was ook echt te merken. Het publiek, wat ongeveer bestond uit 20.000 mensen voor mijn gevoel; bewoog als 1, zong als 1 en ondanks de grootte van de groep was er een intieme sfeer op de zaterdagavond. Een super mooie show om niet te vergeten.

Op zondagavond sloot J.Cole de boel af met een leuke show, en kwam alles voorbij van harde bangers tot aan gevoelige songs. Cole had duidelijk een overvloed aan keuze voor zijn playlist, niet zo gek als je al 15 jaar muziek maakt maar ik vond het wel jammer dat hij vrij weinig nummers van zijn nieuwe album Off Season had gekozen. Kort daarna ging ik naar huis, want hoewel de WOO HAH! locatie super mooi omringt is met een meertje en bomen, betekent het ook dat je 40min moet lopen naar de parkeerplaats. Kortom; het was een weekend vol cardio en hiphop.

WOO HAH

Meer reports lees je hier!